Bilgisayar Donanım : ekran kartı problemi

ekran kartı problemi
cassiusmehmet eşiyokAvatar

selam arkadaşlar. tr3d de yeniyim. müşterinin ayağına gitme sorunum olduğu için laptop almam gerekiyor. ASUS ROG G750JH laptop baktım geçenlerde. oyun için canavar olduğu söyleniyor. yalnız ekran kartı NVIDIA® GeForce® GTX 780M 4GB GDDR5 VRAM. Quadro değil. acaba render konusunda çok sıkıntı olurmu? bilgileriniz ve deneyimleriniz ile beni aydınlatırsanız mutlu olurum. saygılarımla.


2014-01-30 16:48:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Luion,Octane gibi
campanellaMahmut AltuntaşAvatar

Luion,Octane gibi `gpu` yani ekran kartı kullanan programlar haricinde, max gibi programların renderlarına ekran kartının bir faydası yok. Önemli olan `cpu` işlemci gücü. Ekran kartı sadece, ekranda yüksek poligonlu sahnelerde rahat çalışmana yarar. Yine de Laptopu sadece renderları resim olarak gösterecek bir araç gibi kullanıp, render için adam gibi bir masa üstü sistem kurmanız daha iyi olur.


Bir düşte yaşıyoruz. Düşleyenin olmadığı, düşün kendini düşlediği bir düş.
2014-01-31 10:49:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
teşekkür ederim mahmut bey.
cassiusmehmet eşiyokAvatar

teşekkür ederim mahmut bey. foruma gireli henüz birkaç gün olmasına rağmen siz deneyimli arkadaşlar sayesinde yanlış bildiklerimizi düzelmekle beraber yeni şeylerde öğrenmiş olduk. bu şu demek oluyor; ekmeği ekmekçiye ver bir ekmekte üste ver.. yani bir bilene sormak hep en güzeli imiş.. zira dışarıdan hep aksi söylenir dururdu.. ALLAH c.c hepinizden razı olsun


2014-01-31 13:26:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !