Bilgisayar Donanım : MAC vs PC

MAC vs PC
rotfireCemil T.Avatar

Arkadaşlar Merhaba,

Bir zamanlar işyerindeki makinenin yetersiz kalması sebebiyle yeni bir pc toplatmıştım. Ancak şimdi de anakartında çıkan bir sorun ve işlemci ısısının %75 lerin altına bir türlü inmeyişinin ardından anakart değiştirelim derken sohbet muhabbet dedilerki zaten bir bilgisayar daha lazım bize. Seninkini biz alalım sana yeni bir tane bilgisayar alalım dediler. Bunu derken de Mac alalım mı diye sordular.

 

Dedim ben Mac hiç kullanmadım nedir ne değildir anlamam. Hani özellikle grafik işlerinin mac'te yapıldığını biliyorum ama normal bir pc de çok çok işimi görüyor.

 

Size sorum şu;

Ben işim gereği çoğunlukla Adobe ürünlerini (Photoshop, illustrator, dreamweaver, flash,ae) ve vektör olarak ayrıca Corel kullanıyorum. Sık olmasa da 3D işleri de yaptığımdan 3ds Max, Z-brush(Nadiren kullanırım) gibi programlar kullanıyorum.3d işlerinde şimdilik kalabalık bir sahnede olsa sadece çıktım 1 sayfa oluyor animasyon olayım yok. Ama ileride ne olur bilemem basitte olsa animasyon olabilir.

 

Benim için bu kullanıma yönelik, Mac ve normal Pc arasında hangisini tercih etmeliyim. Bu tercihte beni hem çalışma performansı (ki birkaç GB'lık dosyalarda bile rahatça çalışabilmeliyim), hem donanım ve yazılım yüklemedeki sorunların olmadığı stabil bir sistem ne olmalı?

 

Forumdaki bazı yorumları okuduğumda Mac te 3dsmax'in uyumlu olmadığı bu nedenle Maya vb. programları kullanmak gerektiği yönünde yorumlar yapılmış. 

Sizler neyi tavsiye edersiniz?


Rotfire
2014-01-07 14:46:15 Edit:2014-01-07 14:46:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mac aldırın max madem
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

mac aldırın max madem fazla kullanmıyorsunuz ki onun da mac için envai çeşit alternatifi var.
çift çekirdekli bir mac laptop ile benim kullandığım hemen hemen aynı windows masaüstünü karşılaştırma fırsatım olmuştu (modo programı ile) performans bakımından macin 2 gömlek üstte olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.


MODO, rhino
2014-01-07 15:27:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
İş için mac düşünüyorsan
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

İş için mac düşünüyorsan bundan başkası yalan http://www.apple.com/mac-pro/ yalnız bu kasanın şu anki fiyatı 7000-11000 tl arası değişiyor ve şunuda ekleyim autodesk autocad`i mac`e ekledi ama mac`de hala max yok mudo cinema4d gibi yazılımlar mevcut ha bide macı para varsa alın ;)

pc vs mac olayına gelim
yukarıda yazdığım fiyatta bir pc toplayalım dersen bu sefer mac hikeye oluyor fiyat / performans olarak bakınca ne yazıkki apple ürünleri avrupada ve ülkemizde el yakıp can sıkıyor can sıkma mevzusuda şu apple`den destek meselesi memlekette hala oturmuş durumda değil ama dell`in teknik desteği ağzımı açık bıraktı toplamada bir firma tarafından yapılmadıysa bu servis destek olayı zaten yok nimet külfet hesabını sen yap ;)


©Mehmet KALAMAN | DXF
2014-01-07 16:21:21 Edit:2014-01-07 16:21:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Mac acayip orijinal bir
3ddesenmustafaAvatar

Mac acayip orijinal bir makine.Yıllardır kendim de sistem topladım hatta hazır sistemler de alıp kullandım.Ya donanım uyumsuzluğu ya sistem çökmeleri eninde sonunda yaşanıyor.Bu Maclerde sistem zor çöküyır virüs çok zor.Tasarım çok iyi.Kablonun geçeceği yer,düğmeler ve hatta ram açma kapağını bile iyi hazırlamışlar.
Şu anda xeon işlemci çift ekran kartı silindirik bir mac var düşük modeli 7500tl.Ama bu sefer herşeyini basitçe açıp upgrade yapabiliyorsunuz.İçinde orginal işletim sistemi var.Yeni bir işletim sistemine çıkma bedava.Herşey sade ve kullanışlı


2014-01-07 19:03:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar yorumlarınız i,çin teşekkür
rotfireCemil T.Avatar

Arkadaşlar yorumlarınız i,çin teşekkür ederim ama mac pro için 7000 küsür TL gibi bir meblağ ayıracaklarını sanmıyorum. Sanırım yine en iyisi mac almamak. Zaten elimizde bir fazlalık GTX670 ekran kartı var buna göre diger sistemi ayarlamak en dogrusu olur.


Rotfire
2014-01-09 10:52:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
http://www.youtube.com/watch?v=Pb0d4qU32ss&feature=youtu.be Mac hakkında :)
halkaFurkan YILMAZ

http://www.youtube.com/watch?v=Pb0d4qU32ss&feature=youtu.be Mac hakkında :)


Mac gerçekten güzel, 3ds max kullanmasam alırdım, yukarıdaki videoyu da izleyin biraz farklı bakmışlar olaya :)


www.furkanyz.com
2014-01-21 18:44:46
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !