Bilgisayar Donanım : Bilgisayarda harici harddiski ağda pc olarak gösterme

Bilgisayarda harici harddiski ağda pc olarak gösterme
cardenAhmet YaprakAvatar

Merhaba arkadaşlar başlıktan anlaşılabilecegi gibi elimde 2 tblık harici harddisk var yeni 1 tb sabit hdd alacağım ve haricinin içindekileri tamamen sabit hdd ye aktarıp hariciyi ağda diğer pclere normal pc gibi nasıl gösterebilirim . illaki ethernet girişli hdd mi almam gerekiyor bu işlem şu anda bütçem el vermedigi için böyle bir yöntem var mı yok mu araştırması içine girdim .Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok memnun olurum.İyi Çalışmalara Dilerim.


www.ahmetyaprak.net
2012-05-12 12:51:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hocam attığınız linkte direk
cardenAhmet YaprakAvatar

hocam attığınız linkte direk ethernet girişli hddler var benim aradığım normal hariciyi bi sistem yada program yada windowsun kendi ayarlarından ağ bağlantısında pc gibi gösterebilirmiyim onun arayışı içindeyim


www.ahmetyaprak.net
2012-05-12 15:22:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sedat arkadaşım, adam zaten
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Sedat arkadaşım, adam zaten biliyor öyle hdd`lerin olduğunu..

Sıradan bir harici harddiski sadece bilgisayarlardan birine bağlayıp paylaşıma açarak kullanabilirsin diye biliyorum. Eğer ek bir parça varsa bu hdd`i farklı bir makine olarak gösterebilecek, bilmiyorum, hiç görmedim..

Ethernet üzerinden bağlanabilecek bir hdd için tavsiye verebilirim sadece. Eğer almayı düşünürsen 1000 Mbps olmasına dikkat et yoksa verim alamazsın. İnanılmaz yavaş işlem yapacağı için ağ üzerindeki sıradan bir hdd`den farkı olmayacaktır.. Bir de bu hdd`lerin avantajlarından birisi, 3`lü kombinasyonla yedekleme yapabiliyor olmaları. Ters bir durumda veri kaybını minimum seviyeye indirir. İyi araştırılması gerekir..

Kolay gelsin.


21 Volts Creative
2012-05-12 15:23:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
teşekürler ahmet bey yorumunuz
cardenAhmet YaprakAvatar

teşekürler ahmet bey yorumunuz için


www.ahmetyaprak.net
2012-05-14 15:26:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !