Bilgisayar Donanım : 2 PC`yi birleştirmek

2 PC`yi birleştirmek
YasarTasYaşar TaşAvatar

Arkadaşlar Merhaba
2 PC`m var ve ben bunları birleştirmek istiyorum. Farmlardaki gibi, ya da farmlar da öyle yapıyor sanırım, neyse :) Daha önce gördüğümü ve yapılabilir birşey olduğunu biliyorum. Google baba bişey bulamadı benim için, ya da ben doğru arama yapamadım.
Sistem 1: intel core 2 quad - 4 GB ram
Sistem 2: İntel corel 2 duo - 2 GB ram
İkisini bir biçimde tek bir pc gibi çalıştırmak istyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi acaba?
Teşekkür ederim.


2011-09-19 01:38:28 Edit:2011-09-19 01:39:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
senin icin ingilizce sitelere
burocknrollburak beyturAvatar

senin icin ingilizce sitelere baktim bunlari buldum. ben ethernet uzerinden iki laptopu baglayip agda oyun oynayip dosya paylasimi yapiyordum. ama render farm olayini hic denemedim. umarim linkler faydali olur. ilk linkte videolu anlatim var.

http://designreform.net/2008/12/3ds-max-rendering-with-backburner

http://www.shelanskey.com/3ds-max-render-farm-with-back-burner-2-and-windows-xp/

http://mos.futurenet.com/resources/3dworld/TDW94.s_farm.pdf



Montreal - Canada www.cgframe.com
2011-10-11 06:26:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Çok teşekkür ederim, zahmet
YasarTasYaşar TaşAvatar

Çok teşekkür ederim, zahmet etmişsin. Akşam bir inceleyim. İki PC cross kablo ile switch ihtiyacı olmadan birbirini görebiliyor evet. Ancak şu video dersleri bir inceleyim. Çok teşekkür ederim tekrar.
Sağlıcakla...


2011-10-11 09:14:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu konu hakkında bildiklerimi
forsuccesfullCandaş VURALAvatar

Bu konu hakkında bildiklerimi soyle aktarıyım sıze. ben 2011 64 bıt max kullanıyorum vray sp5 2011 yuklu ayrıca. diğer bılgısayarda da aynı duzen kurulu. dıger bılgısayrrda 3ds max klasorunun kurulu oldugu dızınde vray spawner dıye bı program var bunu calıstırarak ag uzerınden bılgısayarın bırbırını gormesını saglıyorum. dıger bılgısayarın ıp adresını baslat/calıstır/cmd/ipconfig komutuyla ogrenıyorum. Kendı bılgısayaRImda render setup menusunde settings kısmında distributed renderingi aktıf edıyorum yanındakı settıngstende add servera basarak dıger bılgısayarın ıp adresını eklıyorum, calıstıgım max klasorunu tum texturelerı ıle bırlıkte ıkıncı bılgısayara kopyalıyorum. kopyalarken de tum dosyaları zıplerek cıkarırıp oraya atıyorum kı harddıskın baska bı yerınden aldıgım texturede aynı dosya ıcerısınde dıger bılgısayara aktarılsın. daha sonra render al dedıgım zaaman render framelerın ıcerısınde dıger pcnın adını da gorerek ıkı bılgısayarı kullanarak daha hızlı render alıyorum eger dıger pc adını gormuyorsanız baglantıda bı bozukluk var demektır yada spawner acılmamıs demektır.

Umarım yardımcı olabılmısımdır. Takıldıgınız bı yer olursa mesaj atabılırsınız. Saygılar ıyı geceler.


2011-10-21 01:16:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Candas bey gereken yaniti
burocknrollburak beyturAvatar

Candas bey gereken yaniti vermissiniz tesekkur ederim. Peki render hizindaki artis tatmin edicimi?


Montreal - Canada www.cgframe.com
2011-10-21 03:27:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Candaş Hocam çok teşekkür
YasarTasYaşar TaşAvatar

Candaş Hocam çok teşekkür ederim.
Network render, render hızını dişe değer bir biçimde artırır; tabi konfigürasyona da bağlı olarak. Toplam çekirdek sayısı kadar bucket`leri ayrıca görürsünüz. Sitede ders de var bu konu hakkında.
Sanırım Net Render ile çözeceğim. Modelleme için tek PC ile devam :)
Asıl uğraştığım iş, 2 PC `yi tek PC gibi çalıştırmaktı. Sadece render değil yani. Ulaştığım bir bilgi var, paylaşayım. 2 PC tek PC gibi çalışmaz derler. Sıkı arge varmış bu konuda ancak henüz tatmin edici birşey yok derler. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum.
Tekrar teşekkür ederim.


2011-10-21 10:06:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
burak beye cevap.
forsuccesfullCandaş VURALAvatar

burak beye cevap.

render hızında aartış tabıkı cok daha ıyı oluyor eger baglantılarınızda bı hata yoksa tabıkı gormedıgı zamanda oluyor bılgısayarı kapatıp acıyorum duzelıyor sorun bazen agda kopuklur oluyor. Kendı pc`mın ıslemcısınını dusururek dıger pcnın ıslemcısını kullanıyorum daha cok o sayede arka plandan render alırken bı baska projeye baslıyabılıyorum kasılma olmadan.


2011-10-21 11:38:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
valla bencede ıkı bılgısayar
forsuccesfullCandaş VURALAvatar

valla bencede ıkı bılgısayar tek pc gıbı calısmaz. hem zaten calısması cokta gereklı degıl. ne yapıcagınızı ogrenebılır mıyım eger modelleme ıle ugrasıyorsanız ve sahnenızde cok fazla polıgon var ıse kı 3-4 mılyondan fazladan bahsedıyorum sıze soyle bı onerım olucak ekran kartının kasmaması ıcın. polıgonları fazla olan objelerınızle eger uzerınde bı oynama yapmayacaksanız sadece yerını felan degıstırıceksenız, obje secılı ıken sag tusa basarak object propertıesı acın ve acılan yerde asagıda solda dısplay as box secenegını aktıf edın objenız cızgı halınde gorunecektır ve sahnenın ne kadar rahatladıgını goreceksınız. tekrar objeyı acıp duzenlemek ıstersenız tersı ıslem yapın.

Saygılarımla


2011-10-21 12:07:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Candaş Bey teşekkür ederim
YasarTasYaşar TaşAvatar

Candaş Bey teşekkür ederim öncelikle. Amacım daha hızlı çalışabilmek tabi. Display as box`ı sıkça kullanıyorum. Son noktaya geldiğinde ise vray proxy yapıyorum (son halinin maxini kaydederek tabi).
Sistemimi 4 yıl kadar önce toplamıştım. 32 bit core 2 quad, ekran kartım 512 :S
xeon ya da i7 `ye geçmeden 2 pc değerlendirilebilir miydi acaba dedim ama maalesef işte.


2011-10-21 13:59:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
valla oncelıkle 32 bit
forsuccesfullCandaş VURALAvatar

valla oncelıkle 32 bit yerine 64 bıte gecmenızı tavsıye ederım ben. İ7 işlemci performansı cıdden ıyı bı kac kez render almıstım sonuc gayet ıc acıcı, bende suan i5 kullanıyorum eve bir adet i7 kasa toplamayı dusunuyorum. Bende sıze bır soru soruyım cevabını cok yerde okudum ama bırde sıze danısım sısteme ekran kartı takmayı dusunmuyorum sadece render alırken ıslemcısını kullanmak amaclı bı pc yapıcam sızce dogru bı tutum olur mu?


2011-10-21 14:33:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !