Diğer 3D Programları : AutoCAD Architecture Kapı Blokları-Sorun

hocam bir soru daha
osman_2626Osman ArslanAvatar

hocam bir soru daha sorabilir miyim ?
Bir sıkıntım daha oldu da revitte ;
Room tagına tıklıyorum ve area ile birlikte oda ismini istediğim şekilde koyabiliyorum fakat ben bir de odanın yatay ve dikey uzunluklarının gözükmesini istiyorum.Böyle bir tag var mı ?
(Elimle yazdığımda hem işim uzuyor , hemde odaya renkte verdiğim için üzerine yazı yazdığımda arkası beyazlaşıyor)


2011-11-21 23:46:55
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Böyle bir tag görmedim.
ulasdenizulaş deniz

Böyle bir tag görmedim. Yani oda ölçülerini de yazmak istiyorsun. Fakat, bunu ölçülerle yaptığımız için ( dimensions ) gerek görülmemiştir. ayrıca her oda düzgün olmayacağı için, uzunlu ve genişlik ölçüleri verilemez bence. ölçü atarak ve text ile yazarak yapabilirsin ancak. bir de hacim hesaplatabilirsin room tag ile.


2011-11-22 00:02:25
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu arada text yazdığında
ulasdenizulaş deniz

bu arada text yazdığında ya da ölçü attığında yazının arkasının beyazlaşmasını engelleyebilirsin. Bunun için Edit penceresinde ( text için ) background seçeneğini opaque değil de Transparent yapacaksın. Aynı işlemi Dimension edit penceresinde Text sekmesinde "text background" seçeneğini transpat-rent olarak değiştirirsen, ölçülerde de bu işlemi yapabilirsin.

Kolay gelsin


2011-11-22 00:22:55
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hocam her oda farklı
osman_2626Osman ArslanAvatar

hocam her oda farklı olduğu halde daire metrekaresi doğru bir şekilde yazılıyor. Benim düşündüğümde bu ,öyle ki metrekaresini hesaplayıp yazan program, uzunluğu ve genişliği de hesaplıyordur diye düşünmüştüm.Revit`inde kendi kütüphanesindeki taglara baktım ama bulamamıştım.
Farklı tagları başka nereden bulabilirim ?

Text bilgin için teşekkür ederim, bu sorunu şimdilik böyle halledicem gibi görünüyor.

Hocam birde family editör için autodesk e baktım ama bulamadım. Link atabilir misiniz ?


2011-11-22 19:15:57 Edit:2011-11-22 19:17:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Family Guide için bağlantı
ulasdenizulaş deniz

Family Guide için bağlantı adresi:
images.autodesk.com/adsk/files/rac_families_guide_documents_m.zip

Sana bendeki Anotation familyleri bulup yollarım. taglar konusunda çok fazla beklentin olmasın. yalnız kullanışlı tagları ben sana yollayacağım. onlarla bir proje için gereken herşeyi yapabilirsin.

İstediğin özellikte bir tag bulamazsın. Revir oda alanını hesaplayan algoritma, bence, uzunluk genişlik ölçülerini çarparak yapmıyordur. Şöyle düşün üçgen bir oda olsa ya da dairesel bir oda, ya da düzgün olmayabn herhangi bir çokgen, bunun hangi uzunluk genişlik ölçüsünü revit baz alacak ki sana bildirebilsin. Dolayısıyla istediğin şeyi veren bir tag yok.


2011-11-22 19:36:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
teşekkür ederim hocam bilgileriniz
osman_2626Osman ArslanAvatar

teşekkür ederim hocam bilgileriniz için.


2011-11-23 08:41:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Revit için kullanışlı Family
ulasdenizulaş deniz

Revit için kullanışlı Family dosyaları ve taglar aşağıdaki bağlantıya yükledim. Kapılar pencereler ıvır zıvır. özel semboller ve taglar.

 

http://hotfile.com/dl/135780765/85a2e44/R9_Turkiye_Kutuphanesi.rar.html


2011-11-23 10:33:33 Edit:2011-11-23 10:34:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hocam kusura bakamyın biraz
osman_2626Osman ArslanAvatar

hocam kusura bakamyın biraz geç oldu yanıt.İnternete bile giremiyorum artık işler o derece çok yoğun.

teşekkür ederim link için gerçekten işe yarar şeyler buldum.Heleki taglar çok hoşuma gitti.

Dediğim şekilde odanın yatay ve dikey ölçülerini buldum fakat bazı sorunlar çıktı ondada. Bir pencerenin uzunluk ve genişlik ölçüsünü tag gibi alabiliyoruz. Aynı şeyi duvarlara da yaptım fakat o tag içersinde uzunluk ve genişlik yok.Schuders in altına baktım ondada bütün duvarların uzunluk ve genişliğini alabildim.Yani istediğin duvar arasını henüz alamıyorum. Bir de siz bunlara bakar mısınız ?

Bir sorunum daha oldu Revitte.Çatıyı yapmak için kolay bir yol bulamadım. Bu konuda bilginiz var mı ? tools4revit_rafter+2012 indirdim fakat ondada aktivasyon sorunu çıktı :(

Şimdi uğraştığım sorun ise pencere açılış izdüşümü.İzdüşümünü yapıyorum fakat çok kalın çizgi gözüküyor, bunu nereden düşürebilir ayarlayabiliriz ? Layer sistemi olmadığı için kağıt üzerinde nasıl gözükür bu proje ?Ne gibi ayarlamalar yapmam gerekir :S


2011-11-27 13:20:53 Edit:2011-11-27 14:16:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Revitte böyle bir tag
ulasdenizulaş deniz

Revitte böyle bir tag oluşturacaksan eğer, mutlaka ve mutlaka, duvarlar arası mesafeyi ölçülendirip, taga parametrelerle tanımlamalısın. bu işle uğraşmak gereksiz yere çok zamanını alacak. Kapı ve pencere taglarındaki ölçüler, onları family editörde yaparken atadığımız ölçüleri parametre olarak tanımlamamızdan kaynaklanıyor. zamanını bunun için tüketme, ölçüleri hizalı atıp, odaların takglarına yakın düzgün ve özel biçimli ölçü tanımlayıp bırak. Sonuç alamzsın.

Çatı için mümkünse yapmak istediğin çatı modelinin resmini ya da projedeki biçimini gösterirsen iyi olur. birkaç yoldan çatı yapabiliriz. Revit eklentileri ne yazık ki paralı ve pahalı.

İzdüşümle ilgili de resim yollamanı rica ediyorum. ya da projeyi bana atmalısın. Kapı çizgilerinin boyutlarına bakmam gerek. Fakat çizgi kalınlıklarını tanımlayabiliyoruz. Onu da gösteririm.


2011-11-27 14:37:33 Edit:2011-11-27 14:42:55
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hocam açıkcası, bir projeyi
osman_2626Osman ArslanAvatar

hocam açıkcası, bir projeyi revitte bitirmek istiyorum. Bunun için örnek çizimi yapılmış bir proje var ve ona bakarak revitte çizmeye çalışıyorum.
Duvarları,kapıları,pencereleri,merdiveni,dilitasyon v.s. hallettim fakat halen bazı sorunlar-sorularım çıkıyor.

bu resimde çatı kesiti var ;
http://imageshack.us/photo/my-images/401/ornek.jpg/

bunu revitte halletmeye çalıştım ama yapamıyorum. Mertek,çift gergi v.s. revitte bulamadım. Sadece yapabildiğim eğimini kendi istediğim gibi yapabildiğim bir çatı.

bu resimde photoshopta izdüşümlerin gözükmesi için biraz stroke verdim. ;
http://imageshack.us/photo/my-images/821/zdusum.jpg/

Burada yapamadıklarım ise kolonların hatch`i ve duvarları arkaya atıp önde kolonların durması. kolonların,pencerelerin ve kapıların izdüşümleri.


2011-11-27 16:28:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !