Ders İstek : Sketchup Yastık Modelleme

Sketchup Yastık Modelleme
Ufuk şenufuk şenAvatar

Sketchup Yastık Modelleme Bugünkü dersimiz de özellikle iç mekan çalışmaları ve iç mekan modellemeleri yapanlar için çok kısa yoldan birkaç tıklama ile kendi yastık modellerini nasıl oluştururlar ve nasıl deforme ederler bunu göstermeye çalıştım.Bu teknikten yola çıkarak farklı modeller yapılabilir.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/VROo79r3T8s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Emped kodu ile videolar çıkmıyor direk link verirsem aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=VROo79r3T8s&feature=player_embedded


http://www.ufuksen.com http://www.sketchupturkiye.com/
2012-02-06 10:16:00 Edit:2012-02-06 10:19:06
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.sketchupturkiye.com/
{islemler}
Hocam eğitim videolarınızı hep
YaSiRYaser AteşAvatar

Hocam eğitim videolarınızı hep takip ediyorum. Fakat dikkatimi çeken bir nokta var rüzgar nereye eserse oraya hareket ediyoruz. Eğitim videolarının bir düzeni olsa içeriği olsa o şekilde takip etsek.
Mesela mimari modellemeyle başlayalım :) en başta oda modelleyip sonrada içerisindeki objeleri koltukları masaları vs. modelleyip binanın dış cephesine geçelim. en sonda da renderla son noktayı koyalım. Hem böylelikle yapacağınız videolar eğitim seti niteliği taşıyacaktır. Satmayı bile düşünebilirsiniz...

Hazırladığınız videolarda bir gün plugin bir gün render bir gün modelleme gibi düzensiz bir ilerleyiş var.
Hocam umarım beni yanlış anlamazsınız yaptığınız videolar Türkiye de bulunmaz bir nimet sizden çok şey öğrendik. Ben sadece daha iyi olabileceğini düşündüğüm için söyledim :)


www.yaserates.com
2012-02-06 10:55:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yasir bey , bu
Ufuk şenufuk şenAvatar

Yasir bey , bu yorum sizin sitedeki videoları izlemediğinize işaret ediyor :)

Artık temel çizim olaylarını geçtik, bundan sonra plugin ve model tasarım kısmına ve farklı render motorlarına geçeceğiz.

Objelerin nasıl modellendiğini biz teknik açıdan anlatalım da, geri kalanını kullanıcı halletsin değil mi, herşeyi kullanıcıya verirsek kullanıcı düşünmek için hiç çaba sarfetmez :)

Ek olarak eleştirileriniz güzel, her eleştiriye ve öneriye açığım.Vray render konusunda da 3dsmax dan farklı olarak hem menü yerleşimi hemde içerik olarak bazı kısımlarda eksiklerimiz var, onları tamamladıktan sonra vray render motoru anlatımına gireceğim.Şu an için bir dersi anlatırken kullanıcının kafasında soru işaretler oluşturarak bırakmak istemiyorum.


http://www.ufuksen.com http://www.sketchupturkiye.com/
2012-02-06 12:06:18 Edit:2012-02-06 12:14:01
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.sketchupturkiye.com/
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !