Genel Konular : Çalışma Hayatım Yüzünden 3d İle İlgilenemiyorum

Çalışma Hayatım Yüzünden 3d İle İlgilenemiyorum
trablonsNaci Can Akan

merhaba ben hobi olarak 3d modelleme ile ilgileniyorum eskiden flash da kendi çapımda çizgi filmler yapardım.Şu an sabah 8 akşam 5 gibi bir işim var eve geldiğimde pestilim çıkıyor zbrush photoshop için bir ton (200 gb ) eğitim seti indirdim izlemeye bile zor fırsatım oluyor bir seti izlesem deneme yapmak için fırsat olmuyor eve gel 6 yemek temizlik bulaşık netten güncel haberler konulara bakma derken zaman geçiyor 12 de yatmam gerekiyor sabah 6 da kalkıyorum . Pen tablet bile aldım zbrush için yani ben bu sanata aşığım ortaya bir şeyler çıkarmak istiyorum .Siz bana ne önerirsiniz sadece cumartesi öğleden sonra ve pazar ful gün boşum ve bu az zamanda mesafe kat edemedim bir türlü


2015-02-03 18:00:00
  • Offline
  • Erkek
haftada 2 gün full
HALOXOrcun Halil KayaAvatar

haftada 2 gün full gününü ayırabiliosan zbrush a gayet yeterli.
haftasonlarında 1 saat eğitim 1 saat uygulama şeklinde çalışmanı yap.
bu işlere giriştiysen ilk ögrenmen gereken kural sabırdır.
kimse bu tarz programların öyle 3-5 ayda ustası olamaz.


https://www.behance.net/OrcunHalilKaya
2015-02-03 19:09:07
  • Offline
  • Erkek
Mesele şu.Bunlarla uğraşmayı seviyor
3ddesenmustafaAvatar

Mesele şu.Bunlarla uğraşmayı seviyor musunuz?İlerde bir fotoğraf stüdyosunda çalışacak kadar photoshop; bir mimarlık bürosunda çalışacak kadar sketchup veya 3dsmax; bir oyun stüdyosunda modelleme ve kaplama yapacak kadar 3d programlarına hakimiyet ve biraz ucundan oyun motorunda kod yazacak kadar bir dil bilmek gibi hedefleriniz olacak mı?Çalışma programı yapmak lazım, az da olsa sürekli hergün çalışmak lazım.Benim şu an bir mesleğim var.Geçen haftalarda savcılığa bir şikayet konusu oldu.Kaymakam soruşturma izni vermedi.Neredeyse hakim karşısına çıkıyordum.
O an hobi olarak başladığım bu 3d işine 4 elle sarıldım.İnsanın tam 2 tane işi olmalı.Benim başımdan bu geçti bu olay bana ders oldu.


2015-02-03 19:22:20
  • Offline
  • Erkek
Ben ogrenciyim 8 de okula gidiyorum...
Oram

Ben ogrenciyim 8 de okula gidiyorum okuldan sonra 1 saat yemek iyorum ve ise gidiyorum agsam 10-12 civarlarinda isdden bosuyorum ara sira bos vakitlem oluyor hafta sonlar ve oyle yaparak ben 3d max ta calisyorum 1 yil 2 ay oldu sende bence vakit taprsin oyle istoyorsan!


2015-02-03 20:21:31 Edit:2015-02-03 20:22:17
  • Offline
Hocam çoğu insanın durumu
YaSiRYaser AteşAvatar

Hocam çoğu insanın durumu aynı ben de mimarım sabah 8 akşam 18 mesai var eve girmem 19:30 u buluyor. Max sketchup archicad photoshop gibi saymadığım bir sürü programı kullanıyorum ama kimi orta seviye kimi de ileri seviye şimdi de unity öğrenmeye çalışıyorum. Bu işin sonu yok neyde kendini iyi hissediyorsan zaten o yolda ister istemez ilerlersin. Hiç bir zaman ümidini kaybetme kendini nasıl mutlu hissediyorsan o yolda ilerle. Bu dünya uzun değil hakkıyla mutlu bir şekilde geçirmek lazım ama evliysen aileni ihmal etme bu sektörde uğraşanların en önemli sorunu pc lere kapılıyoruz programlarla yatıp programlarla kalkıyoruz :)


www.yaserates.com
2015-02-04 07:58:13
  • Offline
  • Erkek
benim sana tavsiyem o
yazruzgazriEmir Yıldız

benim sana tavsiyem o 200gb eğtiim arşivini sil... ve tek bi set al (iyi bi set) onu izle ... cidden bende de aynı sorun oluyodu 200 gb. arşiv indanda psikolojik baskı yapıyor . sanki hiç bir zaman bitmeyecekmiş gibi. Aldığın yada indirdiğin o bitane set bitince de daha zoruna geçersin..


2015-02-04 09:11:00
  • Offline
  • Erkek
aslında çağımızın en büyük
firketeyılmaz bağıran

aslında çağımızın en büyük sorununu yaşıyorsun. Bilgi güzeldir...tamamda hangi bilgi? Düpedüz bilgi çöplüğünde yaşıyoruz. Farkında olmadan yaşam kalitemizi bozuyor; psikolojik rahatsızlığa neden oluyor. Eli kulağında ciddi br psikolojik tanımlama olacak bu iş.

Tutki bütün programları en iyi dereceden biliyorsun... ne olacak...gün yine 24 saat... uyuyacaksın, yiyeceksin, yolda harcayacaksın bir kısmını.... bütün bunların ötesinde sana kalması gereken ( aslında hepsinden önce) zamanı kendine layık göremeyeceksin...

büyük bir ihtimal senden büyüğüm; sana bir abi tavsiyesi bütün hepsini sil... zbrush veya bir başkası...

önce sen..

başkalarının senin adına karar vemesine izin verme...
kendi kararlarını sen kendin ver...
mutlaka hepsinde bir fayda vardır o programların..
ama götürdüğü şey inan çok daha fazla...
belki bilgi getiriyor ama senden götürüyor...
önce sen
sağlıklı, herşeyiyle sağlıklı önce sen

Gençliğimde sanat toplum içindir diye konuşup dururdum... Anladım ki sanat, sadece sanat için. Sanat icra etmek için ille bir şeyler üzerinde duruyor olmak gerekmez. Özenerek yapmış olduğun bir yemek bile aynı payeyi taşır. giydiğin bir kıyafet veya bir aksesuarı yakıştırman

sen yeterki sanatçı ruhlu ol

masandaki bir peçeteyi katlama şeklin bile sanat olur...
unutma önce sen..

umutma sadece sen kendinden hesap vereceksin...


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2015-02-04 09:43:55
  • Offline
  • Erkek
yorumlarınız için çok teşekkürler
trablonsNaci Can Akan

yorumlarınız için çok teşekkürler firkete ve yasir nikli üyelerimize ayrı teşekkür ediyorum.

Yılmaz Bağıran bey sanat toplum içinmidir sanat sanat içinmidir konusu şu an gündemimde burada insanın kendini kanıtlaması ve aldığı pozitif yorumlar önemli bir etken.

Çalışmalarıma devam ediyorum boş vakitlerimde şu an çıkardığım işler yetersiz gördüğüm için koymuyorum hiç bir tarafa ingilizcem Allah tan çok iyi setleri izlerken sorun yok .Uzun bir süre olacak kendimi eğitmem sanırım 1 yıl sürer belki daha fazla kafamdakileri ekrana yansıtabilmek için ama pes etmiyeceğim.

tekrar teşekkürler


2015-02-24 07:43:21
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!