Diğer 3D Programları : 3d polarize görüntü nasıl elde edilir ?

3d polarize görüntü nasıl elde edilir ?
emretiyatrocuEMRE BOZ Avatar

Merhaba Sevgili tr3d takipçileri .. merakla ögrenmeye çalıştıgım bir konu var ... 3d animasyonda stereo ( anagraf ) yani kırmızı mavi gözlük ile izlenilen videolar var videolar hazırlanırken renderlar kırmızı mavi gözlüge görealınıyor lakin birde pasif gözlük ile izlenilen film video vs seyler var bunun sistemi nedir .. örnegin 5 dakikalık bir animasyon hazırlıcam ve ben bunu çift projeksiyon yansıtıp pasif gözlüklerle izlicem . render alıken farklı bir metodu mu var yoksa 2 görüntüyü mü birleştiricem bilen arkadaşlar .. lütfen yardımlaRINIZI BEKLİYORUM ACİLEN ?


Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2011-11-03 23:59:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Kameranı yerleştirdikten sonra kameranı
ulasdenizulaş deniz

Kameranı yerleştirdikten sonra kameranı klonlayıp biribiri ile 6 cm mesafe olacak şekilde yerleştiriyorsun. bu 6 cm mesafe iki göz arasındaki mesafenin kabul edilmiş değeridir. Sanırım daha sonra aldığın renderların kırmızı mavi ve yeşil kanallrai ile composite işleminde birleştirilmeisi ile oluyor. fakat bunu bilgisayardan izleyebilmek için özel 3d ekran kartın olmalı ve ayrıca 3d yazılım satın almalısın. Ama televizyonlardan kaliteli gözlük ile izyebilirsin.


2011-11-06 16:12:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ok streo kırmızi mavi
emretiyatrocuEMRE BOZ Avatar

ok streo kırmızi mavi gozlukle izlenen videolar bu sistem ıle yapilıyo lakin pasif yani siyah gozluklerle izlenecek sekilde nasıl yapılıyo ? 2 ayri goruntu alıp birlestiricekmiyim yoksa ayrı ayri mi render alıcam ?goruntuleri ust ustemi alt altami birlestiricem ? Cift kamerayi yerlestirdigimde kanal ayarlarina nasil kac deger girmeliyim ?


Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2011-11-08 02:43:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
sorma cevap yok mu
emretiyatrocuEMRE BOZ Avatar

sorma cevap yok mu :)


Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2011-11-17 19:45:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !