Diğer 3D Programları : After Effect Bit Rate..

After Effect Bit Rate..
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

After effect ile yaptığım projeyi export ediyorum ancak boyutlar çok büyük oluyor. Bit Rate düşürdüğümde görüntü kalitesi çok düşüyor boyutta düşüyor tabi. Bunun ortasını nasıl bulabilirim görüntü iyi olmalı ancak boyutu çok fazla büyük olmamalı. Şöylesöyliyim bir takikalık görüntü 2 Gb gibi bir boyutta. Exportu mov olarak almak zorundayım ayrıca. Codec ayarlarında bir şeyler yapmam gerekiyor galiba. Ben ayarlardan animasyonu seçiyorum gerçekten görüntü kalitesi iyi oluyor ozaman ama boyutu çok büyük. Ne yapmalı sizce.


2012-04-14 15:56:18
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Proje bilgilerini bize söylemeden
murataksay

Proje bilgilerini bize söylemeden sana yardımcı olamayız. Yardımcı olan olursada seni yanlış yönlendirir çünkü her çalışma formatı için dediklerin değişiyor.
Video görüntüylemi uğraşıyorsun, 3d renderlamı, direk afterdami görüntü ürettin?
Çalışmayı hangi formatta hazırlaman gerekiyor?
Çalışma boyutu nedir? SD, HD, 2K, 4K?


2012-04-14 17:22:35
  • Offline
{islemler}
Proje 904X604 boyutlarında. Fps30
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Proje 904X604 boyutlarında. Fps30 Toplam proje uzunluğu 4dk. Ancak benim render alıp 2gb olan görüntü toplam 1dk.Kanal bit 16 bit.Video görüntü ile uğraşmıyorum aslında. Çalışma şeklim şöyle oluyor. Mesela bir yazı yazıp onu after effect ile şekillendirip export ediyorum proje boyutunda. Tekrar import edip yapmak istediklerimi yapıp tekrar export ediyorum. Herşey üst üste binince kullandığım makine yeterli olmadığı için baya zaman alıyor. Bende zamandan kazanmak için böyle bir çözüm ürettim.
Animasyon derken şunu demek istedim. Render ayarlarında çıktıyı mov ayarladım ve mov ayarlarındada yani codec olarak Animasyon diye bir seçenek var sanırım bu ayarlar otomatik Bitrate tanımları.Cinepak kodeğini seçip bitrate değerini düşürerek video boyutu düşürdüm bu seferde görüntü kalitesi düştü. Durumum bundan ibaret murat bey.
Proje Led ekranda dönecek olan bir intro için hazırlanıyor.


2012-04-14 19:41:25 Edit:2012-04-14 19:42:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Led ekranda göstereceksin ve
murataksay

Led ekranda göstereceksin ve anladığım kadari ile 4 dakka afterda hazırladığın yazılar ve bazi efeklerden oluşuyor herşey.

Quicktime Animasyon codeci sıkıştırmasız görüntü kaydetmek içindir. Yüsek Digital Cinema kameraları bile sıkıştırmalı kayıt yapıyor. After Effects`en daha iyi sıkıştırma yapabilen bir programın varsa o şekilde çalışıp sonradan istediğin programda dönüştürebilirsin.

16bit senin durumunda gradiant renkler kullanınca işe yarıyor. Ama sonuçda 8 bit`e geri döneceğin için fazla işine yaramaz sadece dosya boyutunu 2 katına çıkarır. Çünkü LCD monitörler 8bit çalışıyor. Lazzo gibi bir marka var (isminden emin değilim ) 10bin dolarlık onlardan kullanmıyorsan tabi :)
Bunu görmek için render ederken değil aftereffectsin project ksımının altında bpc yazan tuşa alt`a basılı tutarak değiştirebilirsin ve farkı gözlemliyebilirsin. Ama 16bit`i veya 32yi 8`e daha iyi dönüştüren bir programın varsa önceki söylediklerim bu durum içinde geçerli.

Bence 8 bit çalışıp quicktime H.264 codecini kullan. (Kalite ile boyut ortalaması yapan güzel bir codec) Buda yüksek tutabilir (çok fazla değil) ama en son projenin tamamını MediaEncoder`a girip h264 mp4 seçeneklerinden birini seçip inanılmaz küçük ve kaliteli bir dosya elde edebilirsin.


LCD`ye bilgisayardanmi bağlıyıp oynatacaksınız?
Bide Sonradan DVD yapmak istersen 30fps çok fazla problem olacakdır sana. 25fps çalışırsan after`da sonradan dvd yapman kolay olur. Başarılar..


2012-04-14 20:37:23 Edit:2012-04-14 20:53:10
  • Offline
{islemler}
Murat bey teşekkürler...
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Led ekran derken aslında konserlerde kullanılan büyük led panoda oynatılacak.
Evet dediğiniz gibi gradiant olarak çalışıyorum. Fakat 8 e düşürdüm öyle dağlar kadar fark olmadı. Zaten led modullerdeki pixelleri gözünüzle bile görebiliyorsunuz okadar fazla teferuata girmem anlamsız olmuş.
Fps yide 25 e düşürdüm. 30 olduğunda problem olacağunı bilmiyordum. Dvd den değil bilgisayardan çıktı verilerek oynatılacak ama genede 25 olması benim için problem değil.
Hemen h.264 codecini denicem. İnşallah dediğiniz gibi küçük boyutlarda olur.
Tekrar teşekkür ederim sonucu alır almaz yazıcam buraya.


2012-04-14 23:52:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !