Genel Konular : Bulut Üzerinde Çalışmak Veya Bilgisayar Kiralamak Önerileriniz

Bulut Üzerinde Çalışmak Veya Bilgisayar Kiralamak Önerileriniz
yakarizaferAvatar

Herkese iyi günler. 18 villalık bir projenin render ve animasyonunu yapmam gerekiyor.Eski bir bilgisayar kullanıyorum. Sadece render işi olsa vrayda render alıp ve render farm hizmeti alarak işimi yapabilirdim ama animasyon da yapılması gerekince mecburen lumion veya twinmotion gibi bir program kullanmam gerekiyor. Düzenli olarak böyle yoğun sahnelerle çalışmam gerekmediği için de yeni bir bilgisayar almayı bu aralar istemiyorum. Yaptığım araştırmalarda önüme iki seçenek çıktı.

*1. seçenek bulut üzerinden çizim programlarını kullanım hizmeti veren bir firmadan destek almak.Bulduğum firma https://vagon.io/

*2. seçenek bilgisayar kiralama hizmeti veren bir yerden 1-2 haftalığına bilgisayar kiralamak. Örnek bir firma: https://adeks.net/bilgisayar-kirala/?gclid=CjwKCAjwk_WVBhBZEiwAUHQCmR1xKJBrCbpub0jSU__SPFkiKT0nuuUYmuuBHSYJqjALWcZm14kqoxoCBX4QAvD_BwE

Sorularım ise:
*Daha önce bulut üzerinden hizmet veren bu veya benzer bir firmadan hizmet alan var mı? Rahat bir çalışma şekli oluyor mu? Çünkü modellemeyi 3dsmax de yaptıktan sonra sahne düzenlemesi, doku denemeleri, ışık denemeleri gibi lumion veya twinmotionda denemeler yapmam gerek. Yoğun peyzajlı bir sahnede buluttan çalışmak performasnlı olur mu? Öngöremediğim ne tarz sorunlarla karşılaşabilirim.(Bu sistemi çok merak ediyorum. Sitelerinde anlattıkları kadar iyi ise benim için biçilmiş kaftan olacak)

*İstanbulda oturuyorum ve burada kiralama hizmeti veren adeks gibi bir kaç firma buldum.Adeks bir çok bilgiyi sitesinde paylaşmış.Kiralamada firma kullanacağınız bilgisayar parası kadar senet imzalatıyor ve bilgisayar geri iade edilip gerekli kontroller yapılıp bir sorun olmadığı anlaşılırsa senedi geri iade ediyorlarmış. Bu firma ile daha önce çalışmış birileri varsa yaşadıkları tecrübeleri anlatırlarsa memnun olurum. Firma ne kadar güvenilir emin olamıyorum. Bilgisayarı iade ettikten sonra sorun var deyip para keserler mi emin olamıyorum. Veya sorunlu bir bilgisayar verip benden kaynaklanmış gibi bir yol izlerler mi gibi endişerim var.

Bana önereceğiniz başka şeyler olursa onları da öğrenmek isterim.


İmkanın sınırını görmek için, imkansızı denemek lazım.(Fatih Sultan MEHMET)
2022-07-01 01:22:38 Edit:2022-07-01 01:31:12
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.karalamatutkusu.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !