Genel Konular : CNC kesimde Spline/Polyline sorunu

CNC kesimde Spline/Polyline sorunu
Greenu

Merhaba. Autocad'de çizdiğim desenleri CNC'de kestireceğim. Kestirmeden önce kısa bir araştırma yaptım. Öğrendiğim kadarıyla Spline olarak çizilmiş desenler kesimde sıkıntı çıkarıyormuş. Öğrendiğimde Spline desenleri tekrar Polyline'da çizdim.

Ancak bir kaç yerde Polyline'ların da problem çıkardığını okudum. Bana anlamsız geldi çünkü elde başka seçenek kalmıyor. Biz kesime bu desenleri nasıl göndereceğiz Polyline da problem çıkarıyorsa?


2021-09-17 12:45:36
  • Offline
{islemler}
Spline
limitVolkan ÇalışkanAvatar

Bu tamamen kesim yapan firmanın ya da kullanılan makinenin becerisi veya beceriksizliği ile ilgili. Daima spline olarak çalışın, kesimleri de ona göre yapsınlar. Kullandıkları CAM yazılımı eğrileri eğri olarak düzenleyemiyorsa, yani örneğin 30cm çaplı bir çemberi I J K ya da R kodu ile tanımlayamıyorsa onu küçük çizgilere bölecektir. Bu da kırıklı kenarlara sebep olacaktır. Hadi CAM yazılımı bunu yapmadı diyelim, bu kez kontrol ünitesinin makineyi bu noktalardaki hareketi yay şeklinde yapmaya zorlaması gerekir. Bunu da yapmıyorsa kesim düzgün çıkmaz. Siz spline olarak bir deneme yapın, birkaç tane farklı ölçüde eğdiren oluşan bir şekil kestirin bakın önce. Duruma göre uyarın. Ama bu işin çözümü polyline değil, bunu aklınızdan çıkarmayın. Saygılar.


Revo Endüstriyel Tasarım - CNC İmalat Çözümleri - Prototipleme https://www.youtube.com/channel/UCv9rVGrOM7W_QlhBrci0mig
2021-09-17 13:42:33
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.revo.com.tr
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !