Genel Konular : dvdrip 6 kanallı ses

dvdrip 6 kanallı ses
compleYusuf ARUKAvatar

merhaba arkadaşlar.
Size bir sorum olacak.6 kanallı bir dvdrip ile normal bir dvd arasında ses olarak nasıl bir fark olur.Yani ikiside 6 kanallı ama biri riplenmiş.Riplenmiş olandan da çevresel ses alabilirmiyim.


İt is only Business...
2011-07-08 21:33:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
extremeAtilla Kurt

6 kanallı bir dvdrip filmin ses kaydı ac3 olur.Bu tarz formatlar sıkıştırılmış formatlardır.Ve bu sesleri dinleyebilmek için bir çok codec paketleri mevcuttur.Neredeyse her bilgisayarda film izlemek için insanlar "klite" gibi paketleri kurmuşdur.Yani içerisinde herhangi bir ac3 bulunan codec paketleriyle dvdrip filimleri izleyebilirsiniz.
Dvd ye gelicek olursak tamamen farklı bi ses kaydından bahsetmiş oluruz.Dvd gibi kayıtlarda ise çoğunlukla "DTS" ses formatı kullanılır.Bu gibi formatlar çok yüksek çözünürlüktedir.Örnek vermem gerekirse dvdrip ac3 kayıtlı bir ses in kbps sıkıştırma kalitesi 384 yada daha düşük dür.Bu kaydı yapan arkadaşlada alakalı.Kaynak yüksekse yüksek kayıtda yapabilir.DTS ise 1510 kbps hatta bluray filimlerde 3000-4000 kbps civarlarında seyreder.Sesler kayıpsızdır tertemizdir.
Fakat DTS sesli bir filmi izleyebilmek içinse ac3 den farklı olarak DTS çözücü bir ses sistemin olması gerekir.Toplama bir sistemde olabilir ,Logitech Z5500 gibi sistemlerde.Bu sistemlerin amfileri DTS çözücüdür ve filmi dts olarak 5.1 olarak kayıpsız çevre kolonlara yayar.Bu tarz seslerde önemli olan bir şey daha varki Optik çıkışlı bir ses kartı ve Optical yada Coaxcial kablodur.Bunlar olmadan malesef dts sesi elde edemiyoruz.
Sonuç olarak ac3 dts formatın sıkıştırılmış daha kalitesiz halidir.

Umarım faydası olmuştur yazdıklarımın.Kolay gelsin.


2011-07-08 22:49:23
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.behance.net/atillakurt
{islemler}
compleYusuf ARUKAvatar

valla ne diyeyim.İkidir çok yardımcı oluyorsunuz.Kusara bakmayın bende yeni aldım daha 5.1 hoporlorü,merak ediyorum sorularım bu yüzden.Tekrardan çok sağolun.

Bu arada ac3 olsa bile yinede çevresel değilmi sadece kalite düşük?


İt is only Business...
2011-07-08 23:30:56
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
extremeAtilla Kurt

est azda olsa bilgim olan konularda yardımcı olmak isterim elbet.
Evet ac3 kalitesiz tabi aralarındaki farkı dinlemeden anlamak zor :) bazı ses efectleri kayıp olabilir.Ama çevresel ses alabilmek için ac3 yeterli.Ama yok ses hastasıyım diyorsan dts felan dinleme :) sana masraf açabilir heh


2011-07-08 23:38:07
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.behance.net/atillakurt
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !