Genel Konular : En iyi egtim alinacak yer ?

En iyi egtim alinacak yer ?
quuqSalih DEMİRAvatar

Arkadaşlar meraba
Ben 24 yasindayim.Ankarada yasiyorum
iskurda egtim gordum sonra 3 ay bi sirkette calistim Iskurun egtimi tahmin ettiginiz gibi berbatti arayuzu bile ogrenememisiz.
Suan modellemeyi yeni cozdum kendimi ilerde tabela ci da yada insaat sirketinde gormek istemiyorum.Iyi seviyede ogrenmek istiyorum sizce istanbul ve ankarada en iyi egtimi alabilecegim yer neresi. Yada calisarak mi ogrenmeliyim. Birde 3dmax yerine maya mi kullanmaliyim sinema sektorunde calismak istoyrum


2017-07-30 17:25:05 Edit:2017-07-30 17:29:34
  • Offline
  • Erkek
Calistigim sirkette Zbrush kullanmayida
quuqSalih DEMİRAvatar

Calistigim sirkette Zbrush kullanmayida orta seviyede ogrendim. Acikcasi Cok zevkli program elle cizim yaptigim icin cok dikkatimi cekti :) kendime nasil bir yol haritasi cizmeliyim sizce suan ilk hedefim ankarada ki animasyon sirketleriyle gorusup iskur destekli alti ay calismak oda olmadi karin tokluguna calismak :) tecrubeli abiler fikrini soylerse sevinirim.


2017-07-30 17:36:41 Edit:2017-07-30 18:06:18
  • Offline
  • Erkek
Belli bir dönem karın

Belli bir dönem karın tokluğuna çalışman gerekse bile kendini buna alıştırma. Bu alışkanlık işverenler tarafından sürekli sömürülmene ve profesyonel karakterini oturtamamana sebep olur. Kısaca iki balya samana başkasının tarlasını süren ırgat olma.

Ancak mümkün olduğunca fazla çalış. Kendi gelişimine de yararı olacak yerlerde çalış.

Hedeflerini spesifik olarak tespit et. Somut hedeflerin olmazsa hiç bir şey yapamazsın.

Kopyacı değil yaratıcı olmaya çalış, yapıp ettiklerini sergileyebileceğin artstation, sketchfab türü sitelere üye ol oralarda çalışmalarını sergile ve "freelance" işlere açık olduğunu belirt.

Düşük poligonlu nesneler üretmeyi öğren. Öncelikle basit objelerle başla. Sonra karmaşık objeler modelle. Her seferinde daha derin, ayrıntılı şeyler modelle.

Organik modelleme, texture, topolojiye uygun uv mapping vs. konularda kendini geliştirmen sana çok fayda sağlayacaktır. Yeteneğine ve çalışmana göre yurtdışında bile iş bulabilirsin.

Yaptıklarını sürekli başkalarının tenkitlerine aç ve geri beslemeleri dikkate al.


2017-07-30 19:23:12
  • Offline
  • Erkek
Tek basima kendimi gelistirmem
quuqSalih DEMİRAvatar

Tek basima kendimi gelistirmem cok yavasliyor, aninda bilgiye ulasabildigim icin para almadan calismayi gelecege yatirim olarak goruyorum.
Zor objeler modellemeye calisarak, kolay objelerde daha basarili olmaya calisiyorum ama seviyemi asiyor. organik modelleme mesela. Acikcasi ben daha dogru duzgun isik texture calismadim modelleme topolojiyi iyi seviyelere getirmeye calisiyorum.
Bu arada egtim alacak yerler hakkinda bilginiz var mi? 8 10
Bin lira sermayeyle beni gercekten gelistirecek


2017-07-30 22:59:08 Edit:2017-07-30 23:13:23
  • Offline
  • Erkek
Şimdi yeni başlayan birine

Şimdi yeni başlayan birine sorsak youtube`da onlarca video var, ne gerek var paralı eğitime diyeceklerdir. Elbette yanlış. Yalnızca hatalı metodları edinmene ve nihayetinde aylar geçmesine rağmen yerinde saymana neden olur. Bedava eğitimlerle en fazla yazılımların arabirimleri hakkında fikir edinirsin. Korsan DVD`lere falan tevessül etme. İşe yaramamaları bir yana, sektörde ciddi düşünüyorsan önce emeğin ne olduğunu anlaman gerek. Kendini geliştirmeye çalıştığına göre gayet iyi anlıyorsun.

İngilizce iletişim kurabiliyorsan internetten online alabileceğin eğitimler var. The Gnomon Workshop, pluralsight, cgcookies gibi gayet iyi dijital eğitim siteleri mevcut. Pek çok profesyonel artistin onlarca konuda eğitimini bulabilirsin. Gnomon`un fiziki eğitimleri de var (https://www.gnomon.edu). Türkiye şartlarında çok kolay erişilemeyecek gibi görünse de imkansız değil. TR3D`den yurtdışında eğitimlere gitmiş birileri mutlak vardır. En nihayetinde biraz para ve vizeye bakıyor. Kazandırdığı zaman ve eğitimden alacağın karşılık düşünülünce ciddi düşünen biri için atla deve değil.

CG mevzuların konuşulduğu forumlarda ya da bu yukarıdaki eğitim sitelerinin tanıtım reklamlarından farklı fiziki workshop`lar da bulabilirsin. Gerçek dersliklerde 3-4 aylık çalışmayla gerçekten iyi eğitimler alabilirsin.

Etmiyorsan CGSociety`yi takip et. Orada da artistlerin ürünlerini gör, forumlar vs. var incele, konuş. Oralar oldukça aktiftir.

Hepsi için konuşmam pek doğru değil ancak Türkiye`deki "eğitim" kurumlarından uzak durmanda yarar var.


2017-07-31 02:53:21 Edit:2017-07-31 03:02:34
  • Offline
  • Erkek
.Iyi seviyede ogrenmek istiyorum
nilay82nilayAvatar

Çalışacaksın !!! başka hiçbir çaren yok ! ama kendin çalışacaksın,yemek yerken,otururken,balkonda hertarafta çalışacaksın.Merakın sadece bu olacak.Çok fazla merak edeceksin.bu nasıl,bunu nasıl modelliyor diye.bir de şunu sakın unutma bu iş öyle yapılamayacak bir iş değil.hiç ummadığın insanlar daha programın ismini bile okuyamayan (üç de maks) diyen insanlar ne modellemeler yapabiliyor.çünkü çalışıyorlar.madem iyi sevye olmak istiyorsun.konsantreni sağla ve tamamen kendini buna ver.
Önce kendin programı kurcalamalısın.kimseden birşey öğrenmeden önce sonra burada sorarsan biz cevaplarız.ama önce kendin bocala sonra sor.

NOT: http://3degitim.com/ , http://www.sanalogretim.com/ ben bu DVD lerden öğrendim.Fakat önce kendim kurcaladım sonra taşlar yerine oturmuştu...KOLAY GELSİN...


Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır.. Ama dostun başarısına sempati duyabilmek; sağlam bir karakter gerektirir...
2017-07-31 14:53:08
  • Offline
  • Bayan
Hunturk malesef ingilizcem yok
quuqSalih DEMİRAvatar

Hunturk malesef ingilizcem yok ama dili bilmememe ragmen izleyerek bile cok yararlaniyorum.

Imkansiz olmasada yurtdisi egtim cok zor dil ogrenmem lazim ilk once.

Soyledigin siteleri not aldim cok yararli oldun tesekkur ederim.

Malesef benim izlenimim de o yonde Turkiyede ki bilisim egtim sirketleri mimari egtimden baska bisey vermiyor yada veremiyor?!


2017-07-31 23:58:45 Edit:2017-08-01 00:17:02
  • Offline
  • Erkek
Nilay meraba o programi
quuqSalih DEMİRAvatar

Nilay meraba. Hani o programi ilk tanirken ki hic bisey yapamamamin verdigi sikkinlik yok artik. Oyuzden zevkle surekli arastirma icerisindeyim. Bikonuyu tatmin olacak kadar iyi bilmeden digerine gecmiyorum buda beni biraz yavaslatiyor ama birakamiyorum. Mesela youtube da 3dmax le ilgilenen herkesin kesinlikle bin kere karsilastigi ablamiz var ( https://youtu.be/wtKJzbDLo90 ) bu nu videoyu yavaslatarak 10 kere den fazla modellemeye calistim biturlu olmadi :) bigun olacak


2017-08-01 00:13:52 Edit:2017-08-01 00:16:38
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!