Diğer 3D Programları : Cinema 4D Phsyical Render Problemi..

Cinema 4D Phsyical Render Problemi..
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Arkadaşlar merhaba. Cinema 4d de fiziksel render motoru ile saç render edemiyorum.Hair render tag i ve metaryali herşeyi tam olarak ayarlanmış durumda ancak standar render motorunda aldığı renderı fiziksel render ile alamadım. Yardım dosyasınada baktım ancak herşey normal gözüküyor. Acaba bilmediğim atladığım birşeymi var. Yardımcı olursanız çok sevinirim...


2012-03-28 02:46:09 Edit:2012-03-28 02:46:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Merhaba, bazi nesnelerde
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Merhaba,

bazi nesnelerde edit poly edersen, bu hata genelde ortadan kalkar.

Kürede yani sphere`de perfect sphere olmamasi gerekiyor, ozaman bu hata ortadan kalkiyor.




http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-03-28 11:31:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Pardon :)
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Aslında bir hatam oldu ne yapmaya çalıştığımdan azda olsa bahsetmem gerekirdi. Ben bir nese üzerinde denemedim saç tagini. Partiküllerden oluşmuş bir gurubu trace ederek ortaya cıkan linelara hair material ve render tagi ekledim.
Aslında problem şuki bazen render ederken bazen etmiyor. Yani örnek vermem gerekirse herhangi bir ayarı değiştirsem etmiyor sonra başka ayarı değiştiriyorum render ediyor. Bana biraz problem bug gibi geldi. Yada yanılıyorum ki büyük ihtimalle yanılıyorum "Abstract" çalışmalar yapan çoğu insanın partükülllere trace uygalayıp bu trace`i de hair tag ile physical render ettiklerini görebiliyorum. Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkürler.
Ama hala problemi çözmüş değilim. İki gündür gece gündüz uyumadan bunun üzerinde çalışıyorum. Fakat hala bir sonuç elde edemedim.

(Aklıma gelmişken birde cash ile ilgili olma ihtimali varmı. Çünki şöyle birşey görüyorum Hair ön hazırlanıyor diyor hesaplıyor ancak görüntüye yansıtmıyor. )


2012-03-28 19:19:42 Edit:2012-03-28 19:23:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
muhtemelen bug`dir, cünki bahsettigim
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

muhtemelen bug`dir, cünki bahsettigim gibi nesnelerde`de hata yapiyor, ancak polygona cevirdiginde bu hata ortadan kalkiyor, cach ile ilgili oldugunu sanmiyorum.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-03-28 21:31:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hair
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

hair

Olay bundan ibaret hair render render settingsde yoksa gayet normal ama yinede sahneyi incelemek isterim

©Mehmet KALAMAN | DXF
2012-03-29 16:07:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bug oldugunu okudum, mayis
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Bug oldugunu okudum, mayis ayinda yeni update gelecekmis,ve düzeltilecekmis.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-03-29 21:43:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
johonwayni merhaba
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Merhaba üstadim. Render setting`de hair bulunuyor. Yanlis anlama programa o derecede hakimim ama problem benden kaynakli oldugunu duşünmüyorum. Gigantus dostumda bug oldugunu soylemiş sanirim maxon`dan edindin bu bilgiyi. Ben bilgisayarima osx kurdum problem neredeyse yok gibi. Problem dosya kalin bir hal aldikca ortaya cikiyor.
Sizlerden imlan ve yazimdan dolayi ozur dilerim.
Projem şöyle, poly`e çevrilmiş olan motext i thinking particle ile emitter yapip ortaya cikan partükülleri supertrace isimli plugine bagladim. Yani orataya linelar cikti bu linelarada hair tag ve hair render ekledim. Normalde trace e hair tag le render edebiliyoruz. Fakat ben tekrardan sunu söylüyorum render etmiyor demiyorum ediyor ama etmiyor bir ediyor bir etmiyor. Proje ekraninda ederken renderda gözükmüyor. Hesapliyorda herseyi fakat yansitmiyor. Benimde aklima direk bug geldi. Sifir bir proje actim denedim ediyor. Bir sure sonra etmiyor. Play diyorum Stop diyorum o kareden render alabiliyorum ve herhangi bir değişiklik yaparsam render dediğimde kareyi render ediyorum ama icinde hair olmuyor. Tekrar play dersem yaptiğim değişiklik ekleniyor render ediyor cok kararsiz ve stabil degil. Valla tüm denemelirimi de anlattim. Terkrar teşekkur ederim.


2012-03-29 23:10:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
plugin kaynaklıda olabilir mesela
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

plugin kaynaklıda olabilir mesela tp ve hair parteküllerle kusursuz çaşışıyor ama ondada vievpord da sıkıtı olabiliyor ileri geri sarınca ama render`de benzer bir sorunu bile görülmedi


©Mehmet KALAMAN | DXF
2012-03-31 23:25:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Evet Mehmet olabilir;
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Aslinda ilk başta bende öyle düşünmüştüm. Plugin Standart render ile bir problem yapmadı.Physical Render ile problemi var. Bu prolem plugin ile ilgili olsa en başından bir gorüntü oluşmaz. Lion işletim sisteminde böyle bir problem olmuyor. Dediğin gibi TP ile kusursuz Mograph daki trace ile`de kusursuz. Ancak Supertracer isimli bu plugin ismini söylüyorum belki sende denemek istersin, bu pluginden ise şayet plugini kullanmadanda yüklü olarak mograph trace ilede aynı sorunu yaşadim. Bir satir önce mograph ile kusursuz derken gene Standart renderı kast ettim.Physical render ile TP`de problem oluyor.İnşallah duzelebilir bir bug`dir diye umuyorum. Sana teşekkür ederim bilgilerini paylaştığın için.


2012-04-01 17:23:01 Edit:2012-04-01 17:26:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
C4D son güncellemesi ile
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

C4D son güncellemesi ile bu konudaki bug`ı kaldırmış ortadan. Hertürlü Trace ve Tracer plugine oluşan telleri kılları tüyleri Physical Render sorunsuz şekilde DephOfield olarakda Render edebilmektedir. Arz Ederim :)


2012-05-24 11:45:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !