Diğer 3D Programları : Allplan mı Revit mi?

Revit
tomboloAslı Diz

Revit programı kesinlikle geleceğin programıdır . Eğer iş ilanlarına bakarsanız artık Revit Uzmanı Mimar aranıyor denmektedir . Sayısı sürekli artmaktadır ve de gayet ünlü firmalardır .Ancak Archicad için bunu söyleyemiyoruz , archicadi öne getiren özellik türkçe olması ancak revit ise Autocad ve 3DSmax birleşimi bir programdan olusmakta hatta dahada fazlası . Archicadi elememin nedeni autocadde aktarılmasında sorunlar çıkarması . Sonucta nerdeyse her proje son adım olarak autocad haline dönüştürülüyor . Revit bu konuda cok basarılı . Bence sorunun cevabı Revit . Allplansa benim çok grafiğini beğenemediğim bir program cok tercih etmiyorum , tabiki bu kendi fikrim , beğenim .


2013-08-18 21:23:02
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
modelleme
megalitfatihAvatar

modellemede kullanacaksanız ve max kullanıcıysanız kesinlikle revit öğrenin.cinema kullanıcıysanız kesinlikle allplan öğrenin.çünkü revit ve max ile cinema ve allplan nerdeyse birebir uyumlu çalışıyor.örneğin revitte çizdiğiniz bina max e attığınızda yada allplanda çizdiğiniz binayı cinema 4d attığınızda size sadece render alması kalıyo nerdeyse.


2013-08-26 12:46:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
AutoCAD Architecture

AllPlanı bilmiyorum ama revit güzel program yanlız revitin daha alacağı çok yol var sadece kesit görünüş alıyor diye programa bayılmayın program akıllı olsada seri olmalı her ihtiyaca cevap vermeli ölçülendirme,aks yapana kadar insanı deli ediyor revit mesela, revit daha emekleme aşamasında. Mimari olarak AutoCAD Architecture 2008 i öneririm 3 boyutlu tüm nesnelerden kesit ve görünüş alma,akıllı ölçülendirme,akslandırma,çatı çizdirme, bütün nesnelerde 3 boyutlu katı model akleme çıkarma, kapalı alanlara,kapalı duvarlara hatch yapar gibi akıllı oda atma ve serbest oda alanları oluşturma,3 boyutlu merdiven çizme ve 2 boyutlu merdiveni 3 boyuta çevirebilme ve tüm değişkenleri formüllerle metrajlama, her nesneyi farklı planlarda katmanlarını gizleme blok nesne ekleme gibi bir çok özelliği var önemli eksiği katları tanımlama yaptığımızda xrefle bunları birleştirmesi ve kesit görünüş aldırması her değişikliklerde kayıt yapmak zorunda olmamız ve kesit görünüşleri yenilememiz kat arayüzü yavaş. Bunu tek dosyada katları otomatik bloklayarak ve 3boyutlu katları blok olarak üst üste tanımlayarak lisp yardımıyla aştım.


fazli
2013-08-30 17:59:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar bu benimde çok
elessartkElessar TK

Arkadaşlar bu benimde çok sıkıntı çektiğim bir konu reviti 1 aydır aralıklı son 1 haftadır yoğun olarak bir projemde kullanarak öğrenmeye çalışıyorum, kolonları giydirmeyi başardım, taşıyıcı kolonların etrafına mimari kolonlar çiziyorum ama kirişleri kendisine dayanan duvarın finish layer ı ile giydiremiyorum.

Eğer bir duvarı devam eden duvar öncedinden dar ise daralan girintide(dönüşte) dış katmanlar wrap(kaplama) yapmıyor.

elinde betonarme bitmiş yapsat tarzı veya kurum işi proje örneği verebilecek olan varsa çok memnun olurum.

Eğer bu sorunlar revitin kronik sıkıntıları ise allplan ya da archicad kullanmak daha mı mantıklı?


2017-01-23 11:08:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !