Bilgisayar Donanım : acil durum :) ekran kartı yardımı

Ekran kartlarının işlemcileri 2
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Ekran kartlarının işlemcileri 2 firma tarafından üretilmektedir.Nvidia-ati
Nvidia 3d programlarda(3dsmaxte) daha başarılı olmaktadır.Bu işlemcileri firmalar alıp kendi ekran kartlarını üretmektedirler.Bazı firmaların fiyatlı olmasının nedeni marka olmalarıdır.Bazılarınında ucuz olmasının sebebi ucuz parça kullanmalarıdır.Asus genelde fiyatlı olur.Marka olduğu için.


2012-10-19 20:32:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
arkadaşlar gtx leri bilmiyorumda
yorgun_gozlerUğur İnce

arkadaşlar gtx leri bilmiyorumda QUADRO 2000 kullanıyor arkdaşım 350 milyon polignda rahat hareket edıyor. ısınma olayıda yok fazla


www.ugurince.com ugurince.deviantart.com
2012-10-20 10:27:24
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ugurince.com
{islemler}
Arkadaşlar sistemi aldım, zotac
ertugrul_ardicErtugrul ARDIÇ

Arkadaşlar sistemi aldım, zotac gtx 570 de karar kıldım , 250 tl lik bir kartta çok zorlandığım bir sahne vardı ve 570 i alır almaz o çalışmayı açtım .Hiç bir modeli box a çevirmeden ve materyal kanalları çalışma ekranımda açık olduğu halde çok rahat çalışabiliyorum.öncesinde ekranı istediğim şekilde çavirmek için çevirme işleminden 5-6 saniye sonra dönüyordu ve üstelik çoğu boxa çevrildiği halde.

Çalışma sahnesinde işi zorlaştıran yalnızca polygon sayısı değil çünkü çalışmaya başladıktan 2-3 saat sonra bile bazen 50 milyon polygonda fps 20 nin üzerindeyken bazen 2 milyon polygonlu sahnelerde fps 5 i geçmiyor.Mteryallerin çalışırken görünüyor olması , import ya da merge edilen modellerin üzerindeki materyallerin hepsini topladığınızda 100 ün üzerinde materyal olabiliyor ve ekranda görünüyorsa hızını çok etkiliyor.


2012-10-21 18:25:59
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar bu kadar tartışmaya
rotfireCemil T.Avatar

Arkadaşlar bu kadar tartışmaya gerek yok arkadaş sistemini almış hayırlı uğurlu olsun.

Bahsedilen markaların hepsi belli bir kaliteyi yakalamışlar artık PNY, ZOTAC, ASUS markaları Türkiye`de en çok kullanılan markalar. Türkiye` de olmadığı için EVGA yı test edemiyoruz sadece ki onu da ben yurtdışından aldım (4GB GTX 680) test edince buradan paylaşırım.

Ekran kartı üreticisinin 5 yıl garanti vermesi onun iyi olduğu anlamına gelmez, kötü olduğu anlamına da gelmez. Kartı kullanacaksın test edeceksin ısınmasından performansına kadar güzel sonuçlar veriyor mu, vermiyor mu?

Özellikle kartlarda ısınma sorunu çok oluyor. Bu nedenle üretilen ekran kartlarında en çok soğutma sistemleri ve kullanılan fan türü eleştiriliyor.

Ekran kartı değil ama laptop tan örnek vereyim.
Çevremdeki çoğu kişi HP markasını önerir ki yılların markasıdır. Ama halen HP marka bir laptop kullanıyorum pavillon serisinden.
Biraz kullandığında aşırı bir ısınma oluyor neredeyse elimi klavyeye koyamıyorum o derece deli ediyor beni ve bir süre sonra kendinden sistem kapanıyor. Tuşları garip ekranı garip. Ama belkide bu sorun sadece pavillon serisindedir yada hepsindedir bilemiyorum. Ama şuna eminimki bir daha laptop alsam HP almayacağım kesindir. İsterse 30 yıl garanti versin.

Aranızda da karşılıklı atışmayın birbirinizi üzmeyin rica ediyorum.

Saygılar...


Rotfire
2012-10-22 08:55:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
metalhuck666, Dediğiniz
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

metalhuck666,


Dediğiniz doğru.Türkiyede pny olarak benim bulabildiğim sadece quadro serisi.Geforce serileri getirilmiyor.Kaliteli bir asus kartıda bulmak çok zor oluyor bazen.Xfx vatanbilgisayar gibi yerlere geliyor ama fazla durmuyor.
Böyle bir durumda alınabilecek kart yine zotac.Zotac yine piyasadaki birçok karttan iyi.Bugüne kadarda hiçbir ürünün garanti süresine bakmadım.:)


2012-10-22 13:09:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !