Genel Konular : Sektöre Atılmak

Sektöre Atılmak
mahicetmehmet cengiz

Merhaba tr3d forum üyeleri...
Öncelikle durumumdan bahsedeyim. İstanbulda özel bir üniversitede görsel iletişim tasarımı bölümü okuyorum ve 3. sınıfım. Artık köprüden önceki son çıkıştayım diyebilirim. Bölümüm biraz karışık biraz grafik biraz sinema biraz iletişim kuramları gibi çeşit çeşit dersler görüyoruz ve bu bölümde bir çok alan-sektör çıkarabiliriz diyebilirim. İstanbulda yaşıyorum ama istanbullu değilim yani ailem burada değil.. 1 ay önce 3d sektörüne ufak bir giriş yapmayı düşündüm nedenini sorarsanız kendime biraz yakın gördüm bu işi ve sahip olduğum kamera ve fotoğrafçılık bilgisiyle kendimi dahada geliştirebileceğimi düşündüm. Sorunum aslında şu arkadaşlar okul bitecek ve mecburen bir iş bulmam gerekecek (not: istanbulda kalmak ve yaşamak istiyorum çünkü memleketimde 3d sektörü yok gibi bir şey diğer sektörlerde matbaaların elinde diyebilirim.) ama hangi sektörüde çalışabileceğimi bir türlü kestiremiyorum. çalışmalarıma 3ds max ile başladım. Araştırma yapıyorum iş ilanları üzerine 3ds max bilen eleman arayanların hepsi mimarlık firmaları bir tane bile tasarım, film veya dizi sektöründe iş ilanı görmedim desem yeridir. E bende mimarlık bölümü öğrencisi değilim.. Çekincelerim iş bulamama üzerine diyebilirim sizce çalışmalarıma nasıl yön vermeliyim 3d programlarında ne gibi çalışmalar ve objeler üzerinde kendimi geliştirmeliyim (karakter tasarımı, obje tasarımı, ambalaj tasarımı vb)


2014-12-09 21:51:55
  • Offline
  • Erkek
bu ülkede...
cizgi123ruzgar

Edindiğim bilgiye göre Motion graphic bu ülkede para kazandırıyor.Reklam ajansları veya TV kanallarında gereksinim var.Öbür yandan 3D organik modelleme için pek talep olmuyor; nedeni animasyon ,film ve dijital oyun sektöründe çalışmalar epey az.Ülkemizde bu alanda uzmanlaşmış yetenekli sanatçılarda yurt dışından iş alıyor yada gidiyor.


2014-12-10 17:46:47
  • Offline
  • Erkek
teşekkürler yorumunuz için after
mahicetmehmet cengiz

teşekkürler yorumunuz için after effect dersleri alıyorum bir yandanda ama sektörde hangi konuda olabileceğimi bir türlü kestiremiyorum.
mesela iş ilanları sitesinde 3ds max, maya veya after effects anahtar kelimelerinde arama yapıyorum çıkan iş ilanları 15`i geçmiyor bunun 10 tanesi zaten mimarlık ofislerinin ilanları :) photoshop anahtar kelimesini aratınca daha fazla iş ilanı çıkıyor diyebilirim.


2014-12-10 18:55:50
  • Offline
  • Erkek
Benim yaşadığım şehir 1
3ddesenmustafaAvatar

Benim yaşadığım şehir 1 milyon nufuslu.Burada 3dsmax sadece kooperatif ev yapımında daha isteyen olursa gerekiyor.Sadece mimari alanda.Digital baskı merkezi yada matbaa tarzı yerler cama her daim corel bilen photoshop bilen eleman aranıyor diye yazarlar en kötüsü halk eğitim mezunu işi yapacak birine 800tl verirler.Bizim burada 4 üniversite var güzel sanatlar mezunu çoğu kişi ya iş bulamıyor yada istanbula iş aramak için gidiyorlar.Parası olan resim öğretmenliği için kurs açıyor.
Benim öğrendiğim şu:Bizim ülkede evde oyun tasarımı için 3d ve biraz programcılık öğreneceksin.


2014-12-10 20:18:17
  • Offline
  • Erkek
Hangisi daha çok kazandırıyor
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Hangisi daha çok kazandırıyor diyerek meslek seçersen, vasıfsız eleman olursun, sevdiğin işi seç, onda ilerle, o zaman zaten çok para kazanırsın. ;)


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2014-12-11 09:31:07
  • Offline
  • Erkek
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
mahicetmehmet cengiz

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
Peki ürün ve ambalaj tasarımı (3d) (bardak, cips paketleri, çikolata paketleri vs) bu tarz tasarım alanlarında iş bulma imkanımız nedir. Bu alan bana animasyon (çizgi film) sektöründen daha bir yoğun gibi geldi 3d sektöründe..


2014-12-11 21:18:13
  • Offline
  • Erkek
merhaba , ben de
koftemustafa duyarAvatar

merhaba , ben de senin gibi özel bir üniversitede görsel iletişim tasarımı 3. sınıf öğrencisiyim. neredeyse durumumuz aynı gibi. fakat ben 2.sınıfta başladım 3d olayına. ben de iş bulma kaygısıyla 3dsmax öğrendim mimari çalışmalar yapabilmek için. hatta iç mimarlığa çift anadal programı bile yaptım :). sonra nedense hiç hoşuma gitmedi yani sevdiğim bir iş değil. şuan karakter tasarım,aimasyon,vfx, particles gibi sistemleri sevdiğim için maya zbrush houdini gibi programlar öğrenmeye çalışıyorum.bu konuda pek iş imkanı yok diyorlar , neler olacak çok merak ediyorum.
sana tavsiyem tek bir uzmanlık alanı üzerinde yoğunlaş . benim gibi onu öğreneyim bunu öğreneyim diye düşününce hiç bir şey öğrenemiyorsun.


maya+zbrush
2014-12-11 23:58:00
  • Offline
  • Erkek
kesinlikle öyle kardeşim. internette
mahicetmehmet cengiz

kesinlikle öyle kardeşim. internette büyük iş ilanı sitelerinde bölüm bazlı arama yapıyorum 2 yıllık grafik tasarım vb bölümler adına daha fazla iş ilanı çıkıyor bizim bölümün adı 1-2 ilanda anca geçiyor oda genelde ambalaj tasarımı ve photoshopcular için oluyor. Bakalım ne olacak hayırlısı diyelim.


2014-12-12 00:04:28
  • Offline
  • Erkek
çizgi film sektörüne girmek
kalyonözkan özdemirAvatar

çizgi film sektörüne girmek isteyen arkadaslara yardımcı olabilirim.bende bu sektördeyim..


....
2014-12-12 10:55:57
  • Offline
  • Erkek
bende itu entas mezunuyum
teapot-archvizteapot archvizAvatar

bende itu entas mezunuyum ama 8 senedir mimari firmalarda calısıyorum
fotografcılık bendede var bence insan ben su sektorde calısamam diye dusunmemeli sadece ona gore adımlar atmalı
bende 3-4 sınıflarda mobilya firmalarında calıstım
, hem biraz tasarım fakat cogunlukla iş verene para kazandıracak rendır işleri,
cunku somut birseyler, musteride mobilyayı almaya karar veriyor, patronda benim onun için degerli biri olduguna kanat getiriyor.
gel zaman git zaman 2 seneyi aştı
imalat ve mimari ye gecis için guzel bir birikim elde ettim ve surekli backroundumu onlarla doldurdum
guzel render, guzel iç mimari tasarım, ikonik mobilyalar tasarımcıları isimleri imalat tarihleri felan filan kendimi iyice kaptırdım
onume bu hangi mobilya diye soran olunca dusunmeden ismim soyismim gibi cevap vermeye basladım
ve bana o calıstıgım mobilya firmaları yetmemeye basladı
acaba ben entas mezunuyum mimari ye zıplayamam gibi dusunmedim
10 15 sayfa veya rendırdan olusan cok guzel potfolio ile bir mimarlık firmasına girdim ve sonrası
herseyi değil ama benim için gerekli olan herseyi adım adım öğrendim ister istemez
su an co buyuk bir mimari firmada iç mimari tasarımcıyım ve hersey benim elimin altından cıkıyo desem zerre abartmam
galerimdeki calısmalar sadece bir plandan cıkmıs calısmalar
butun tasarımlar rendırlar bana aitti
bence insan sadece ileriye donuk yon verebilmeli ve bu yonde dogru adımlar atmalı , sektorden sektore corba etmemeli birikimini
birseyden herseyi bilmeli, herseyden bir seyi değil
ben mimarıl şirketinde cok ust konumda calısmaktayım
fakat autocad bilmiyorum
sadece max ve vray ve birazda photoshop
yani hiç birzaman ya modo varmıs veya rhino varmıs ya after effect varmıs demedim
yani bişeyden herseyi orendim (max)
bu benim kısa bi kariyerim diyebilirim
umarım sanada dogru adımlar attırır


http://teapotarchviz.com/
2014-12-12 12:37:08 Edit:2014-12-12 12:43:43
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!