Genel Konular : Oyun Yaparken Lisans Satın Alma

Oyun Yaparken Lisans Satın Alma
ttamyurekTarık Tamyürek

"Hi. I`m Tarik. We are a group of 15 student in Turkey developing a video game. We`ve started to earn money from our work and we are about to establish our own company. And we are aware of the importance of buying the licenses of the softwares we use. So with the first money we earned, we bought all of the licenses we need including Autodesk sofwares and others. So the point is, as we are students, we used to use cracked or student licensed free softwares (including Autodesk softwares) at the beginning of the project due to the lack of enough money. But now we bought all of our licenses and we are doing everything legally. So the question is that we still use the assets we`ve created with the student versioned or cracked sofwares mixed with the new assets. Will this cause us a problem for us in the future. If it does how can we solve this problem? Do we need to recreate the assets we`ve made in the past?"

Autodeske gönderdiğim, henüz cevap almadığım ve Türkçeye çevirmeye üşendiğim bu soruya tecrübeleriyle cevap verecek kimse var mı?

________________________________________________________________________
Edit:

Kusura bakmayın. Aslında vaktim olmadığı için acele yazdım. Espiri mahiyetinde üşendiğimi söyledim. Yaptığınız eleştirilerde haklısınız. Aslında durum şu ki bir oyun geliştiriyoruz ve lisans alacak paramız yok. Ama aldığımız ilk parayla lisansları alacaz. Soru ise lisansı aldıktan sonra lisanssız yaptığımız içerikleri kullanmaya devam edebilir miyiz? Yoksa baştan mı yapmalıyız? Mesela ben 3ds max kullanıyorum. Karakter çiziyorum. Karakterleri bir daha çizmek zorunda mıyım? (Aslında bence kullanmaya devam etmemizde bir sakınca yok. Fakat ekiptekileri ikna edemedim)


2015-06-07 13:11:07 Edit:2015-06-07 18:39:49
  • Offline
  • Erkek
Türkçe`ye çevirmeye üşendiğin cevap üzerine...
MustafaKAYAMustafa KAYA

Güzel kardeşim çevirmeye üşendiğim ne demek yahu.
Madem çevirmeye üşendin Türkçe forum sitesine neden ekleme yapıyorsun.
Madem çevirmeye üşeniyorsun yabancı sitelere ekleme yap konuyu. Koca satırı Türkçe`ye çevirmeye üşenmişsin madem öyle en son satırı İngilizce`ye çevir başka forum sitelerine ekle.


2015-06-07 13:37:06 Edit:2015-06-07 14:32:53
  • Offline
  • Erkek
video
drekonNecmi DemirkeserAvatar

oyun için bir demonuz veya web siteniz var mı ?

Bu arada ürettiğin dosya low poly ise hangi programda ürettiğini anlamaları zor diye düşünüyorum. Dikkate alıp cevap vereceklerini zannetmem. çünkü sorunun içinde para geçmiyor smiley 1


Game maker
2015-06-07 15:07:02
  • Offline
  • Erkek
Yazilimlarin lisansini alacak kadar
EvrenEvren DincgilAvatar

Yazilimlarin lisansini alacak kadar gelir elde ettiyseniz gelistirdiginiz oyundan oyunun adinida yazsaydiniz burayada bir bilgimiz olurdu :)

Sorunuzun cevabina gelecek olur isek, hic bir urettiginiz assets`ler ileride size sorun yaratmaz, ister crackli versiyonda ister ogrenci versiyonundan yapmis olun farketmez.

Yasal olarak`dan bu ise basladiginiz zaman yazilim lisanslari onemlidir.

Autodesk`den cevap alacaginizi hic zannetmem.

Not:Boyle basit ve mantiksiz bir soru sormaniz hem garip hemde komik.


2015-06-07 15:09:16
  • Offline
  • Erkek
Evet başlık neden Türkçe
3ddesenmustafaAvatar

Evet başlık neden Türkçe o zaman?Ben Çin firmasına anakartla ilgili bir sorun yazdım cevapladılar elin adamı taaa Taiwan`dan.Bence en iyisi Autodesk Türkiye`yi telefonla ara kardeşim.Hiçbir şeye üşenme.Bir web sitesinin bannerına sandalyeden kalkmadan 8 saat kafa yoranlardanız.Başarılar kardeşim


2015-06-07 15:09:28
  • Offline
  • Erkek
Aylakçılık hiç kolay birşey
Bulent-HalibramBulent HalibramAvatar

Aylakçılık hiç kolay birşey değildir


https://www.workstations.bg/
2015-06-07 18:03:16
  • Offline
  • Erkek
abi hani senin şu

abi hani senin şu fotokopi makinası varya dükkandaki, hani şu 20.000 liralık olan. ben onu gece senden izinsiz aldım şimdi onla fotokopi çekip parasını ödeyecem sana haberin olsun abi, hadi kal sağlıcakla :)


2015-06-07 18:47:15
  • Offline
  • Erkek
İlhan abi ingilizcesinde, fotokopi
ttamyurekTarık Tamyürek

İlhan abi ingilizcesinde, fotokopi makinasini izinsiz almıştım, fotokopi çekmiştim, ama parasını ödedim ve kullanmaya devam ediyorum yazıyor. Ama aslında biz daha makinanın parasını vermedik. Bizim merak ettiğimiz, makinanın parasını ödedikten sonra da, izinsiz çektiğimiz fotokopileri, parasını ödediğimiz makinayla çektiğimiz fotokopilerle beraber kullanmaya devam edebilir miyiz? :)


2015-06-07 20:50:20
  • Offline
  • Erkek
Gerçeği öğrenci lisans ile
Bulent-HalibramBulent HalibramAvatar

Gerçeği öğrenci lisans ile para ile satılan ürün üretemezsiniz, üretilen asset`leri kullanmanız doğru olmaz.


https://www.workstations.bg/
2015-06-07 21:13:50
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!