Diğer 3D Programları : Cinema 4D Net Render Yardım

Cinema 4D Net Render Yardım
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Merhaba arkadaşlar C4D`de Net Render ile ilgili aklıma takılan bir iki şey var. Öncelikler NetRender yaparken Server ve Client olarak iki makine kuruyoruz minumum.
Ancak benim kafamın takıldığı yer Server ve Client olarak iki makine kurduktan sonra yeni bir job ekliyoruz dosyamızı seçip upload ediyoruz. Burayakadar tamamdır fakat upload deyince projemizin range`i 0-90 arasında ise Client olan makineye direk olarak proje hangi frame aralığında ise onu gönderiyor.
Özetle sorum şu olacak; NetRender yaparken iki bilgisayar yani Server ve Client olarak olduğunda render`ı sadece Client olan Pc mi yapıyor? Server`ın bu işlemler içerisinde bir önemi olmuyormu?
Eğer böyle ise ozaman en az üç bilgisayar gerekiyor. Böyle düşündüm çünki framelerin hepsini Client olan Pc render ediyor gibi geldi bana. Siz ne düşünüyorsunuz yada biliyorsunuz :) Teşekkürler


2012-04-06 03:39:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Neyse kendi soruma kendim
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Neyse kendi soruma kendim cevap vericem herhalde. Aslında aklıma hiç gelmicek bir durum var. Farketmediğim birşey NetRender Server kurulduğunda Client`de yerinde kalıyormuş.
Tüm server ve Client ayarlarını yaptıktan sonra Server olan bilgisayarınızda`da Hem NetServer hemde Client açık olmalı. Ama öncelikle Server`ı açın sonra diğer bilgisayardaki Client`i daha sonrada Server olan makinadaki Client`i açın. Yani server olan makineniz`de işleme böyle dahil oluyor. Ben sonuca böyle ulaştım bana pek mantıklı gelmesede. Eğer daha farklı bir yol varsa yardımcı olursanız sevinirim...


2012-04-06 04:15:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !