Diğer 3D Programları : mudbox

mudbox
3dimaginationErhan YILDIZAvatar

merhaba arkadaşlar mudbox öğrenmek istiyorum nerden başlamalıyım yani yabancıyım programa fikir verirseniz sevinirim ve ya zbrush öğren diyenlerin fikirlerinide bekliyorum 3dmaxtan ziyade bir yardımcı program şart olmaya başladı cidden.

cvplar için saolun şimdiden.


yildizmax Hayatım 3d olmuş....
2011-09-13 10:36:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sayın Erhan. Bence öncelikle
ulasdenizulaş deniz

Sayın Erhan. Bence öncelikle yapman gereken şey, hangi programın sana uygun olduğunu tespit etmek. Bunun için ilk kararı ve araştırmayı senin yapman gerekli. Ben iki programı da inceledim. karar verirken şöyle düşündüm: hangi program benim mantığıma ve öğrenme biçimime daha uygun? hangisi kendimi geliştirmeme daha elverişli; hangisinin arayüzünü kendime daha yakın buldum, hangisi beni kendina daha fazla çekiyor ( görsel olarak )... inan bunu yapmanın sana faydası olacaktır. kararını verdikten sonra arştır bence. iki program için de Türkçe eğitim videoları yeterli seviyede yok. Ama tecrübelerime dayanarak söyleleyim ki ( bu arada sadece öğrenme aşamasında olduğumu bilmelisin) bu tür programlar, mantığı çok basit ve temel birkaç fonksiyonu olan sade programlar. Mantığına alışırsan gerisi çorrap söküğü gibi gelir. Yani basitçe araçlarını tanıdıktan snra bu programları iyi öğrenmenin tek yolu deneme yanılma. Çünkü programlarda herşey görsel olarak çalışıyor ve kullanıcının görsel uyumuna bağlı olarak ürün çıkarıyor.
Max`te bir nesne yapacaksan, onun tanımlanmış değerleri vardır, uzunluk yğükseklik vs. gibi. Oysa bu programlarda herşey görsel. Kesinlikle mutlak birşey yok. Birkaç tane araç ve onun değişik onlarca versiyonları var, sen bunlar arsında dans edeceksin. Bu yüzden iyi öğreten eğitim videosu aramak yerine basitçe temel fonksiyonları ve mantığı kapıp derhak denemeye ve kendini geliştirmeye baksan iyi olacak.


2011-09-13 14:24:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mudboxı genelde 3ds max
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

mudboxı genelde 3ds max v.b. ile modelleme yapıp doku ve detay eklemek isteyenler
zbrushı hem yukardaki sebebi olan kişiler hem 0 dan modelleme yaparım diyenler , hayal dünyası içinde kaybolanlar kullanıyor

bana arayüz kullanım vs olarak zbrush hitap etti onu öğrenmeye çalışıyorum başka birine mudbox kolay gelir onu öğrenir kişiye göre değişir bu seçim ama bana sorarsanız tercihimi söyledim :D


MODO, rhino
2011-09-13 18:01:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler
3dimaginationErhan YILDIZAvatar

yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar.


yildizmax Hayatım 3d olmuş....
2011-09-14 09:55:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mudbox
kanas81kahraman

mudbox, z-brush a göre çok daha basit ve 3d max ile senkronize çalışıyor. çok kullanışlı.


fatih
2014-06-24 16:26:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !