Genel Konular : tasarım firması kurmak

tasarım firması kurmak
SinanivSinan İ.Avatar

Herkese merhabalar. Şuan değil ama ilerde biraz sermayem olursa hayaliyle yaşadığım sevdiğim işin patronu olmak istiyorum :) Bir tasarım firması olarak;

- 3D modelleme ve görselleştirme
- 3D yazıcılar ile ürün tasarımı yapmak
- Reklam filmi & Logo tasarımı
- Grafik tasarım & 3D Animasyon
- Kişiye veya firmalara özel tasarımlar (stant, iç mimari tasarım, ev dekorasyon vb)

gibi geniş yelpazeli işler yapmak istiyorum.

Bunları yapmak için gerekli program, tasarım-üretim bilgisi ve hayal gücümün olduğunu düşünüyorum ve gün geçtikçe kendimi geliştiriyorum (eksiklerim elbet var çok süper olduğumu da iddia etmiyorum.)

Asıl sorum şu;
Her şeyden önce çevre ve sermaye önemli şuan bunların derdinde değilim evet ama bu işleri yaparak bir firma olmak için nasıl bir ekip, çalışma arkadaşları, iş bölümü, plan program, donanım, iş gücü, AR-GE gereklidir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum :)


2017-08-10 13:26:42
  • Offline
  • Erkek
Sorulması gereken tek soru var...
limitVolkan ÇalışkanAvatar

Sorulması gereken tek soru var bence, bu saydığım işlere piyasada ihtiyaç var mı?

10 yıl kadar proje bazlı freelance çalışıp iki yıldır da kendi şirketinin sahibi olan biri olarak bu soruyu sormanızı, ülkemizin ya da bulunduğunuz bölgenin ihtiyaçlarını belirlemenizi rica ediyorum. Çünkü "ben bunların hepsini yapabilirim" ya da "yapabiliyorum" düşüncesiyle ihtiyaca göre değil de, yapabildiklerinize göre harekete geçerseniz büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Özetle, bir şeyi yapabilmek, yapmak gerektiği anlamına gelmez.

Saygılar.


Revo Endüstriyel Tasarım - CNC İmalat Çözümleri - Prototipleme https://www.youtube.com/channel/UCv9rVGrOM7W_QlhBrci0mig
2017-08-10 22:25:35 Edit:2017-08-11 01:43:22
  • Offline
  • Erkek
uzmanlaşmaya ihtiyaç var
ayayanisevda fırat kotoğlu

selamlar,

sitede yeniyim, umarım doğru yere yazıyorumdur.
Yukarda saymış olduğunuz hizmetler birbiriyle ilgili gibi görünse de, çok farklı. Ürün tasarımı ve logo tasarımı yanyana mesela. Bunu yaptığını iddia eden ajanslar yok değil ama hiçbiri konusunda tek olamadı. Benim önerim, bir konuda uzmanlaşmaya yönelik hedef koymak olur. Volkan Bey doğru bir saptama yapmış, ihtiyaca bakmak gerekiyor. Tek başına reklam filmi dediğiniz şeyin ekibini kurmak bile önemli bir mesele. En önemlisi, bir konuda uzmanlaşma ve o konuda en iyi hizmeti verebilmek diye düşünüyorum.


2017-08-11 10:47:58
  • Offline
  • Bayan
yatırım
serkanmertserkan mert

güzel bi konu açılmış bende bu konuya katkıda bulunayım.

suni büyümeler yada doğrudan sektöre büyük sermayeyle giriş yapmak sadece 3d değil diğer her sektör`de riski yüksek olan girişimlerdir .

müşteri portföyü oluşturmadan büyük giderleri olan bi yatırım yaparsan birkaç ayda şirket kendi kendini yer bitirir finanse edemezsin ve müşteri portföyün olmadığı için ek kaynakta oluşturamazsın.

proje tecrübesi olmadan yeni kurulmuş bi ekiple büyük projelere girildiğinde olası aksaklıklar şirkete ciddi zararlar verir ve bu zararın oluşturacağı beaskı ve stres yeni ve ciddi sıkıntıları meydana getirir ve bir süre sonra şirketi bitirir.

şirket içi disiplin ve çalışanların sürekliliğini temin etmek gibi şirket içi konulara hiç girmiyorum bile .

bizim gibi freelanser çalışanlar genelde bu gibi konuların altyapısını kurmak için çabalayan kişilerdir , adım adım tecrübe ederek ilerleriz ve en sağlıklı büyüme şeklide budur , bu size hem müşteri portföyü oluşturmanıza hemde iş tecrübesi kazanıp kendi çalışma disiplininizi oluşturmanıza imkan verir ,freelancer çalışmak yorucu ve yıpratıcı olasa`da sürekli gelişir ve ilerlersiniz olası aksaklıklar sorunlar sizi yıkmaz aksine dahada güçlendirir , bu gibi sebeblerden ötürü suni büyümeler yada alt yapısı hazırlanmadan büyük sermayelerle girilen işler çok risklidir başarı oranı çok ama çok düşüktür imkansız değildir ama çok düşük ihtimallidir vesayre .

bu gibi yatırımları dışarıdan gözlemleyen biri olarak yapmamalı mutlaka sektör içinde gerçek deneyimleri ve tecrübeleri olan insanların görüşleri tavsiyeleri alınmalı`dır , en başta söylemem gereken şeyi en sona yazdım ))))))))))))


2017-08-11 21:06:26
  • Offline
  • Erkek
Freelance olarak başla Ticareti öğren
zeroerr0rHalit Harun GemalmazAvatar

Bence birkaç yıl freelance olarak çalışıp müşteri pörföyü oluşturmadan bu işe girmek tam olarak paraşütsüz uçaktan atlamaya benzer. Freelance olarak çalışırsan sektörden uzak kalmış olmazsın hem ihtiyaçları da yakinen görürsün. İşini gerçekten çok iyi yapmaya başladığında fark oluşturduğunda zaten sana ofisini falan soracaklardır. Aylık aldığın işleri rutine bağladığında zaten ister istemez ofis açmak zorunda kalacaksın. Bence doğru yoldasın bu yolda biraz temkinli olmanda fayda var. Allah yardımcın olsun.


öğrenmek ve öğretmek kutsaldır.
2017-09-19 13:06:28
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!