Genel Konular : Doğa modelleme programı tavsiyesi

Doğa modelleme programı tavsiyesi

Merhaba Vue programı gibi böyle doğa, ormanlık alan ada modelleme programları varmı varsa hangi programlardır vue nin pek eğitim videolarını bulamadım işe yarar sizin bildiğiz varsa yazarmısınız


2021-04-22 21:43:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arazi, doğal çevre gibi

Arazi, doğal çevre gibi şeyleri topyekün modelleyebilmek biraz karışık iş. Ama sana bir kaç şey söyleyebilirim. Söyleyeceklerimin bir kısmını profesyonel olarak uyguladım, bir kısmını da başkalarının sunumlarından, projelerinden biliyorum. Bu projeler gerçek zamanlı oyun motorları düşünülerek hazırlanmış işlerdi.

İki seçenek öne çıkıyor.

- Houdini gibi prosedürel modelleme araçları gelişmiş bir yazılımı öğrenip bunda arazi, bitki, texture oluşturup prosedürel araçlarla üretmek.

- World Machine, Gaea ya da World-creator gibi uygulamalarla üreteceğin arazi modellerini ve boyamalarını partikül destekleyen bir yazılımla ağaç, kaya vs. ile doldurmak.

Bu doldurma işleri çok gerçekçi olsun, gerçek dünyadakileri aratmasın falan dersen mevzuya biome haritaları üretmek ve bunları katmanlar halinde kullanmak gibi işler girebilir. Tabi bu çapta projeler bir araba, ev modellemek gibi olmadığı için hem üretimde hem de render esnasında çok acayip bilgisayar kaynağı gerektirir.

Tam amacını daha spesifik ortaya koyarsan daha başka şeyler de söyleyebilirim.


2021-04-22 22:47:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
çok teşekkür ederim size

çok teşekkür ederim size


2021-04-23 12:08:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !