Ders İstek : the3dstudio model satışı

the3dstudio model satışı
blenderbizErsin KıymazAvatar

Şu 3s model satışıyla ilgileniyorum nu aralar.Acaa the3dstudio diye site var.Hakkında bilgi sahibi olan varmı mesela ek masraflar,güvenilirlik felan
şimdiden teşekürler


1 Kilo Demir Ağırdır
2012-06-23 23:42:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
turbosquid.com tavsiye ederim.
kenokenanAvatar

turbosquid.com tavsiye ederim.


2012-06-24 00:01:18
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben turbosquid.com,the3dstudio.com,fallingpixel.com ve daha
vertexusOrhun EvcimenAvatar

Ben turbosquid.com,the3dstudio.com,fallingpixel.com ve daha pekçok sitede 3d model satıyorum.
The3dstudio ve turbosquid bu konuda en güvenilir sitelerdendir.The3dstudio %40 komisyon alır satıştan %60 kalanı sana bırakır.Yani 35 dolara model satıyorsam 21 usd bana kalıyor vergiler çıktığında.Turbosquid yanlış hatırlamıyorsam %50-55 civarı komisyon alıyor
Vergili satış nasıl yaparım dersen V8-BEN formu denen bir pdf form indiriyorsun.Bunu printerdan kağıda basıyorsun.
Part I kısmında 1 yazan yere ad soyad,2 yazan yere TURKEY, 4 yazan yere Adresini ve Country kısmına TURKEY yazıyorsun.
Part II kısmında 9. maddenin a kutucuğunu işaretliyorsun,nokta noktalı yere TURKEY yazıyorsun.
Part IV Certification kısmında Sign here kısmındaki nokta noktalı yere imzanı atıyorsun ve Date (mm-dd-yyyy) kısmına o günün tarihini AY-GÜN-YIL olarak yazıyorsun.Belgeyi scannerda 150 dpi taratıp,jpeg kaydedip, modelini sattığın sitenin SUPPORT kısmında belirtilen mail adresine yolluyorsun.Mail başlığı ve Açıklama yazısı olarak "W8-BEN form of Adın Soyadın" yazsan yeter.Sonrasında onay maili gelir ve vergili satış yapmaya başlarsın.Bu formu yollamazsan daha az kazanırsın uyarayım.


orhun.artstation.com
2012-06-24 14:02:40
  • Offline
  • Erkek
  • orhun.artstation.com
{islemler}
Bu arada her yıl
vertexusOrhun EvcimenAvatar

Bu arada her yıl sonu turbosquid ve the 3dstudio sana vergi makbuzu yollar.Turbosquid pdf olarak yollarken the3dstudio basılı döküman olarak adresine postalıyor:)
Unutmadan bu tip sitelerden sorunsuz ve gecikmesiz ödeme almak için paypal sistemini öneririm.Çekle falan uğraşmayın.Herhangibir maaş yada hesap kartını paypale kaydettiğinde,hesabına 3-4 gün içinde komisyon ücreti alınmadan geçiyor.Ayrıca mailinede öncesinde kaç para gelcekse onun bilgisi geliyor.


orhun.artstation.com
2012-06-24 14:07:35
  • Offline
  • Erkek
  • orhun.artstation.com
{islemler}
bide 450$ lık amerikan
blenderbizErsin KıymazAvatar

bide 450$ lık amerikan vergi numarası alıncak diye duymuştum.Bilgilendirirmisiniz?


1 Kilo Demir Ağırdır
2012-06-24 17:23:52
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
O dediğin sadece ABD
vertexusOrhun EvcimenAvatar

O dediğin sadece ABD vatandaşıysan alınabilen birşey.450 usd falan vermene gerek yok,dediğim yolla gayet güzel alıyorsun paranı.Mühim olan W8-BEN formunu doğru doldurup yollaman.


orhun.artstation.com
2012-06-25 00:42:45
  • Offline
  • Erkek
  • orhun.artstation.com
{islemler}
http://www.turbosquid.com bu
fsahinoglufatih şahinoğluAvatar

http://www.turbosquid.com

bu sitedeki satışlar nasıl acaba merak ediyorum 2 tane anahtar modeli için 39 dolar istiyorlar ben modellesem en fazla 6 dolar isterim

anahtar bu linkte
http://www.turbosquid.com/3d-models/key-04-3d-3ds/607507


fsahinoglu.com ı HOME STUDIO DESIGN and WEB ı
2012-06-25 09:57:16 Edit:2012-06-25 09:58:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar gerçekten bu işlerden
sretlif

Arkadaşlar gerçekten bu işlerden para kazanan varmı bizim ülkede merak ediyorum.

Kazanç derken yıllar sonra 100-200 dolardan filan bahsetmiyorum, sanki 3D ile uğraşan ve zaman zaman nasıl yırtıcaz biz!!! ömür boyu çizelim tamam da nereye kadar türünden bir yaklaşımın gelip geçici ruh durumu gibi geliyor bana...

Bir heves hazırlanan dosyalar büyük özenle yüklenip beklemeye başlanıyor, önce heves geçiyor sonra umut bitiyor, freelance tadından yenmiyor o da yoksa milletçe memur zihniyetinden dolayı, 3 kuruş maaşa, azıcık aşım kaygısız başım diyerek sarılıp vazgeçiliyor hayallerden ve aradan geçen onca zaman ve tonla emek sonrası unutulan profilde biriken para bir hafta sonu arkadaşlarla yemeğe anca yetiyor... gibi geliyor bana, tamamen uyduruyorum, tecrübe sahibi değilim. sadece varsayıyorum diyelim.

Yada büyük bir yanılgı içerisindeyim, herkes köşe oldu benim haberim yok. :) sağda solda forumlarda vs... model sattığını bildiğim duyduğum insanların profillerine bakıyorum öyle köşelik bir durum yok gibi geliyor ne bileyim, lütfen sözlerim yanlış anlaşılmasın ama varsa bu işten gerçekten para kazanan birileri yol göstersin hepimize ve beraber yırtalım.

Ölmeden önce yapmak istediğim tonla şey var, hiç birinin parayla ilgisi yok. yaşadığımı hissetmek azıcık olsa keyif almak niyetiyle kurulmuş küçücük hayallerden bahsediyorum. Ve o kadar çalışıyorumki hiçbiri hayalden bir adım öteye geçebilmiş değil. Sadece hayatta kalmaya, kira ödemeye, yemek yemeye, eh işte ara sırada sinemeya gitmeye yetiyor kazandığım/ız, yalansa yalan deyin :)


2012-06-25 15:29:09
  • Offline
{islemler}
"talih guner" katılıyorum...
fsahinoglufatih şahinoğluAvatar

"talih guner"

katılıyorum...


fsahinoglu.com ı HOME STUDIO DESIGN and WEB ı
2012-06-25 20:29:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Turbosquidde login olduktan sonra
vertexusOrhun EvcimenAvatar

Turbosquidde login olduktan sonra my files kısmından "uploads&workspaces" kısmına gir ordan upload edeceksin.
Bu işten para kazanılırmı?Disiplinli ve sistematik çalışılırsa evet kazanılır ama öyle uydur kaydır mimari modellerle,sağdan soldan araklanmış stand ve kıytırık apartman modelleriyle olmaz bu iş.Trendleri,gündemi,yeni çıkan ürünleri,oyunları filmleri takip etçen.Kaliteni yüksek tutacaksın,modellerin istenilen teknik standartlara uygun olacak.Kendini modeli alacak kişinin yerine koyacaksın.Ve en önemlisi; İyi seviyede ingilizce bileceksin,İngilizce olmadan bu iş olmaz.Çünkü gerektiğinde yazışma yapman,ödemede bir sorun olduğunda karşılıklı diyaloğa girmen, kendin çözmen gerek.
Benden bir tüyo, çabuk sonuç almak istiyorsanız oyun modelleri,elektronik ürün ve organik modellere yönelin.Ayrıca modeli farklı formatlarda dağıtmakta satışları arttırıyor.
Bu işin güzelliği üretmeyi bıraksanda sana para gelmeye devam ediyor.Çünkü model yani "ürün" kendi kendini satıyor.
Üretirsen daha fazla kazanırsın tabiiki.
Ben İzmir`de yaşıyorum, Manisa`da çalışıyorum.10 adet paralı modelim var.7-8 aydır hiç yeni model koymamama rağmen ayda 300-400 Tl ek gelir geliyor.300 TL dediğin para Manisada ortalama bir evin kirasıdır.En kral yerde oturayım dersen 400 TL verirsin.Yine İzmir`de reklam ajansı ve matbaalarda ortalama grafiker maaşı 600-700 civarıdır.Gelen para bu maaşların yarısına denk geliyor.
Yani şunu söylemeye çalışıyorum,bu iş ciddi bir iş modeli.Sistematik çalışırsan ve 100-200 kaliteli modelin olursa şu an çalıştığın işini bırakmana dahi sebep olabilir oradan kazanacağın para.
Ama dediğim gibi devamlı üretmen,diğer modelcileri takip etmen,farklı alanlara(oyun,simulasyon vs.)çalışma hazırlaman lazım.
Yok ben bukadar uğraşamam,ingilizcede öğrenemem dersen zaten hiç girmeyin bu işe.
Herkese bol şans ve bol kazançlar dilerim.


orhun.artstation.com
2012-06-26 01:48:15
  • Offline
  • Erkek
  • orhun.artstation.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !