Bilgisayar Donanım : Apple Mac kullanan tecrübeli arkadaşlar

Apple Mac kullanan tecrübeli arkadaşlar
kirmizi-beyazBlue DreamAvatar

Yıllardan beri windows işletim sistemi kullanan birisi olarak platformu değiştirmeyi düşünüyorum tabi artık günümüz Türkiye sinde bunu yapmak çok masraflı bir durum olsa da aklımda imac yada mac mini var.

Bu platformda oyun vs bazı şeyleri elemek gerekiyor biliyorum.

Genelde Adobe programlarını kullanıyorum fotoğraf üzerine biraz da video edit falan onlarda basit şeyler.

Genel olarak bu cihazlara baktım çoğunda 8GB Ram var şimdi merak ettiğim şey son sürüm işletim sistemi Cataline boş halde ne kadar Ram tüketiyor?

Bu cihazların çalışma şeklini bilmediğim için çok merak ediyorum arka planda açılan bir adobe programı ne kadar Ram tüketir stabil çalıştığı hep söz ediliyor.

Kullanan kişiler söylüyor 2014 yılında almış şimdiye kadar 2 kez format atmış bu övgüyü görünce insan bu platforma geçmek istiyor.

Yıllar önce satın alınmış olan cihazlar bile hala günümüzde stabil bir şekilde çalışıyor mu?


2020-03-06 20:11:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben de mac mini
3ddesenmustafaAvatar

Bende mac mini var.4.nesil bir corei5 ve 4 gb ram ile Catalina harika çalışıyor ve PS+Maya kullanıyorum.kesinlikle SSD takmalısın ve 8 gb ram ve İris ekran kartlı olursa güzel bir makine.Format olayını unut işletim sistemi orjinal ve güzel.her yeni yeni işletim sisteminde güncelleme mesajı geliyor tek kalemde sistem sürücüler kuruluyor.istersen makineyi 1 hafta açık bırak kaldığı yerden devam eder çalışmasına.Para olsa 27" imac alırdım.
Yıllar önce alınmış makinelere osx sürümlerinin her yenisi kurulamaz.2006 model varsa sierra,high sierra,yosemite kurulamaz.Eski olanla çalışılır ama bu sefer de makineye adobe autodesk sürümleri kurulamaz uyarısı verir.En kötü ama en kötü 2014 late almalısınız ve ram artırılabilir olmalı.
LPDDR yazıyorsa bunlar gömülü yani sökülmez takılmaz belleklerdir.16 gb'a kadar takılabilen olmalı.


2020-03-07 00:52:25 Edit:2020-03-07 00:56:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Windows cihazlarla kiyaslandiginda bir
kirmizi-beyazBlue DreamAvatar

Windows cihazlarla kiyaslandiginda bir programin Ram tuketimi, Depolama olarak kapladigi alan arada bayagi bir fark var mi peki?

Adobe programlari icin fotograf duzenleme + illustrator diyebiliriz video o kadar agirlikli olmayacak 8 GB yeterli mi bu islemlerde?

Son cikan cihazlara bakiyorum cogunda 8 GB Ram var. Burada neyi baz alarak 8 GB yapmislar onu anlayamiyoruz. Windows ile karsilastiriyorsun 8 GB ne yaa diyor insan

Burada insanin aklina su soru geliyor simdi bu adamlar bu cihazlari yapmislar Ram miktari her sekilde yetiyor ki 16 GB yukseltilebilir olmus.
Tuketim miktarlari windows ile kiyaslandiginda farkli olsa gerek

Bir de donanim olarak baktigimizda USB cikisi 2 tane var harici disk vs seyleri baglamak sorun oluyor mu? USB coklayici ile bu isi rahat cozebiliriz degil mi?

Klavye mouse kullansan 2 si doldu diyelim

Bir de kendi klavye ve mouse'u nasil acaba magazalarda denemisligim var ama standart kullandigimiz klavye mouse a gore deger mi bunlari almak?
Sarj sorunu falan ne durumda

Seni bulmusken soru yagmuruna tutuyorum kusura bakma bu cihazi kullanan kitle az :)


2020-03-07 12:09:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Masaüstü i5 maç var.
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Masaüstü i5 maç var. Klavyesi hariç herşey çok güzel. Tuşlara 4 yıldır alışamadım


Game maker
2020-03-07 19:55:34
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Yazmasi falan iyidir gibi
kirmizi-beyazBlue DreamAvatar

Yazmasi falan iyidir gibi gorunuyor uzaktan tus basim hissiyeti denemeden bilemeyiz artik. Klavye ve mouse ben sarjli saniyordum yaa :) pil takiliyormus yeni ogrendim
pil omru nasil klavye mouse'un?


2020-03-07 21:28:56
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
2013 senesinden bugüne Macbook
abdeg33Abdi DegenAvatar

2013 senesinden bugüne Macbook Pro kullanıyorum. Adobe programları sorunsuz çalışıyor. 4 GB Ram olan Mac Mini cihazım bile PS ve Illustrator’da sorun çıkarmıyor. Ancak işletim sistemi değişikliği sancılı bir süreç. Bütün program altyapınızı tekrar elden geçirmeniz gerekecek. Sadece Windows’ta çalışan, MacOS sürümü olmayan meşhur programlar yer yer karşınıza çıkacak.


2020-03-08 00:14:58
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yaptigim seyler belli zaten
kirmizi-beyazBlue DreamAvatar

Yaptigim seyler belli zaten eskiden cok kurcaliyorduk farkli programlari simdi o durum yok artik. Apple eko sistemi artik nasilsa 4GB ram olan cihazlar bile stabil calismasini bozmadan devam ediyor. Bu soyledikleriniz iyi oldu


2020-03-08 01:46:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !