Genel Konular : İşverenlerin İşçi Üzerinde ki Hakları

İşverenlerin İşçi Üzerinde ki Hakları
osman_2626Osman ArslanAvatar

Mimari bir şirkette çalışan biri olarak, bu meslekten bıktım, bıktırıldım.

Bir proje çizmek kolay, bir projenin dış cephesi veya iç mimarisi bir şekilde yapıyoruz. Kötü de olsa ofisin kalitesi, zamanın azlığı-çokluğu neyse duruma göre bir şekilde o iş oluyor fakat o işi yaptıktan sonra uğraşması, getir götürü, insanların nazları, dilleri. Bu insanlarla uğraşması mesele

Arkadaş bu insanlara toplum içinde nasıl konuşulacağını ben mi anlatayım. İnsanların işlerini ben mi öğreteyim.Projenin çizimini yaptık, getir götürünü yaptık, yapı denetim gibi belediyeye girişini yapıp yapı denetimin takibini de ben mi yapayım. Belediyenin bir projeye hiç bakmayıp başka bir projenin 30 yerini incelemesinin suçlusu ben miyim patron mu başkası mı ?

Patrona ne demeli, sene 2015 olmuş sigorta doğru dürüst yatmıyor.
İşverenden izin istenmiyor.Patronun ağız burun kıvırmasını geçtim, senede 1 hafta izin kullanabilecek mişiz. Diğer 1 haftayı özel izinlerimiz oluyormuş, onların yerine sayıcakmışız.

Kağıt üzerinde işçi haklı, Yok arkadaş işcinin ufacık bir hakkı bile yok , işverenler bu şekilde cebini para doldurmayı düşünürse işcinin hiç bir hakkı yok.


2015-07-12 02:16:58
  • Offline
  • Erkek
Sinema,TV sendikası kuruldu.Bence bu
50c3ntsercan ağbabaAvatar

Sinema,TV sendikası kuruldu.Bence bu tür sorunların tek çaresi örgütlenmek sendikaya üye olmak.Bu tam olarak şirketle cepe almak değil.adaletsizliği önlemek amacında.sizin şirketiniz gibi şirketler çoğunlukta ama benim Çalıştığım şirketin patronu formları kendi getirdi ve bize üye olanların ilk aylık ödemesini şirketin yapacağını söyledi.Böyle şirketlerde var.Bu arada VFX sektöründeyim.3D bağlamında sizi de ilgilendiren bir sendika bence.

http://sinematvsendikasi.org/


http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2015-07-12 16:03:52
  • Offline
  • Erkek
Yıl 2015 ve bu
burakmumcuBurakMumcuAvatar

Yıl 2015 ve bu tarz sorunlardan daha sorun firmalar var.Hele ki bunlar piyasada onlarca iş yapıp çalışanının maaşını geciktiren.Bırakın Sigortayı falan geçtim. İş tanımı önemli.Bütün herşeyin en baştan konuşulmasından yanayım. Misal,maaş,primler,tatiller,izinler,sigorta,yol,yemek,yapacağın işin tanımı vs.Bunların en başta konuşulması ve karşılıklı anlaşılması gerek. He bu anlaşmadan sonra uyup uymama konusuna birşey diyemem.Kişi karakteridir.
İş yaptığım bölgede, mimari projeyi çizip,bunun takibini yapıp(belediye,iski,tapu ve diğer kurumlar),az çok 3D modellemesini hazırlayıp,ofisini temizleyen,sigortası düşükten gösterilen,tatil gününe ve süresine bile patronunun karar verdiği ve bunun karşılığında 1200tl gibi komik maaşlara çalıştırılan insanlar var. Bu bir sömürüdür.
Bu nasıl bir iş tanımı ve yapılan işin karşılığıdır anlamam.
He birde 1,2 ay deneme süresi denip sigortanın 1,2 ay geç başlatılması olayı var ki o da ayrı bir soru işareti!


BurakMumcu Designer www.burakmumcu.com
2015-07-13 01:02:22
  • Offline
  • Erkek
Kapitalist = kölelik ?
cizgi123ruzgar

Almanya ,Japonya , İngiltere, Fransa kapitalist ama köle gibi çalışmıyorlar. Türkiye deki düzenin insanların haysiyetiyle ilgilidir.


2015-07-23 11:49:32
  • Offline
  • Erkek
"Almanya ,Japonya , İngiltere,
ababaturk ababatürkAvatar

"Almanya ,Japonya , İngiltere, Fransa kapitalist ama köle gibi çalışmıyorlar. Türkiye deki düzenin insanların haysiyetiyle ilgilidir."

doğru!köle gibi çalışmıyorlar sadece kendi refahları için başka insanları ve ülkeleri sömürüyorlar.iste patronlarda bunları örnek alıyo sömürecek ülke bulamıyorlar onlarda kendi çalışanlarını sömürüyorlar.mantık aynı yani.


Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın. Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma. Asla bilmeyenle tartışma.
2015-07-23 21:49:42
  • Offline
  • Erkek
maaşın asgariden yatıyorsa, şikayet
kajaxatakan şıkoğluAvatar

maaşın asgariden yatıyorsa, şikayet et. yesin cezayı. sonrada bas istifayı çık. piyasada iş mi yok sanıyorsun? "3d işi yapmazsa ölecek" hastalığına mı yakalandınız? türkiyenin en büyük TV kanallarının birinde motion graphics artist olarak yıllarca çalışıp sıkılan ve şuan güzide bir sahil beldemizde küçük bir dondurma dükkanı işleten arkadaşım var. adam "yeniden yaşamayı öğrendim" diyor. 1200 tl ye 3d çizim yapıp ordan oraya koşuşturan, ofis temizleyen adam gerizekalıdır.net kimse kusura bakmasın. dün hastane önünde bi çocuktan 75 kuruş ödeyerek bir şişe su aldım kısa bir muhabbet döndü; ne kadar kazanıyorsun günde? dedim abi ortalama 100 - 120 TL oluyor dedi. ayda min. 2500 TL yapar. başka sözüm yok.


vefasız hedef kitle
2015-07-24 09:45:53
  • Offline
  • Erkek
Bu sorun hiç bitmez
OtsukarciAhmet Küçükkaya

Bu sorun hiç bitmez toplumların anlayış eğitim medeniyet sevyesine göre değişir az azalır az çoğalır.Ama hiç bitmez.en güzeli simit satacan ama kendi işini yapacaksın


ŞU FAKİRE BİR SADAKA BOOLEAN SCRİPT VEREN OLMAZMI ACABA
2015-07-25 12:54:18
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!