Bilgisayar Donanım : Analiz ve Tasarım için Donanım

Analiz ve Tasarım için Donanım
RfhAcrRefah Acar

Merhabalar,
Başlıktan da görüldüğü gibi sizlere sormak istediğim ve kafamı çok karıştıran bir konu var. Özellikle kullananların da yardımcı olmalarını bekliyorum. Bütçem gereği Intel Xeon E5 İşlemci alamayacağım (Daha sonraki dönemler için düşünüyorum). Bunun için şu an almayı düşündüğüm LGA2011 soket işlemciye uygun ve ileride FCLGA2011 Xeon işlemci soketini de destekleyen bir anakart alacağım.
Sorum ise şu, daha profesyonel olana kadar Quadro ekran kartı alamayacağım(aynı zamanda para biriktirip ileride almayı düşünüyorum). Asus GeForce GTX Titan ya da Asus GeForce GTX 780 Ti almayı düşünüyorum ama karar veremedim.
Kullanacağım programlar ise;
- 3D Studio Max (Tasarım ve Animasyon)
- SolidWorks (Tasarım ve Analiz)
- Revit
programlarını kullanacağım. İlk ikisinde daha çok ilerlemeyi düşünüyorum ve ayrıca oyun oynayan birisi değilim. Animasyonu çok aşırı derecede yapmayacağım ama tasarımlar ve analiz konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorum.
Asus GeForce GTX Titan ve Asus GeForce GTX 780 Ti seçeneklerinin SLI yapılabilmesi de var. Bu kullanım amaçları için sizce hangi ekran kartını tercih etmeliyim? Ayrıca ileride Quadro ekran kartı almam çok mu şart? SLI ile bu kullanımlar dahilinde ihtiyacımı karşılayabilir miyim?
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.


2014-01-12 13:22:37 Edit:2014-01-12 13:24:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bir yerde quadro ekran
halkaFurkan YILMAZ

Bir yerde quadro ekran kartının sli olarak kullanılamayacağını okumuştum, sli 3ds max için sıkıntı olabilir.


Quadro mu GTX mi tartışmasına hiç girmeyelim bence :)


www.furkanyz.com
2014-01-12 14:05:40
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}
Quadro SLI yapılamıyor evet,
RfhAcrRefah Acar

Quadro SLI yapılamıyor evet, özellikle o tartışmaya hiç girmeyelim çünkü dipsiz bir kuyu :)) Quadro alamayacağım kesin zaten, TITAN ve GTX şu an kafamı bir hayli karıştırmış durumda.


2014-01-12 14:23:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !