Genel Konular : 3d model satışı

3d model satışı
volkan270volkan özdemir

merhaba arkadaşlar cgtrader, turbosuiq gibi sitelerde yaptığımız satışlardan elde ettiğimiz gelirler için Türkiye'de vergi vermemiz gerekiyor mu? kimisi kazandığın 1 tlnin bile vergisini vermen gerekir diyorken kimisi belli sınır altında olan kazançlarda vergi verilmiyor diyorlar. ileride ceza yememek için bu işin gerçeğini bilen biri var mı acaba? bilgilendirirse mutlu olurum :)


2021-04-09 13:10:45
  • Offline
  • Erkek
Banka hesabına düzenli para

Banka hesabına düzenli para girmeye başladığı andan itibaren vergi vermen gerekir.

Peki düzenli gelir elde etmeye başladığın halde vergi vermezsen ne olur?

Muhtemelen belli bir süre hiçbir şey olmaz, ancak bir gün devletin kulağına bankalar tarafından şöyle denir: "bizde bir hesap var, iki senedir düzenli olarak dışarıdan para alıyor".

Devlet bunu duyar duymaz toplar müfettişlerini inceler hesaplarını ve vergi vermen gereken zamandan bu yana vermediğin tüm vergiyi faiziyle birlikte alır. Yani faizli cezasıyla falan yüz binlerce lira falan ister. Bu senin elde ettiğin gelir miktarına ve ne zamandan beri vergi vermediğine de bağlıdır, milyon liralık ceza da yazar.

Onun için aylık, haftalık ödemeler almaya başladığında vergi mükellefi olman ve devlete "vergi" vermen gerekir.

Çünkü biliyorsun devlet her konuda önümüzü açmaktadır, sen yorulduğunda "dur sana biraz yardım edeyim sen dinlen" demektedir, atlara yem vermektedir, koyunların yünlerini biriktirip kışın giyebilmen için sana yün kazak örmektedir, o kadarcık vergisini de alsın değil mi... Alsın ki hızmetlere devam edebilsin.


2021-04-09 14:58:23 Edit:2021-04-09 14:59:54
  • Offline
  • Erkek
teşekkürler hocam. peki nereye
volkan270volkan özdemir

teşekkürler hocam. peki nereye başvurmamız gerekir?


2021-04-09 16:50:38
  • Offline
  • Erkek
Düzenli gelir elde ediyorsan

Düzenli gelir elde ediyorsan şirket kurup vergi mükellefi olman gerek. Evrak işlerini yönetmesi için muhasebeci tutman gerek, dolayısıyla vergi dairesidir bunun yeri.


2021-04-09 17:33:53
  • Offline
  • Erkek
Gelir Vergisi Kanunu, Madde: 23/14
delikediÜmit ÜLKER

Gelir Vergisi Kanunu, Madde: 23/14

Türkiye’de vergi mükellefi olmayan yabancı şirket veya kuruluşlar için çalışan kişilere, yurt dışından döviz ile ödenen ücretler dolayısıyla Türkiye’de herhangi bir vergileme yoktur.

https://www.verginet.net/Yazdir.aspx?OzelgeID=484#:~:text=193%20say%C4%B1l%C4%B1%20Gelir%20Vergisi%20Kanununun,%C3%BCcretlerin%20gelir%20vergisinden%20istisna%20edilece%C4%9Fi

turbosquid gelirleri bu duruma uyuyor gibi. bir de siz okuyun. sonuçta bütün satışlar türkiye dışından oluyor. firma yabancı, elde edilen gelir yabancı... türkiyede faaliyeti yok.


2021-04-19 13:07:05
  • Offline
  • Erkek
fikir ve sanat eserleri
delikediÜmit ÜLKER

daha ilgili bir madde daha var

https://medium.com/t%C3%BCrkiye/sanat%C3%A7%C4%B1lar-nas%C4%B1l-vergilendirilir-cce8d286c6b


193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun 18'inci maddesinde eser niteliği olan gelirler 600.000 tl yi geçmiyorsa gelir vergisi beyanından muaftır diyor. grafik eserler de bu maddeye dahil.


2021-04-19 14:03:22
  • Offline
  • Erkek
"teknik olarak görselim türkiye
aslansayc seker

"teknik olarak görselim türkiye topraklarında satılmadığı için, daha doğrusu ajans türkiye'de vergi mükellefi olmadığı için alışverişin türkiyeyle hiç bir ilgisi kalmıyor.

ancak şunu diyebilirsin, ben türkiye'de üretiyorum, dışarıda satıyorum, bir nevi ithalat yapıyorum, yurda para getiriyorum, o halde?
o haldesi büyük yanılgı! biz fikrî bir iş yapıyoruz. mal, meta, eşya satmıyoruz. fikrî, sınaî eserler gümrüklemeye tabi olmadığı için, haliyle ihracaat da yapmamış oluyoruz. peki; oradan gelir elde etmemiz yasal mı? bunun vergilendirmesi gerekmez mi?

gerekmez, çünkü ticaret türkiye toprakları dışında. yani ben acı vatan alamanya'da para kazanmış ve gelmiş gibiyim. ülkeye getirdiğim para şu anki yasaya göre meblağ ne kadar olursa olsun gümrükten kontrolsüz olarak geçer, gider... bu da tıpkı böyle."


tiridine bandım
2021-04-19 19:11:51
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar öyle olmuyor, "bence

Arkadaşlar öyle olmuyor, "bence olur" deyip denemenizi de tavsiye etmem. :)

Herhangi bir devletin şemsiyesi altında kazandığınız her kuruş vergilendirmeye tabidir. Çok özel ve kısıtlı kategoride fikri mülkiyet eserleri dışında her şeyin vergisini sizin ya da sizin yerinize birilerinin bağlı olduğu devlete vermesi zorunludur. Aksi halde vergi kaçırmış gibi olursunuz ve dünyanın çok büyük bölümünde ciddi suçtur. Amerika'da baya bir içeride yatırıyorlar.

Sen yurt dışında bir ürünü satıp parasını Türkiye'ye getirmeye çalıştığında önce banka ve dolayısıyla devlet elde ettiğin gelirin kaynağını sana sorar, evrak gösteremezsen canını yakar. Bu kayıt dışılığı geç fark ederse geriye dönük olarak faiziyle her şeyini alana kadar peşinden koşar.

Ha sen Amerika'da vergi mükellefiysen, vergini orada ödemişsen ve Türkiye'nin vergi anlaşmalarıyla Amerikayla arasında bir vergi mutabakatı varsa paranı Türkiye'ye sokarsın. Ancak devlet baba kendi gelir vergisi oranıyla, Amerika gelir vergisi oranını karşılaştırıp eksik kalan kısmı senden alır, fazlasını vermez. :) Tabi bunlar yine senin doğru beyanlarınla olacak işler. Ülkelerin çoğu kendi aralarında mükelleflerin mükerrer vergiden korunmaları amacıyla anlaşmışlardır. Aslında bu anlaşmalara rağmen sıkıntılı yönler doğabilir. Vergi dediğimiz şey politiktir, ülke ekonomisinin durumundan da etkilenir.

Paranı Türkiye'ye hiç sokmaz da örneğin Türkiye'de "vergi barışı", "varlık barışı" gibi bir şeyleri beklersen devlet baba belli tarihler arasında göz yumabilir. Ancak bu olağandışı bir durumdur ve yine dediğim gibi ülke ekonomisiyle çok ilgilidir.


2021-04-19 21:25:30
  • Offline
  • Erkek
Kanun ve yönetmeliklerin sık
cebliyunus akdagcik

Kanun ve yönetmeliklerin sık sık değiştiği bir ülkede yaşıyoruz. İnternette bulduğunuz bilgilere fazla güvenmeyin. Bu konuları işin uzmanı serbest muhasebeci mali müşavir ile konuşmanız daha uygun olur.

Eğer şuan bir geliriniz var ise mevcut varlık barışından faydalanabileceğinizi sanıyorum. 30 haziranda bitecek.


www.cebli.com
2021-04-19 22:20:38
  • Offline
  • Erkek
Vergilerle ilgili en son
fasuto53Fatih Avatar

Vergilerle ilgili en son şöyle bir durum vardı. Sanırım yıllık 100 bin gibi limiti ile evden yapılan çalışmalar, hobi vb. vergilendirilmiyordu. Özellikle Evhanımlarını ilgilendiren bir durumdu. Fakat sizin yapacağınız model vb işler bu kapsama girer mi veya para transferlerinin merkezi olmaması gibi koşullar var mı bakmak lazım. Aklınıza youtube gibi şeyler geliyorsa zaten kanunlarda istisna olarak vergilendirilmişler.


2021-04-21 07:39:17
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!