Genel Konular : Biraz sohbet edelim mi ? (necmi)

Biraz sohbet edelim mi ? (necmi)
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Selam dostlar,

Biliyorsunuz devir değişiyor, sadece para kazanmak konusunda değil, iş çeşitliliği konusunda da hızlı bir dönüşüm var.

1- Blog siteleri gitti youtuber-vloglar geldi
2- Facebook yavaşladı instagram geldi
3- Thumblr, pintereset, twitter yavaşladı instagram kaymalar başladı
4- Vine saman alavi gibi parladı, sonra vine yayıncıların çoğu yotuber oldu.

Bu dönüşüm bi tarafta dursun... mobil oyun yaparak gün geçiriyorum, fakat programcı nüfusu artıyor, pazar daralıyor.

Eski kafa ile düşünüp, Shutterstock ve video-stock sitelerine üye oldum. biraz video ve foto çektim. Ama o kadar büyük ajanslar marketi doldurmuş ki, pazar çok sıkışık durumda. iki ay geçti satılan resim yada video yok.

Demem o ki, yeni birşeyler yapmak gerek, youtube kanalı açsam dedim, biraz araştırma da yaptım. iki video yaptım. Sonra oturup izleyince "yok ağa, sen halen taş devrinde yaşıyorsun" diyip kendimi eleştirdim. Belki onları yayınlarım ama yanında biraz aperatif gerekiyor.

Küçük bir ilçede büyük hayallerle yaşıyorum, umudum hep var.. Hatta Sinema filmi senaryosu bile yazıyorum, ama Dünya rüyalarla ilgilenmiyor. Önce biraz para kazanmak gerek.

Peki sen ne yapıyorsun arkadaş, derdini de söyle, mutluluğunu da söyle. Biraz sohbet edelim.

 


Game maker
2018-04-28 08:30:12 Edit:2018-04-28 08:32:13
  • Offline
  • Erkek
Merhaba. Bende Ankara`dayım. Gazi
tumaylmz

Merhaba. Bende Ankara`dayım. Freelancer olarak çalışıyorum. Gerçekten bu konuda çok haklısınız. Ciddi bir sıkışıklık mevcut. Benim şuan en çok eleştirdiğim iki nokta var. Birincisi bizim sektörde ki bazı arkadaşların piyasayı ciddi oranda düşürmesi. İkincisi ise müşterilerin halen bizim sektör hakkında yeterince bilgisi olmadığı için verdiğimiz emeğin karşılığının ne olacağını bilememesi ve kaliteli iş yaptırmaktan kaçarak ucuz ve basit işleri istemeleri. Fakat bilmiyorlar ki reklam ne kadar sağlamsa o kadar çok müşteri çekebileceğini. Ayrıca benimde bir fikrim var. Youtube da tr3d ailesi olarak bir ekip oluşturup 1 veya 2 şer dakikalık animasyon filmler hazırlasak nasıl olur ? Örnek Larva animasyon film serisi gibi.


2018-04-28 17:14:03 Edit:2018-04-28 17:14:21
  • Offline
Para kazanmak için geleceği
CanSenaydinCan ŞenaydınAvatar

Para kazanmak için geleceği görebilmek gerekiyor.O bahsettiğin birşeylerin yerini alan birşeyleri keşfedenler ciddi kazanç sahibi oldular.Kaymaların nereye gideceğini biraz kestirebilirsen bütün varlığınla girdiğin zaman şan,şöhret,para herşey olur.Ama soracak olursan sen ne yaptın diye , ben bu konularda son 9 yıldır farklı birşey yapmadım.. :D:D


......Yaratıcılık,ayrıcalıktır...... behance.net/cansenaydin
2018-04-28 17:18:08 Edit:2018-04-28 17:19:15
  • Offline
  • Erkek
paylaşmak güzeldir
mateushasan demmirAvatar

Heşeyi çok cabuk tüketiyoruz.Buyuzden tutunamayan kapanan site sayısı güngeçtikçe artıyor.

tr3d nin youtube kanalı olmasını bence fena olmazdı

-3dartis lerle röportaj olabilir.

-haftada bir yada iki canlı yayında soru cevap ve sektörel gelişmeler

-bim uygulamalarındaki gelişmeler

bu sektördede sorunlar var

https://www.youtube.com/watch?v=qToY8GjA09Q&t=1847s


2018-04-28 17:27:25 Edit:2018-04-28 17:53:50
  • Offline
  • Erkek
Şu kanalı izleyin, sohbeti
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Şu kanalı izleyin, sohbeti derinleştirelim.

https://www.youtube.com/channel/UCY3fWE24YG1-yA3y6WWTVUg

Sizce bunu yapan o siteden ayda kaç lira kazanıyor ?

 

 


Game maker
2018-04-28 22:15:07
  • Offline
  • Erkek
memuriyet bırakılıp bu iş
koftemustafa duyarAvatar

memuriyet bırakılıp bu iş yapılır mı?


maya+zbrush
2018-04-29 15:04:44
  • Offline
  • Erkek
Youtube izlenmeye para ödemez
halkaFurkan YILMAZ

Youtube izlenmeye para ödemez (eğer ki izleyiciler youtube red üyesi değilse, Youtube Red Türkiye için açık değil, Türkçe içerikli videoları kolay kolay hiçbir youtube red üyesi izlemez)


O zaman Youtube kanalı nereden para kazanır? Reklamlardan. Reklamlardan ne kadar kazanır? Reklamın hangi ülkede nerde nasıl olduğuna göre çok değişiklik gösterir.

Türkçe içeriği Türkçe bilenler izler. Türkçe bilenler nerde bulunur? Türkiye de bulunur. Türkler reklamlara ne kadar tıklayıp alışveriş yapar, az tıklar az alışveriş yapar. Bu ABD ye göre ne kadar azdır ? 1/10 u kadar azdır.

Yani 100.000 izlenmeye sahip bir videonun Türkiyede kazanacağı para 100tl olsun diyelim ( 1tl de olabilir 500tl de olabilir, o reklamların tıklanabilme ihtimaline bağlıdır) aynı izlenmeyi eğer abd de yakalasdı 1000tl kazanırdı.


Yani sonuç olarak yapacağınız videolar evrensel olmalıdır ki güzel paralar yakalayabilesiniz. Evet Türkiye için ortalama 1000 izlenmeye 1tl rakamı görülüyor fakat bir kesinlik değil olasılık.


Necmi hocam o kanalın aylık izlenmesi bence 3 milyon civarıdır. Bu da aylık 3000tl gelir demek. Yeni attığı videolar izlenirken eski videolarda izlenmeye devam edeceğinden gelir sürekli büyür. Youtube kanalının en güzel avantajı budur.

Ben youtube kanalı üzerinde çalışıyorum, en yüksek gelir her zaman ingilizce altyazılı videolardan geliyor, az izlense bile çok gelir oluyor. Yabancılar reklamlara daha fazla tıkladıkları için şöyle bir oran yakaladım;

Aynı izlenmeye sahip fakat yabancı ülkede izlenen videolar Türkiye de izlenenlere göre 100 KAT daha fazla gelir getirdi. Genel açıklık 10 kat olmasına rağmen benim istatistiklerimde 100 kat çıkması izleyici kitlemin reklamları hiç sevmeyen internet alışverişini hiç yapmayan kesimden olmasından kaynaklıdır diye düşünüyorum.

Youtube platformu çok zor ve sıkıntılı bir ortam, çok da tavsiye etmiyorum.


www.furkanyz.com
2018-04-29 16:18:00
  • Offline
  • Erkek
Teşekkürler Furkan YILMAZ, Ansiklopedi
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Teşekkürler Furkan YILMAZ, Ansiklopedi gibi adamsın nitekim ;)

O zaman şöyle bir genelleme yapsam onaylarsın sanırım " Ürün kesinlikle ingilizce olmalıdır ".. ve hedefteki kitlenin ekonomik durumu herşeyin anahtarı.

Oyun sektöründe de aynı durumu gördüm. Türkçe 10 tane oyun yapacağına 1 tane ingilizce oyun yap daha iyi.


Game maker
2018-04-29 18:45:46
  • Offline
  • Erkek
Aynen haklısınız Necmi Hocam,
halkaFurkan YILMAZ

Aynen haklısınız Necmi Hocam, öyle bir genelleme rahatlıkla yapılabilir.

Bu arada içeriğiniz çok kuvvetli ise, mesela 30dk video yaptınız insanların onu izlemeye ihtiyacı varsa araları reklamla doldurup bol para kazanırsınız. Avrupa yakası gibi :) Ama boş içerik ise tam aksi yönde bu reklamlardan dolayı kimse kanalınıza gelmek istemez.

Youtube ile ilgili soruları uzun uzun cevaplayabilirim :)

Ben içerikleri Türkçe ve İngilizce altyazı ile hazırlayınca daha da güzel oluyordu, hatta imkan olacak 7-10 dile çevireceksiniz.Youtube da farklı dillere özel başlık seçeneği var, ingiliz geldi mi ingilizce başlık görüyor, Türk geldi mi Türkçe başlık görüyor.


www.furkanyz.com
2018-04-29 18:51:23 Edit:2018-04-29 18:53:02
  • Offline
  • Erkek
Gerçekten cok zor

Gerçekten evet
Siz hiç değise işi biliyorsunuz bu sektörde bir alıcınız var suanda türkiyede okadar boş okuyan ne için okuduğunu bilmeyen okul bittikten sonra hangi sektörde iş yapacagını nasıl ilerliyeceğini bilmiyoruz.
Bende bunlardan biriyim çünkü hangi sektöre baksanız kazancağınız para cok kısıtlı nüfus cogunluğundan bütün sektörler dolu artık insanlar 2-3 işi birden yapıyor öyle geçiniyor bu kadar genç ne yapacak neyle ilgilenecek gerçekten cok çalısmak öğrenmeye açık olmak lazım.
Suanda öğrenciyi mimari restorasyon okuyorum 1 ay sonra bitiyor ne yapıcagımı bilmiyorum.
3ds max e atıldım öğrenmesi kolay ancak zaman sıkıntı birşeyler öğrenmek için süreç lazım bu süreçte nasıl geçincem tecrübem yok tecrübesiz alan yok velhasıl kelam.
Hayat zor
Zaman kısa
Sektör acımasız


Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır. Friedrich Nietczshe
2018-04-29 22:49:18 Edit:2018-04-29 22:53:10
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!