Bilgisayar Donanım : kernel mode hatası.

kernel mode hatası.
MeltingforceBülent KarakuşAvatar

İyi günler. İnternette araştırdım da bu kernel mode hatası hakkında birşey bulamadım. Geçen hafta ekran kartımı yeniledim. Yenilemeden önce bende ati hd4850 ekran kartı vardı ve 3dmax 2009u kullanıyordum. Herhangi bir sorunum yoktu ama geçen hafta nvidia quaddro 2000D modelini aldım. Windowsu formatladım ve en güncel driveriını indirip kurdum. 3dmax 2012 yi kudum ve çalışmaya başladım. Ama sürekli kernel mode hatası veriyor ve bilgisayarı kilitliyor. Reset atmıyor belki ama bilgisayar çok ağırlaşıyor. Sadece 3d maxde yapacağını düşünüyordum ama geçen gün masaüstünde bile yaptı bunu.

Sistem derecelendirmesinde masaüstü aero performansı: 1.0 (endüşük değer) olarak gösteriyor. Bundan dolayı olabilir mi acaba?

Sorun 3dmaxten kaynaklandığını düşünmüyorum masaüstünde çalışırken bile aynı sorunu veriyor.

Sistemim: windows7 64 bit
donanım: i7 3.06 işlemci
: quadro 2000d ekran kartı
: 6 gb ddr 3 ram
: msi x-58 anakart

Yardımlarınızı acil bekliyorum ve teşekkür ediyorum.


2012-02-29 13:05:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Aldığınız hatayıda buraya yazsaydınız
TalikaOkan EyüpAvatar

Aldığınız hatayıda buraya yazsaydınız keşke bu gibi durumlar ekran kartının arızalı olması, ekran kartının yuvasına oturmaması, psu`nun yetmemesinden vs. den kaynaklanıyor. İmkanınız varsa başka pc`lerde de ekran kartını takınca aynı hatayı veriyormu test etmeliniz. Ekran kartınızı çıkartıp yeniden takmayı deneyin birde. Olmazsa ekrankartını aldığınız yere başvurun kartı test edip arızalıysa yenisini vericeklerdir.


- Hiç...
2012-02-29 14:42:47
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
``NVIDIA Windows Kernel Driver,
MeltingforceBülent KarakuşAvatar

``NVIDIA Windows Kernel Driver, version 295.73 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu.`` bu şekilde bir hata veriyor. son sürümü kurdum yine verdi hatayı. Akşam üzeri birşeyler yapacam ama olabileceğini zannetmiyorum.
Benim aklıma gelen durum şu. Bu hatayı nvidia kartlarının son çıkanlarında veriyor. Yani CUDA destekli ekran kartlarında veriyor diye tahmin ediyorum. çünkü sadece quadro serisi değil, gtx 550, 560 modellerde de oluyor. Bunun önüne nasıl geçebiliriz. Bu konuda şikayet çok ama çözebilen yok.
Servisi de aradım onlar da 3dmax te sorun vardır diyorlar ama windows ekranında da hata veriyo, otocadte te.


2012-02-29 16:27:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3ds max`ten kaynaklanan bir
TalikaOkan EyüpAvatar

3ds max`ten kaynaklanan bir sorun değil kesinlikle açıkçası bu sroun evet sadece quadrolarda yok ve arızalı olduğu için geri gönderiliyor bu kartlar siz dediklerimi bir deneyin olmadı servisi arayıp gönderin eminim onlarda da bu hatayı vericektir.


- Hiç...
2012-02-29 16:43:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Aslında psu`nun yetmemesi olabilir.
MeltingforceBülent KarakuşAvatar

Aslında psu`nun yetmemesi olabilir. 550 watt psu var ama ne kadar 550! Gerçeği yansıtıyor mu bilemem. Xsilence marka kasanın psu`su. Aşırı yüklenmeden dolayı yaptığı anlaşılıyor. Ama eski ekran kartımla yüklenme olmazken bunda olması düşündürücü. Dediğklerini bi yapayım bakalım olmazsa garantiye geri verecez. Teşekkür ederim arkadaşım.


2012-02-29 16:48:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Rica ederim nedemek yardımcı
TalikaOkan EyüpAvatar

Rica ederim nedemek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana kartın üzerinde yada kartla gelen kartlarda psu gereksiniminın yazması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla 350 Watt istiyordu. Sitede daha önce açlmış konu http://www.tr3d.com/forum/oku/donanim/quadro-2000-3ds-max-2012-kernel-mode-hatasi/.


- Hiç...
2012-02-29 17:09:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu sorunu ilk bakışta
MeltingforceBülent KarakuşAvatar

Bu sorunu ilk bakışta çözdüm gibi. Sorun max 2012 de değil. Bilgisayar kernel mode sorunu verdiği zaman windows 7 sistem derecelendirmesinde "windows masaüstü aero performansı" 1.0 (en düşük değer) gösteriyordu. (Gerçi en baştan format atıp öyle kurmuştum ekran kartını ama neden öyle verdi anlamadım). Yeniden format attım. Bilgisayarın içinde eski ati ekran karına güç veren kablo vardı, onu çıkardım. Ekran kartını çıkarıp yeniden taktım. Ve format attım. En son driverı kurdum ve sistem derecelendirmesini yaptım. masaüstü performansını 7.0 gösterdi. Bundan sonra sorun çıkmadı. Artık nereye kadar sorunsuz gider bilmiyorum. Bir de sorun çıktığı zaman msi ana kartın kurulumu sırasında programlar vardı onlardan bazılarını kurdum. Performans arttırımında bulundum biraz. Ramlari falan overclock yaptım biraz, belki ondan da kaynaklanabilir.

Yani sorun şimdilik bu değişklikleri yaparak çözülmüş görünüyor. Biraz daha kullanayım sorun çıkacak mı çıkmayacak mı yazarım. Bu konuda çözüm üretebilen çok kişi yok, belki yardımcı olabilirim.


2012-03-02 12:35:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sorununuzun çözülmesine sevindim inşallah
TalikaOkan EyüpAvatar

Sorununuzun çözülmesine sevindim inşallah sorunsuz bir şekilde yeni ekran kartınızı kullanırsınız buarada güle güle kullanın:) Takılma yaşanmayan sahneler ve hızlı renderlar diliyorum sizin adınıza :)


- Hiç...
2012-03-02 13:11:25 Edit:2012-03-02 13:12:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
:) Eyvallah saolasın. Daha
MeltingforceBülent KarakuşAvatar

:) Eyvallah saolasın. Daha iyi bir bilgisayar, daha iyi çıktılar, daha iyi bir kazanç, daha mutlu bir hayat :):)


2012-03-02 14:54:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !