Bilgisayar Donanım : 3d Max için masaüstü alıyorum bu özellikler için ne düşünüyosunuz ?

Sistem fazlaca iyi fakat
BajaGökhan TuncayAvatar

Sistem fazlaca iyi fakat fiyat eğer 6 binlere çıkıyor ve olmuşken tam olsun istiyorsan HP nin workstationlarına bakmanda fayda var.


2012-07-31 23:59:55
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
6 bintlye yakın para
3ddesigner3d designer

6 bintlye yakın para basıp orjinal windowstan kar etmeye calısmak ne kadar dogru. orjinal windows almadım diyosunuzda kaç tl kar ettiniz. Ayrıca bu işi profesyonel yapacaksınız orjinal olması lazım. maxinde orjinal olması lazım. Yoksa baskın yersiniz ve çok daha ciddi büyüklükte paralar ödersiniz.Hatta şu anda yazdıgınız ağ, bilgisayarı kullanacağınız yer ise direk mekana gelirler sizin.Hatta dur ben ihbar ediyorum ip den bulup adres tespiti yapılsın :) şaka bir yanada çok para vermişssin kardeş.O pc yakında çöp olur.özellik artırılması yapılmıyor o pc ye. neyse o kalıyor.O yüzden sana o pc 1 sene gider.en fazla 2 sene.buda aylığı 500 tlye felan patladı demek oluyor sana.Kötü olmus neyse geçmiş olsun. iş işten geçmiş. almısın artık.herşeyi geç o pcyi satamassın ikinci eline gitmiyor onlar.server yaparsın anca bağlarsın paylasımlı alırsın renderı.. kolay gelsin.


2012-08-02 02:00:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
"3d designer" Bilgisayar bilginizin
EnqinEngin Yiğit

"3d designer" Bilgisayar bilginizin olmadıgı kanısındayım insanları yanlış yönlendirmeyin.Özellik arttırılması dedigin şeye biz upgrade diyoruz ki laptoplarda bile bu olay var hangi fikirle bunu söylediginizi düşünüyorum.Şuan arkadaşın aldıgı sistem piyasada çıkmış en son ürünleri barındırıyor.Upgrade olayı ise oyun yapımcıları ve donanım piyasasının pazarlama politikasından kaynaklı bu sene çıkan oyunla 1 yıl sora çıkan oyunun sistem gereksinimleri tutmuyor.Ama konu max olunca max hep aynı.Ben 2008 ile çalışıyorum.Buradan hesap edin.1 Sene gider 2 sene gider olayınıda hiç anlamıyorum.Bilgisayarbu arkadaşım domates mi sandın.

TR3D piyasada yeri olan bir site.Kaliteli bir platform.Mesajlara yazmış olmak için yazmayın.Kimse sizi zorlamıyor.Bilginiz var ise paylaşın.


2012-08-02 02:29:33
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.cg-er.com
{islemler}
yazımı dikkate alıp cevap
EmreKIRCAN

yazımı dikkate alıp cevap verdiginiz için teşekkür ederim. Windows ultima 450 tl ye geliyor ve ben 20 tl ye korsan olarak yükletirim diye düşünüyorum. Bilgisayara photoshop, 3dmax, zbrush belki skech-up pro yüklemeyi düşünüyorum. Bunun dışında oyun asla yüklemiyecem. Zaten ayrıca bir laptop kullanıyorum. 1 yıl boyunca okuldaki projelerde veya özel hobi olarak merak saldıgım karakter tasarlama ve animasyon için rahat bir çalışma imkanı olacak bu sayede kendimi geliştirebilecegime inanıyorum. Zaten günüm okul dışında bilgisayar başında geçiyor bu süreyi dizi izleyip oyun oynamak yerine saatlerce forumlardan okudugum 3d ye yogunlaşarak ve ciddi çalışarak degerlendirebilecegimi düşündüm.

Bir bilgisayar için 6 bin tl çok mu ? Küçük şarjlı arabaya 2 bin tl veren yada dagcılık ekipmanlarına 1 bin tl veren tanıdıklarım var. Arabaya takılan bir parçanın bile 500-600 tl oldugunu düşünecek olursak işim ve aynı zamanda hobim için bu parayı vermek çok gelmedi. İleride mimarlık hayatımda da en azından 3d konusunda beni daha tecrübeli yapacaksa deger diye düşünüyorum. Tek korkum acaba çok mu pahalı aldım aynı ürünü daha ucuza bulabilir miydim oldu.


2012-08-02 03:59:51
  • Offline
{islemler}
Aldıgınız fiyat iyi gayet
EnqinEngin Yiğit

Aldıgınız fiyat iyi gayet güzel sistem.Zaten ilerde büyük faydasını göreceksiniz.Max ögrenmek için bu paranın birkaç katını harcayanları biliyorum ben.Günü gelince iyiki almışım diyeceksin zaten :)


2012-08-02 06:14:06
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.cg-er.com
{islemler}
EmreKIRCAN "Küçük şarjlı
BajaGökhan TuncayAvatar

EmreKIRCAN "Küçük şarjlı arabaya 2 bin tl veren" sanırım o ben oluyorum :) ayrıca sistemde sana uzunca bir süre gidecektir 1-2 yıl olayına pek takılma.


2012-08-02 08:58:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Güzel bir sistem
ErKaN-23Erkan TürkmenAvatar

kardeş topladığın pc bence güzel 3d max da biraz acemiyim ama donanım bilgim iyidir diyebilirim, 2-3 sene sonra her türlü upgrede uygun bir sistem yanlız tunçmatik güç kaynağı sana yetmeyecektir haberin olsun en o sisteme en az 1500 WA almanı tavsiye ederim


2012-08-02 22:44:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
dostum
alacalaz

dostum ben 2 yıldır max kullanıyorum eger arkadaslarında dedıgı gıbı yenı baslıyacaksan bu bı numara buyuk gelır ben bıle bukadaını almıyorum ben mesela yarın bır kasa alacagım o herturlu ısımı gorur ve maxta mantıklı calısırsan süper bılgısayarlara ıhtıyacın olmıcaktır


2012-10-01 18:48:24
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !