Ders İstek : Sadece mekanik çizim...

Sadece mekanik çizim...
baboleeeatakan gürbüz

Öncelikle merhaba arkadaşlar;
Bazı tasarladığım projelerim var bunlar genellikle mekanik ağırlıklı.Projelerimi üç boyutlu olarak tasarlamak istiyorum.Daha önce bir kaç programda tasarlama ile ilgili uğraştım fakat uzun sürmedi.Genel olarak dişliler çarklar gibi parçalar tasarlamam lazım.Olabildiğince basit ve yapılan işin anlaşılır şekilde gösteren program hangisidir? Benim nereden başlamam gerek?
Örnek olarak bu resimlerin üç boyutlusu şeklinde diyelim
http://www.bilgiustam.com/resimler/2008/05/aski-sistem.jpg
http://www.itusozluk.com/image/diferansiyel_238882.jpg
http://hondaservisiistanbul.com/images/stories/frensist.jpg
Yardımcı olursanız sevinirim.İyi forumlar..


2012-05-13 02:11:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3ds max ile başla
setavu-------Avatar

3ds max ile başla mekanikde gayet kolay ve rahattır birkaç şey öğrensen dahi seni baya götürür fazlaca dersde var


2012-05-13 02:13:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Inventor, Solidworks, Catia, Siemens
ulasdenizulaş deniz

Inventor, Solidworks, Catia, Siemens NX, Proengineer gibi mekanik tasarım programları en uygunudur. öğrenmek konusunda sıkıntın yoksa.


2012-05-13 02:22:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ölçülerle çalisacaksan ve mekanik
koccAdnanAvatar

ölçülerle çalisacaksan ve mekanik ise sadece Inventor Professional derim , özgürlük ve basitlikte daha iyisini görmedim...

http://www.youtube.com/watch?v=NXk73lsusAk&feature=related


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2012-05-13 04:53:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Atakan Bey, bu tarz
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Atakan Bey, bu tarz modellemeler Cad/Cam modelleme sınıfına girer. Yani bilgisayar destekli üretim ve tasarım anlamına gelir. Bu modellemeler üretime yönelik, modellendikten sonra gerçek hayata birebir şekilde uygukanabilir modellemelerdir ki bunları yapabilmeniz için de en çok işinize yarayacak programlar, Catia ya da Solidworks`tur.. Solidworks`ü kullandım ve arayüzü gayet sade, bolca tutorial ve eğitimlerini internetten bulabileceğiniz, kulanımı kolay bir programdır.. İşinize yarayacağına eminim..
Kolay gelsin..


21 Volts Creative
2012-05-13 07:18:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ayrıca solidworks`te modellediğiniz nesneleri
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Ayrıca solidworks`te modellediğiniz nesneleri simüle edebilir, malzeme dayanıklılıklarını test edebilir, farklı fonksiyonları modellerinize uygulayabilirsiniz..
Örneğin; ürettiğiniz bir parçanın (mesela bir dişlinin) üretimi için kullanmak istediğniz malzemenin özkütlesini, yoğunluğunu vs. girerek bu maddenin belli şartlar altındaki dayanıklılıklarını da test edebilirsiniz.. Verdiğiniz örneklere göre en çok işinize yarayacak programlardan biri Solidworks gibi görünüyor fakat farklı fikirler her zaman farklı yeni fikirler doğurur. Mantıklı olan her yorumu değerlendirmenizi öneririm. Benden daha bilgili insanlar çıkacaktır muhakkak.. Arada laf kalabalığı edenler de olacaktır kesin ama değerlendirmesi size kalmış..

Tekrar kolay gelsin..


21 Volts Creative
2012-05-13 07:23:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Muhtemelen Solidworks içinde de
ulasdenizulaş deniz

Muhtemelen Solidworks içinde de vardır fakat Inventor kullandığım için ondan örnek veriyorum. Her türlü dişli sistemini otomatik olarak Inventor içinde yaparsın. Dişliyi modellemezsin, hazır dişli araçları ile dişlileri çabucak yaparsın. diğer pek çok eleman da mevcut. civata mafsal segman rulman, hem de her tipi. Solidworks daha çok tercih edilen ve yaygın olanıdır. Catia arayüz olarak Solidworkse benzer. Dolayısıyla Solidworks ve Catia ( ikisi de aynı firmanın ürünü)arasında kolaylıkla geçiş yaparsın. Inventorun avantajı ise Inventor Fusion programında ortaya çıkar. Mekanik modelleme Fusion ile çocuk oyuncağı adeta. Çok esnek bir program. Fakat olidworks, türkçe arayüzü ile karşıladığı için daha avantajlı olabiliyor. Eğitim kaynağı çok fazla. Inventor`da bu sıkıntıyı yaşarsın. İngilizce ve kaynak çok az. Fakat Autodesk Education içerisinde Inventor eğitimi ücretsiz veriliyor. Ayrıca Inventor Alias eklentisi ile yüzey modelleme Catiadan da önde. Autodesk Simulation Multyphysics ile yine simulasyonda Catiadan önde.

Fakat öğrenme hızı. Catia`ya benzerliği ve Türkçe kaynak ile Solidworks Daha önde. Kullanımı da Inventor`e göre daha kolay sanırım. Bir de cad modellerin çoğu Solidworks tabanlı. dolayısıyla hazır model kullanmada Sana avantaj sağlar SW.


2012-05-13 12:19:03 Edit:2012-05-13 12:22:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize
baboleeeatakan gürbüz

Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum.Gerçekten bana çok güzel yol gösterdiniz.Nasıl aktarmam gerektiği konusunda hiç bir fikrim yoktu.Sayenizde fikir edinebildim.Önerdiğiniz programların hepsini denemeye çalışacağım.Ve buraya yazmaya devam edeceğim


2012-05-13 12:28:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !