Genel Konular : bunaldım yardım edin

bunaldım yardım edin
mytarTarık

MErhaba arkadaşlar uzun zamandır siteye üyeyim sorulan sorulara itina ile cevap veren çok titiz arkadaşlar var bende hepinizden fikir ve tavsiye yardımları bekliyorum. ben şirket muhasebecisiyim ve işimi hiç sevmiyorum severekte yapamıyorum işletme mezunu olduğum için bu işlere girdim ama bana uygun değil ve beni çok yıpratıyor karakterime ve yapımada hiç uymuyor. benim çizimlere merakım var geçmişten de hep teknik tarafım iyi olmuştur gel gelelim idari bir okul okudum neyse ben bu mesleği yapmak istemiyorum yeni bir dala girip kendimi geliştirmek ve bu dalda başarılı olmak istiyorum 3d çizimlerine merakım var sürekli kurslarına gittim ama iş şartlarından ötürü kendimi pek geliştiremedim. sizin bana önerileriniz ne olur hangi programı öğrenmeliyim hangi konuda kendimi daha çabuk ve hızlı geliştirebilirim nasıl pratik yapayım çalışmalara nasıl devam edeyim nasıl bir yol izleyeyim sadece 3d ile ilgili düşünmeyiniz başka önerileriniz ve tavsiyeleriniz olursa onlarıda duymak isterim yardımcı olup yol gösterirseniz şimdiden çok teşekkür ederim.


2016-08-01 10:57:44
  • Offline
  • Erkek
3 ay autocad 5
melih61Melihcan SAYGILIAvatar

3 ay autocad 5 ay 3dsmax 1 senede kendini geliştirdikten sonra hazırsın, hiç düşünme kendini yıpratmaya değmez


2016-08-01 12:27:47
  • Offline
  • Erkek
Yaş kaç
Seke

Yaş kaç


2016-08-01 13:25:58
  • Offline
3d olayı kendi içinde
HALOXOrcun Halil KayaAvatar

3d olayı kendi içinde kategorilere sahiptir.

önce bu kategorilere bakman lazım ( mimari tasarım-karakter tasarım- endüstriyel tasarım-animasyon vs...)

sana en cok hangisi ilgi çekici cazip gelecekse o kategori üzerine gitmen gerekli.

biraz şundan biraz bundan mantıgıyla zaman kaybedersin.

kurslar bana göre her zaman fasa fisodur. google-youtube bunlardan binlerce eğitim bulabilirsin.

öğrenmek istiyorsan herşeyden öncesi azmetmen gerekir. günlük uykun 8 saat ise düşürceksin 5-6 saate.kasacaksın kendini.


mimari-iç mimari-fuar sektörünün genellikle kullandıgı 3dsmax/autocad/c4d...
karakter modelleme - animasyon içim zbrush/3dsmax/blender ...
endüstriyel tasarım için rhino/3dsmax/c4d...


https://www.behance.net/OrcunHalilKaya
2016-08-01 13:42:57
  • Offline
  • Erkek
Kurs bana göre
VolkanBozkurtVolkan BOZKURTAvatar

Kurs bana göre tamamen zaman kaybı 3ds max`te ikinci senem ve iş alıp yapabilecek seviyedeyim stajı mimarın yanında görmem avantaj sağladı üniversite stajı değil lise stajı orda kursa giden bi sevdiğim abim var onun bilmediklerini biliyorum internetten araştırma yapa yapa bu işin fedakarlık kısmı uykuyu feda etmek çünkü sürekli pratik ve çizim yaparak öğrenilecek bir iş size en yakın gelen sektörün çizimlerini yapın yapmaya çalışın yapamayınca bırakmayın uğraşın elbet olacaktır ama tabiki önce program ve hangi sektörde çizim yapılacak onun kararı önemli youtubeda yazın işde 3dmax iç mekan tasarım yapanları izleyin sevmedinizmi ilginizi çekmedimi endüstriel çizim yapanları izleyin oda olmadı karakter modelleme yapanları izleyin elbet biri ilginizi çeker ve başlamaya karar verirsiniz bir anda olacak bir iş değil
zaman isteyen emek isteyen oldukça fedakarlık isteyen bir iş ama çizim bittikten sonra render alma kısmı mutlu edici birşeyler ortaya çıktıkça mutlu oluyorsunuz heves artıyo gittikce biraz yardımcı olabildiysem ne mutlu bana bayada yazmışım ben çizimin başına geçiyim sizede iyi araştırmalar :D


2016-08-01 15:27:07
  • Offline
  • Erkek
hiç birşey için geç değil ama
muro37Mahmut Murat OYMACIAvatar

bilgisayar destekli tasarım ve animasyon bölümü(MYO) okudum. yeni mezunum. yaklaşık 2 yıldır 3d, 2d modelleme işleriyle uğraşıyorum. İstanbul`a geldim iş bulmak için ama 2 aydır iş bulamıyorum. tanıdıkta olmayınca kimse deneyimsiz eleman almak istemiyor. hala arayış içerisindeyim. moralini bozmak istemem.

benim anladığım kadarıyla bu sektörde çok üretken ve hızlı olmalısın. çünkü rekabet çok. sıfırdan başlıyorsan uzun süre yılmadan çalışmalısın. ama bu herkez için geçerli değil. kim bilir belki 1 aylık bilgiyle de iyi biyerde işe girebilirsin. Allah`ın takdiri.

ya sevdiğin işi yapacaksın yada yaptığın işi seveceksin. :)


Ezan dinmez diyen, bayrak inmez diyen, şehit ölmez diyen birileri var.
2016-08-01 15:58:31
  • Offline
  • Erkek
merhaba. benim mevzuda senin
SinanivSinan İ.Avatar

merhaba. benim mevzuda senin gibiydi aynı. lisede ve üniversitede de bilgisayar programcılığı okudum. bu bölüme okumama yönelik ailem sürekli yazılım üzerine bir işte çalışmamı istiyordu. benim oysa ki kafam hiç bir zaman yazılıma basmıyordu. çocukluğumdan beri sanat aşığı bir yapıya sahibim. çizim müzik vs şeylerden hoşlanıyorum. zamanla bu isteğim 3D çizim animasyona kaydı. 4 yıl önce 3d max ile tanıştım ve sürekli youtubeden yerli-yabancı dersler izleyip kendimi geliştirdim. şuan iç mimarlık kursuna gidiyorum sertifika alıp bir an önce işe hayatına atılmak istiyorum. seninde öyle yapmanı tavsiye ederim. çünkü insan severek yaptığı işlerde her zaman başarılı olur. biraz kendine zaman ayır ve 3d çizim konusunda kendini geliştir internetten eğitim videoları izleyerek. 3d max programını indirerek başla. youtube`de çok sevdiğim bir kanal var oradan her türlü programın eğitimi alabilirsin. "Yakın Kampüs". bu kanalda iyi anlatımlı autocad ve 3DMax dersleri var. tavsiye ederim. bol şans.


2016-08-01 22:20:32
  • Offline
  • Erkek
Sen ne yaparsan yap
cesurCESUR GEZENBEYAvatar

Sen ne yaparsan yap çokta iyi bilsende artık bu işi diplomalılara yaptırıyolar eskiler biraz dah aşanslı ha tako tiko yerlerde sadece program bilerekte yapabilirsin tabi onlarda bi iş değil birsürü iş yaptıracağı için yine iş diplomaya kalıcak


2016-08-02 02:19:57
  • Offline
  • Erkek
herkese çok teşekkür ederim
mytarTarık

herkese çok teşekkür ederim vakit ayırıpta cevap yazdığınızdan ötürü. umarım kimse sevmediği işleri yapmak zorunda kalmaz. öneri tavsiye ve nasihatlarınızı dikkate alacağım elimden geleni yapmaya gayret göstereceğim olmaz isede takdir Allah`ındır.


2016-08-02 09:31:21
  • Offline
  • Erkek
3ds max programını arkadaşlarla
aalper286Alper SEVİNÇAvatar

3ds max programını arkadaşlarla kendimiz öğrendik lisede. Asıl alanım yazılımdı ama hiç geliştirmedim. Şimdi iç mimarlık okumak istiyorum. 6 senelik 3dsmax geçmişim var 1 seneyi aşkın şirkette çalışıyorum mobilya modelleyip görselleştirme yapıyorum. Ama okulunu okumak baya gelişmemi sağlar sanıyorum ve diploma tabi.
Bazen işi bırakmayı düşünüyorum o kadar bunalıyorum ki. Köye gidip inek güdüp tarla ile uğraşmak istiyorum :)


2016-08-02 11:01:47 Edit:2016-08-02 11:11:45
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!