Ders İstek : 3dsmax 2012 dersleri için para ödüyoruz

joniorcg

yusuf aruk´a ve ergin tezer´e katılıyorum işin içine para girecekse bi süre sonra da (çok afedersiniz) cılkı çıkacaktır. bunun yanında mutlaka birilerine maddi ddestek sağlıcaktır ama burada bi antiparantez açarak şunu sormak istiyorum: zaten bu para karşılığı hazırlanacak ve izlenecek videolar zaten profesyoneller yani bu işten para kazananlar -en azından çoğunluk- olmayacaklarmı. bu durumda para paarayı çeker hesabı işi bilen adam anlatmayıda becerirse para kazanacak. peki bir soru daha amatör olan ama umut waad eden kişiler yani daha yolun başında olan yani para kazanmaya henüz başlamamış kişler yani para kazanacakların dışınd kalanlar ne yapacak bnce bu sistem hem sitenin aktif üye sayısını düşürecek hemde -son 1 yıldır düzenli olarak- yıllardır büyük bir heyecan merak we hewesle takip ettiğim bu sitenin amacının dışına taşacağını düşünüyorum...

bunun yerine sitenin kuru düzeninin içine bir VIP sistemi eklemek daha mantıklı olacaktır we bu paralı mewzular bu kanal üzerinden dewam etsin en güzelide kim neyi nerde paylaşmak isterse orda paylaşsın insanları ille de sen bunu parayla hazırlıcaksın sen de bunu paraya izliceksik yoksa bu sitede yerin yok demek olucatır


2011-07-04 20:20:28
  • Offline
{islemler}
compleYusuf ARUKAvatar

...sitenin aktif üye sayısını düşürecek ...

bu lafa sonuna kadar katılıyorum.Çünkü insanlar buraya girip forumda birşeyler paylaşıyorlar,ders izliyolar.En önemli olay şu bence;bu sitede derslere bakmak için üye olmak bile gerekmiyordu.İsteyen girip bakabiliyordu.Bu şekilde siteye üye olanlar,bu işe gönülden kafayı takanlar oluyordu.Yani şu şekilde;diyelim siteye 10 kişi giriyordu,bunların hepsi dersleri izleyebiliyordu,ama bu işe baş koyanlar bir zaman sonra siteye üye olup,birşeyler paylaşmaya başlıyordu.Diğerleri ise bir zaman sonra zaten bırakıyorlardı işi.Eee çıkan sonuç ne oldu=dersleri izlemek için üye olmasına gerek kalmadığı halde üye olup birşeyler paylaşan yani SÜREKLİ AKTİF kullanıcılar artıyordu.Ama bu şekilde ne olur;insanların bırakın üye olması bide para ödemesi gerekecek.


Bence site bir borsa haline gelir.İşi zaten bilenler parayı alır.Öğrenmek isteyenlerin işi zora girer.






İt is only Business...
2011-07-04 21:26:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
sinankurulum

Bunun denetimi zor necmi abi biri alır dersi başka sitelere koyar birde Burası free olsun reklam gelirlerinden kazansın bu sizin düşünceniz çok yanlış resmi forumlarda pek duymadım.örn. türk mod vardı arma armed için oyun üretici resmi forumu filan olmuştu.ama yinede ücretle satmadılar.ne eğitimi nede başka birşeyi.

FREE İSTİYORUZ .


2011-07-04 22:41:07
  • Offline
{islemler}
ETezerErgin TEZERAvatar

Erdem Erduvan akıllıca bir fikir vermiş : VIP bölüm veya "intershane"(internet+dershane)Bölümü olabilir. Hımm, isim hoşuma gitti :))
Ama lütfen bu bölüm dışında TR3D özünü korusun...Yoksa, "Ben de Yemin Etmem" ;)
Saygılarımla,


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-07-04 23:30:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ütopik bir öneri
nakreErkan DalkıranAvatar

Bütün arkadaşlardan özür dilerim.Necmi Hocamın teklifi ders hazırlayan arkadaşlara para vermek suretiyle (100 TL)daha teşvik edici olmaktı.Ben ,Biraz daha farklı bir öneri ile sanki verilen cevaplara da bakınca iş paraya dönüyormuş gibi bir hava vermiş oldum.
aslında ben iyi niyetle yaptığım öneriden,sonuçlara ya da cevaplara bakınca pişman oldum.Belkide derdimi tam anlatamadım.
Bu sebeple başta Necmi hocadan özür diliyor,Önerimi geri çekiyorum.


2011-07-04 23:35:17 Edit:2011-07-04 23:47:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
çağatay köroğlu

Pardon ama bu işi bilen insanların 100 lira karşılığı yarışacağını düşünmeniz nasıl bir hayal ürünüdür? Cidden merak ediyorum. Ders hazırlayacak insan işi bilen insandır. Kalkıp işi bilen adama "koçum hadi bakalım diğer işi bilenlerle kapışın size 100 liraaaa!!!! verme ihtimalimiz var." demek hakaretten başka birşey değildir.

işi bilen insana mail atarsın, telefon edersin vs vs ama 100 lira karşılığı yarışmak nedir? böyle hareketler bilenleri soğutmaktan öteye gitmez. körler sağırlar birbirini ağırlar o kadar.

bu arada sayfa geçişlerinin aşağıda değil yukarda olması hiç pratik olmamış. zaten okuduğumuz sayfayı ilerletmek için tekrar yukarı çıkıyoruz.


2011-07-05 01:25:30 Edit:2011-07-05 01:29:25
  • Offline
{islemler}
MAYACIkemal

Bu sitenin digerlerinden farkı zaten biz amatörler bi soru sordukmuzda (bu sorunun cevabı felanca arkadaşmızın hazırladığı felenca video da mevcud arkadaşım. yorma bizi küçük bir ücret öde dersini al) denmemesi idi.
Bu site abilerin kardeslerine yardimci (programdan anlama anlaminda abi) olmasiynan bu kadar uyeyi bir araya toplamisdir.
Site kapali iken kac kere tiklayib kaptigimi ben bilirim)
Nacizane fikirim bu.

Yinede hocalar daha iyi bilir.


2011-07-05 07:01:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
matukmuhammet atuk

Ben ..Yarışma.. kelimesine takıldım, her ders hazırlayan bu ücreti almayacak mı?, yoksa hazırlayanlar arasında sadece bir kişiyemi ödenecek? Şayet böyle ise bu sitede sıkça eleştirilen ..Sen çizimi yap, ben işi alırsam paranı öderim.. mantığından ne fark kalıyor?

Şayet her ders hazırlayana ödenecekse ücretin belki biraz daha artırılmasıyla birlikte güzel bi uygulama olur...


herşey 3d olsun...
2011-07-07 15:20:37 Edit:2011-07-07 15:21:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
xsekoxSerkan ÇelikAvatar

Belirtilen ücret aslında bi anlamda teşvik çok da takılmamak gerek bence.Bana göre sitede vip üyelik olabilir.Evermotion bile son dönemde başlattı ve çoğu sitede bu yönde gelişiyor.

Dİğer sitelere baktığımda portfolyo muhabbeti vip üyelikle birleştiriliyor.Örneğin 5mb portfolyo olan bir üye vip üye olunca 50mb a çıkıyor.Siteye cüzi bir ücretle premium üye olunabilir diye düşünüyorum.Ordan kazanılan paradanda teşvik niyetiyle bütçe ayarlanabilir.

Ders hazırlama olayını 3dm3 sitesi uyguluyor belli kriterlerde iyi ücret ödemeleri mevcut.Zaten şöyleki kendi adıma konuşayım 100-200 tl alıcam hemen ders hazırlamalıyım olayı bana göre komik.Zaten ders hazırlıyorum arada güzel bir ders hazırlayıp böle para kazanmak teşvik sebebi olabilir sadece buradaki çizgiyi belirlemek gerek.

Ayrıca siteye de best of tr3d koymak gerek :) Award sistemi gelirse daha kaliteli işler görebilirz diye düşünüyorum.


www.cizgisahne.com
2011-07-08 08:39:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
joniorcg

serkan çelik hocam tmm werilen para teşfik için mantıklı çoğumuzun da zaten buna bi tepkissi yada itirazı yok bnce ama iş asıl para karşılığı hazırlanan derslerin yine para karşılığı satılam olayı (((kimseden böyle net bir açıklama gelmedi ama bunu finanse etmek için bugün olmasa yarın mutlaka böyle olacağını öngörerek söylüyorum )))

kesinlikle reklam olarak algılanmasın ama şöyle bir site war cshtr.com bnm olursa bu sitedeki gibi bir mantıkla VIP bölüm olsun çok bilen adam para karşılığı yapsın dersini VIPde yayınlansın her detayını anlatsın orda ama aynı adam biz amatörler için de temel düzeyde bi ders hazırlasın --- canı isterse --- ama kimsenin elinden PAYLAŞMA VE ÖĞRENME İSTEĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ VE DE MUTLULUĞU ALINMASIN!!!

hatta bnm bir önerim daha olucak yönetime bi işi nasıl olmasını kullanıcılara sormak için bir anket düzenlensin -- tabi eğer bize soruluyorsa-- oylama sonucuna göre zaten olay şekillenecektir...

necmi hocamdan özür dileyerek son olarak şunu da söyleme cürretinde bulunmak istiyorum ki ne olur kimse yanlış anlamasın ama bu site artık sadece necmi hocanın değildir hepimizindir yıllardır burada gönüllü ve de istekli paylaşımda bulunan herkesindir...

Saygılarımla...


2011-07-09 01:04:23 Edit:2011-07-09 01:11:13
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !