Ders İstek : iç mimarlık eğitim hakkımı devrediyorum

Aynen öyle Zafer.Teşekkür ederim
Seke

Aynen öyle Zafer.Teşekkür ederim hatırlatma için :). Yetenek ve heves varsa sürekli yaptığın işte ister istemez deneyim ve başarı kazanıyorsun.Ülkemiz okullarida eğitim konusunda açıkça zayıf bu gerçek.Benim ingilizcem hocaninkinden daha iyiydi örnek artık :D.Avrupa veya başka bir ülkede atıyorum mimarlık bölümünde eski bir yapıyı gidip gezip görüyor insanlar sınıf olarak hep beraber burda ya babam yaz.Üniversite nin getirisi ne belli bir müfredat ile bir sistem içinde kafanı yarı gerekli yarı gereksiz bilgilerle doldurup diploma vermek.Ancak mezun olduktan sonra binlerce kitap okuma ve geliştirme şansınız var.Ee mezun olmadanda var?Demekki neymiş üniversite arada bir faktör ve belge imiş.


2016-05-04 06:54:01
  • Offline
{islemler}
Arkadaşlar bu konu ile
fthkrglfatih köroğlu

Arkadaşlar bu konu ile alakali herkes birseyler yazmış bir iki kelam la cevap vermek isterim ben yaklaşık ön sene dekorasyon işi yaptım mimar mühendis iç mimar alaylı bir çok kişi ve kurumla çalıştım, kişi yaptığı işten haberi yoksa işinin ehli değilse elindeki Diploma okul sertifika hepsi boş tasarım bilen üretimden anlamaz malzeme bilgisi sıfır üretim programlama yok ama üniversite mezunu ben bu tip insanlarla çok karşılaştım iç mimarlık için söylüyorum tamamiyle bir yetenek bana göre okulda bu işin sadece süsü verilebilir ana kısım kişinin kendisi eğer kişide cevher varsa kursta bu işi görür tabiki lisans düzeyinde olmaz lakin şartlar karsilastirildiginda zaman maliyet ve sınav gibi kurs avantajlidir kişide o yetenek yoksa oxford da da okusa hikaye anlayacağınız
Kurs sadece pc programlarından ibaret değil aynı zamanda iç mimarlık eğitimi de veriliyor en doğru bilgiyi ilgilenen yada merak eden arkadaş kursu arayarak alabilir hepinize teşekkür ederim


2016-05-05 00:26:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
apdullah aslanoğlu yaptıgın tasarımlara
mehmetgasermehmetnecatigaserAvatar

apdullah aslanoğlu yaptıgın tasarımlara bakıyorumda o çok havasını attıgın içmimarlık bölümünden megzun olmus birine benzemiyosun ben bilirimki eğitim aldıgım yerde da iç mimarlık son bölümde olupda 2 kutuyu yan yana koyamayan bir sürü öğrenci vardı senden onlardansın muhtemelen asıl senin gibileri yüzünden bu bölüm ayak altına gitti çogu yerde içmimar adı altında çalıştım ama hiç bir zaman kendimi sizin gibilerden görmedim.


2016-05-05 01:21:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Fatih bey on senedir
Seke

Fatih bey on senedir bu işi yapmışsınız daha ne kursu Allah aşkına :) Abdullah kurs olayı genel olarak aracıdır eğitmen iyiyse şanslısın değilse işin zor.Okulda aynı şekilde.Ancak herşeyi okulada baglamamak lazım çünkü 4 seneyi boşa geçiren çok insan var.


2016-05-05 04:29:21
  • Offline
{islemler}
Serdar bey aslında bir
fthkrglfatih köroğlu

Serdar bey aslında bir bakıma haklısınız lakin ben iktisat mezunu bir insanım ancak dekorasyon işine bulaştık o dönem birazda aileden gelen inşaat deneyimi , ben işin imalat safhasında bulundum bu kursa tasarım için gidecektim lakin işi komple bıraktım çünkü ailem inşaatci ve işler yoğunlasinca bırakmak zorunda kaldım ancak diğer dediğin konularda da ziyadesiyle hakkın var ben bunlara hep şahit oldum


2016-05-05 08:35:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mehmetgaser galerimdeki çalışmalar yıllar
aresblusAbdullah AslanoğluAvatar

mehmetgaser galerimdeki çalışmalar yıllar öncesine ait.(En az 3-4 yillik) Galerine baktım da benim şuan yanımdan geçemezsin. Yani bana not verecek kıvamda değilsin.Daha benim hakkımda hiçbir bilgiye sahip değilken yürüttüğün saçma tahminler ve yaptığın yakıştırmalara bak. Ben 4 yıl inşaat teknolojileri 4 yıl iç mimarlık okudum. Daha üniversitedye başlarken öğrenciler plan nedir diye birbirlerine bakarken ben amuda kaldırıyordum.Parmakla gosterilirdim. O yüzden bırak benim hakkımda tahmin yürütmeyide işine bak!

Not: Adim apdullah değil. Abdullah ;)


2016-05-06 18:04:38 Edit:2016-05-06 18:29:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
çalışmalara bakılarak insanın yaptığı
ertugrul_ardicErtugrul ARDIÇ

çalışmalara bakılarak insanın yaptığı iş kalitesi hakkında yorum yapmak doğru değil , çözüm noktası hayal dünyası ve ugulama becerisi de bu işin içindedir.Ben 10 senedir bu işi yapıyorum , sakarya daki mimarların gözünden bana bakarsanız kendimi tahtta oturmuş elinde üzüm salkımı agzına sokmaya çalışan krallar gibi hayal edebilirsiniz.100 den fazla mimar 500 den fazla inşaat mühendisi var , iç mimar sayısını bilmiyorum ama pek ortalıkta değiller açıkçası. 580 inini tasarım ve çözümleme noktasında önüme katarım 20 siylede yarışırım.

işletme yi bitirmem bu işi yapmaya mani olmadı.Halen daha kçpüklü söveli yaptığım işlerde oluyor malikane de.

ve inanın en önemlisi nedir biliyormusunuz bir insanın yaptıkları söyleyeceklerinden öndeyse herkes yaptığı işe saygı duyar.Her işin bir katma değeri ve farkındalığı oluyor ahlak çizgisinden sapmıyorsan ne işi yaparsan yap elin öpülür.

Geçen hafta mimarlık bölümü bitirmiş 2 tane bayan 6 ay ücretsiz yanımda çalışmak istediler. İş yoğunluğumdan dolayı kabul edemedim ancak şuna inanıyorum ki bu iki bayan kibiri bıkarıp enaniyetle yanıma gelmiş olmaları gelecekte çok iyi bir mimar olma yoluna sokmuştur.


Dirsek çürütüp diplomasının hakkını vermek kendinizi konuşturmakla olmaz , eserleri konuşturun.


2016-05-06 19:04:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ertuğrul bey . yazınızı
kmltnrkemal tanırAvatar

Ertuğrul bey . yazınızı okuyunca iyiki doktor olmaya heves etmemişiniz dedim .

bitane sizin imzanız sizin tasarımınız olan proje atarmısınız.

``580 inini tasarım ve çözümleme noktasında önüme katarım 20 siylede yarışırım.`` hayran kalmamak elde değil.

``iç mimar sayısını bilmiyorum ama pek ortalıkta değiller açıkçası.``
nereye gitmişler . burda bize ekmek yok deyip dükkanı kapatmışlar mı ki !!


kmltnr
2016-05-07 11:11:42
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.eliticmimarlik.com
{islemler}
APPdullah aslanoğlu yıllar oncesi
mehmetgasermehmetnecatigaserAvatar

APPdullah aslanoğlu yıllar oncesi derken sanki 10 15 sene varmış gibi konusuyorsun :D 4-5 yılda baya bi ilerlemişsin bellli senin gibi yüksekten uçan adamları bilirim okadar okul okursunuz sektörde kendini geliştirmiş adamları, işlerini çekemesiniz.
merk etme ben işime bakıyorum sen sağ solda milleti küçümsemeye hava atmaya devam et apdullah


2016-05-08 23:43:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Beni bilen biliyor. Sen
aresblusAbdullah AslanoğluAvatar

Beni bilen biliyor. Sen bilmesen de olur. 4-5 yılda bir kişi kendine neler katar anlayamayacak düzeydesin. Senin limit erken dolmuş ne kadar anlatsam boş :)
Yazdıklarımdan da farklı anlam çıkardığın aşikar. Ben kimseyi ezmek yada küçümsemek niyetinde değilim. Bu bölümün kolay kazanılmadığı ve o yıllların kolay verilmediği ortada. Kimse 1 yıl eğitim aldım iç mimarım diye ortada dolaşmasın. Kusura bakmasınlar bu kadar insan enayi değil. Sanada önerim şu; en yakın zamanda diksiyon kursuna gitmelisin. Seni ön yargıların ve saygısızlığınla başbaşa bırakıyorum.


2016-05-09 00:55:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !