Bilgisayar Donanım : apple macbook pro mu normal pcmi

2 seneden macbookpro kullaniyorum

2 seneden macbookpro kullaniyorum ve son derecede memnunum.Macosx icin her turlu program vede oyun mevcut.3dsmax icin ise bootcamp kurup windows kurup donaniminiz ile baglantili olarak , ayni donanimdaki bir notebook ile ayni performansi alabilirsiniz.Agirlikli olarak 3dsmax kullanicaksaniz masaustu almanizi oneriyorum.Adobe urunleriyle hasir nesirseniz kesinlikle mac alin.


2013-08-05 11:59:04
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mac temelde unix tabanlı
OnTEC2Onur UNLUAvatar

mac temelde unix tabanlı bir işletim sistemi ve standart bir pc den oluşur, donanım apple tarafından satıldığı için işletim sistemi kernelinde temel olarak gereksiz driverler bulunmaz oysaki windows ve linux da piyasada satılan envai çeşit işlemci chipset anakart ve ekran kartı üreticilerinin donanımları ile çalışması gerektiğinden kenrneller mecburen büyür buda işletim sistemlerinin hantallaşmasına neden , üst seviye linux kullanıcıları kernelin kaynak kodundan kendi linuxlarının kernellerini kendi donanımları için derlerler ki bu hem hızı hemde stabiliteyi önemli ölçüde arttırır.

Mac os bu nedenle işletim sisteminde üstün performans ve stabilite verir. ama bootcamp ile windows kurduğunuzda donanım bildiğiniz pc olduğundan bir macbookunuzun olmasının pratikte ve teoride hiç bir fark oluşturmaz. kısacası kullanmayacağınız bir şey için para dökmek yerine gidin pc alın :)


İnsanların ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. ontec.blogspot.com
2013-08-05 15:14:00 Edit:2013-08-05 15:15:45
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ounlu.net
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !