Genel Konular : Kararsızım, Bu Konuda Tecrübeli Abilerim Bi Yarıdımcı Olursanız Sevinirim?

Kararsızım, Bu Konuda Tecrübeli Abilerim Bi Yarıdımcı Olursanız Sevinirim?
HaruntmrHarun Yazıcı

Öncelikle Herkese Selamın Aleyküm. Konuya Başlamadan Önce Kendimden Bahsedeyim.(Biraz Uzun Kusura Bakmayın)

Ben 18 yaşında lise 4 sınıfı bir öğrenciyim şuan bir yapı denetim firmasında stajer olarak çalışıyorum.İş hayatına küçüklükden beri alışkınım fakat bu inşaat sektörü gerçekten çok hoşuma gitti bu yüzden bu sektörde ne iş yapacağıma karar veremedim, proje çizen insanların genelde bu sektörde üstün olduğunu anladım çünkü her iş hemen hemen onlarda bitiyor bu yüzden projeye merak saldım. (fazla uzatmadan direk konuya geçeyim :)

Sizden Yardımcı olmanız istediğim konu şu; 3d max programı gerçekten hoşuma gitti ve bende bu program hakkında biraz bilgi, eğitim videosu v.b gibi şeyler izledim ve bu işi yapabileceğimi düşünüyorum gerçekten bunu hem meslek hem hobi olarak yapmayı düşünüyorum;

Sizce Bu işi yapmalıyım?
Bu işi yapacak olsam nerden başlamalıyım?
Kendimi Nasıl Geliştirmeliyim?

HERKESE TEŞEKKÜREDERİM :)


2015-03-12 19:30:55 Edit:2015-03-12 19:32:41
  • Offline
  • Erkek
max görselleştirme proğramıdır.projeyi katı
my-memoM.YAMAN

max görselleştirme proğramıdır.projeyi katı hale getirir.proje bazında düşünüyorsan önce aotocad proğramını öğrenmelisin.max 2,sıorada gelir.kolay gelsin.


2015-03-12 20:12:13
  • Offline
  • Erkek
Autocad bilgim var 2
HaruntmrHarun Yazıcı

Autocad bilgim var 2 seneye yakın biliyorum.


2015-03-12 20:17:32
  • Offline
  • Erkek
3D Model
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

3d max i soruyorsunuz. Ama inşaat sektöründen bahsetmişsiniz. İnşaat sektöründe mimar mı mühendis mi tekniker mi yoksa son yılların modası müteahhit mi olmak istiyorsunuz. Bunların hepsi üstüne düşünüp yapmak istediğiniz işe karar verin. Bizim yorumlarımız ona göre değişir. Ben mimarım. 3d ye ilgim sonsuz. Kendimi değişik programlarda geliştirmeye çalışıyorum. Ama aktif piyasa için 3d işleri tonla sıkıntı içeriyor. Birisi size hatırı sayılır bir ödeme yapıyorsa karşılığını sunmak durumunda olursunuz. Ve projecilik yaptığımdan değil ama piyasadaki gidişat projecilik ofisleri için çok parlak değil. Tonla alternatifin oluyor. Senin söylediğin fiyat adama yüksek gelince yerine 10 larca alternatif buluyorlar. Birçok kez projelerin mimari statik elektrik ve mekanik projelendirmesinin maket reklamcılık gibi diğer hizmetlere nazaran daha ucuza ölü fiyata yapıldığına şahit oldum. Hani o sağda solda reklamları olan büyük projeler varya onun gibi büyük çaptaki projelerin konseptlerinin bedavaya yapıldığını da gördüm. Ofisler bir yığın bedava konsept hazırlayıp yatırımcılara gönderiyor. Yatırımcı 10 yerden teklif alıp beğendiği kişilerle çalışıyor. Bu da Ülkemiz gerçeği.Piyasamız dirsek çürüten meslek sahipleri için oldukça zor. Kazanç sağlıyor mu dersen sağlıyor. Ama işin bittiği yer proje ofisi değil. İşin bittiği yer yatırımcı kimse onlar. Piyasa da birçok mimar herhangi bir müteahhidin 3d modelcisi haline geliyor. ( Arada şu projeyi çizen tanımı biraz huzursuzluk verici :) Mimar projeyi çizmez tasarlar. Çizimi maketi modeli kendisi halleder ya da yapamıyorsa uzmanlarına verir.)


2015-03-13 00:17:55
  • Offline
  • Erkek
3D Model
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

Yukarıda lafı uzattım.

Mimar olmak istiyorsan önceliğin max revit vs. olmasın. Önceliğin autocad photoshop ve sketchup olsun. Diğerlerini ilerleyen süreçteele alırsın.

İnşaat mühendisi olup statik projecilik ya da şantiye şefi olacaksan autocad dışında hiçbirine bulaşma.

Tekniker olacaksan bütün programlara ağırlık vermeye çalış. Piyasa da hepsinin sana katkısı olur.

Müteahhit olacaksan sakın ola 3d model işine bulaşma. Tonla paranın döndüğü yerde herşeyle uğraşamazsın. İşleri ehillerine vermek zorunda kalırsın. Zaten o döngünün içinde istesende modele vaktin kalmaz. Resmi büyük çerçeveden görüp ona göre hareket etmen gerekir. En fazla autocad öğren.

Eğer iç mimar olacaksan autocad 3ds max photoshop önceliğin olsun.


2015-03-13 00:24:24
  • Offline
  • Erkek
3d max başlangıcı için
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

3d max başlangıcı için düzgün bir kursu öneririm. Ama sakın kurstan çok şey bekleme. Kurs sana başlangıcı yaptırır. Sen devamını getirmek zorundasın. Yoksa hiçbir şey öğrenemezsin.


2015-03-13 00:28:35
  • Offline
  • Erkek
Sen müteahhit ol.
Paranistserkan toydemirAvatar

Sen müteahhit ol.


2015-03-13 10:12:39
  • Offline
  • Erkek
İşin şakası bir yana
Paranistserkan toydemirAvatar

İşin şakası bir yana şunu neden atlıyoruz.

Evet 2d ve 3d modellemelerde freelance olarak yada sadece görselleştirme üzerine bir firmaya girip para kazanılabiliyor. Bu da Görselleştirmenin artık bir meslek olduğu anlamına gelmektedir.

Ama her şey benim açımdan teknik bilgi de saklıdır. Teknik bilgiyi bilmeden ilerlemeye çalışman, sürekli bir adım geriden olacaktır. Öncelikle alt yapını oluşturmalısın.

Yoksa 2d ve 2d programlarını tek başına öğrenmek bir şey ifade etmez. Ayriyetten

GÖrselleştirme programları sadece inşşat sektörünün üst ve alt taban mesleklerini kapsamıyor.

Amaç acad,max,maya,rhino,ae,ps,c4 gibi programları öğrenmek ise . Sinemadan reklamcılıktan, çizgi film animasyon,oyun vs.vs.vs. bir sürü meslek grubu var bu tarafa da yönelebilirsin. Parası yada gücü hoşuna gitti diye, Mimarlık,inşaat yada müteahhit olmayı seçmek, karanlıkta farların kapalı iken bir kanyon da araba sürmek gibi bir şeydir. Acaba becerebilecekmisin yada mutlu olacakmısın.

Yada Eğlence sektöründe daha keyfili olacaksın bunu bilemezsin. Önce mesleğine karar ver. Sonra araçlara, yönelirsin.


2015-03-13 10:19:09 Edit:2015-03-13 10:58:28
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!