Bilgisayar Donanım : en rahat kullandıgınız mouse

Piyasada başka farklı markalarında
drummerMurat AydınAvatar

Piyasada başka farklı markalarında ürünleri var ama kullanmadığım için birşey diyemiyeceğim daha uygun bir model düşünürseniz wacom bamboo modelide olabilir.


Mr. Rendersson
2011-11-29 18:39:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Mouse olarak Logitech MX
ArkondeRAlper SözenAvatar

Mouse olarak Logitech MX Performance modelini kullanıyorum, ve son derece de memnun olduğumu söyleyebilirim. Fiyat olarak biraz yüksek bir model, fakat ergonomisi mükemmel, tuşlara erişimi çok rahat. Biraz ağırca ve büyük bir cihaz, ama ben böylesini seviyorum. Kablosuz bir cihaz ve Logitech in Unifying alıcısına sahip. Şarj kablosu olarak Micro USB kablosu kullanıyor, cep telefonum da bilgisayara bağlantı için aynı kabloyu kullandığından kabloyu sürekli olarak masanın üzeride tutuyorum. Pil ömrü oldukça tatminkar. Ayrıca şarj girişi farenin ön tarafına yerleştirilmiş ve beraberinde gelen kablonun konnektörü de oldukça sağlam. Yani fareyi sürekli olarak şarjda tutup sanki kabloluymuş gibi kullanabiliyordunuz.

Kablosuz özelliği sorunsuz çalışıyor. Çalıştığım oda biraz küçük fakat bilgisayar kasası masanın arkasında ve oldukça iri bir yığının arkasında durmasına rağmen odanın öbür ucundan sorunsuz bir şekilde kumanda edebiliyor.

Kullanım esnasında DPI değiştirebilme (100-1600 DPI arası) özelliği sağ-sol scroll, tek tuş zum, ve programlar için ayrı ayrı tanımlanabilen çok fonksiyonlu tuşları var. Kesintisiz scroll yapabilen tekerlek ilk başta düşündüğümden çok daha kullanışlı bir özellikmiş.

Bu modeli almadan önce yine Logitech`in MX518 modelini kullanıyordum. Ondan da son derece memnun kaldım, bir kazaya kurban gidene kadar da keyifle kullandığım bir cihaz oldu. O modelin de şu anda fiyatı 60 TL civarında. Düşünmeden tavsiye edebileceğim bir modeldir.

Bilgisayarıma bağlı bir de kablolu trackball var.(yine Logitech marka (:) Kullanımına alışmak zor, fakat çok uzun süreli kullanımda kolunuzdaki yorgunluğu azaltıyor. Zaman zaman kolum çok yorulduğunda ona geçiyorum. Fakat masa üstü kullanımında çok da pratik gelmedi bana.

drummer`ın bahsettiği SpacePilot cihazı aslen bir mouse değil. Tek başına bilgisayara bağlayıp imleci hareket ettirmenizi sağlamıyor. Bu cihaz mouse yanında klavyenin yerine geçmesi için yapılmış bir alet. Özellikle 3D programlardaki zoom, pan, rotate gibi işlemleri yapıyor. Sahne içinde fare kullanmadan dilediğinizce gezmenizi sağlıyor. Ayrıca programın komut kısayollarını da aletin tuşlarıyla eşleştiriyorsunuz. Böylece klavyeyi hiç kullanmadan iki elinizle MAX kullanabniliyorsunuz.

Son olarak tabletlerle ilgili bildiğim bir şeyi paylaşayım; piyasada farklı markaların tabletleri var. Ne yaparsan yap ama bence tablet alacaksan Wacom markasından şaşma. Bir de ekranlı bir model almayacaksan A5 den büyük alma derim.

Kolay gelsin...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-11-29 18:55:14
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3d connection da olan
ozgurtelemciogluOzgur Telemcioglu

3d connection da olan 400 lük mouse degil sadece mutlimedia pack. herseyi yapabılıyorsun, üsteki ekrandan. birde 3d rotation dan var ama sanırım sunum ıcın kullanılır ve sadece karekter modelleme yapanlar kullanır gıbıme geliyor.
Mimari için daha sakin seyler olabılır.


http://www.ozgurtelemcioglu.com
2011-11-29 20:39:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
LOGITECH G500
50c3ntsercan ağbabaAvatar

LOGITECH G500 kullanıorum almalısın tavsiye ederim


http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2011-11-29 21:54:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
razer tabiki 1 numaralı
cebliyunus akdagcik

razer tabiki 1 numaralı oyun mouse markası. deathadder en sevilen modeli. kullandığım tüm modellerinden memnun kaldım. şuan imperador kullanıyorum bundanda memnunum.

ama lachesisten önceki modellerinin kullanım ömrü kısadır. ayrıca bez mousepadlerle uyumsuzdur. birde malesef fiyatları yüksektir. razer almayı düşünürseniz iyi bir mousepad almayıda ihmal etmeyin.

sanırım distribütörü www.firebal.net


www.cebli.com
2011-11-30 00:30:33
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.cebli.com
{islemler}
LOGİTECH MX 5500

LOGİTECH MX 5500 ÜN SETİNİ KULLANIYORUM ÖZELLİKLE MOUSE HARİKA FONKSİYON TUŞ ATAMA ÖZELLİKLERİ VS.. MOUSEUN GEÇENLERDE AYRI SATILDIGINI GÖRDÜM. Bİ ARAŞTIR MANI TAVSİYE EDERİM.


2011-11-30 20:55:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !