Genel Konular : Kullanışlı Bir Oyun Motoru Lazım

Kullanışlı Bir Oyun Motoru Lazım
sadeddinttsadeddin TUTU

Merhaba Arkadaşlar.
Başlıktada belirttiğim gibi kullanışlı bir oyun motoru lazım bana.Bir Oyun Yapma fikri uzun suredir aklımda vardı öyle çok buyuk çaplı bişe deil tabiki yinede biryerden başlamak istiorum aradığım özelliklere sahip oyun motorunu bulursam kendimi geliştirebileceğime inanıyorum 2 yıldır 3d bir oyun yapabilmek için bilgi topladım şimdi ise bana kullanışlı bir youn motoru lazım.Oyun motorunda ihtiyaç duyduğum özellikler:
1.3ds max den export ettiğim dosyaları desteklemesi
2.su ateş ruzgar gibi sahne dosyalarını içinde barındırması (CryEngine3 gibi)

kodlama dili vs. öğrenebileceğimi umuyorum bu yuzden yazmıyorum buraya
Yardımlarınız için Şimdiden teşekkurler


2014-10-26 12:26:08
  • Offline
  • Erkek
unity3d var basit projeler
ahmetkorogluAhmet KöroğluAvatar

unity3d var basit projeler için kullanılabilir ama büyük projelerde hemen kasma yapıyor dendiğini duydum unreal engine 4 var fazla kaynak yok ama en gelişmiş oyun motoru


2014-10-26 17:03:07
  • Offline
  • Erkek
Çok saol kardeşim.UNity e
sadeddinttsadeddin TUTU

Çok saol kardeşim.UNity e daha önce bakmıştım ama unrealengine 4 u denicem teşekkurler


2014-10-26 20:58:53
  • Offline
  • Erkek
http://www.youtube.com/watch?v=SCarQARlWXY
rocker_trTuran BabacanAvatar

http://www.youtube.com/watch?v=SCarQARlWXY


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2014-10-27 00:41:18
  • Offline
  • Erkek
unity3d 4 32 bit
OnTEC2Onur UNLUAvatar

unity3d 4 32 bit destekli dolayısı ile toplamda 3.5 gb ram kullanabilmekte, ancak 5 64 bit desteğine ve indirect illimutanion özelliklerine kavuşuyor, kullanımı kolay, unrreal engine 4 daha da kolay bir yapı çok iyi grafikler elde edilebiliyor özellikle shaders oluşturmak çok kolay başta biraz afallıyor insan ama unity gibi shadersi kodlayarak yapmaya gerek kalmıyor ( Unity 3d de shader forge fiye bir plugin ile de unreal engine 4 gibi yapılabilmekte shadersler ama plugin paralı) UE4 de lisanlama biraz faklı 40 lira karşılığında programı indirebilirsiniz geliştirme sürecini bu sürüm ile yapabilirsiniz ancak derleme ve sunma kısmında tekrar aylık abone olmanız gerekiyor ve oyundan elde ettiğiniz karın %5 ini Epic games e ödemeniz gerekir.

Mobil tarafta UE4 de shadersleriniz çalışmaz yani yansıma normal maps gibi yapılar çalışmıyor, unity de ise çalışmakta... birde 2 si arasında şöyle bir sorun var aynı sahne UE4 de 250 300 mb tutarken Unreal engine de 20 mb civarında tutmakta.

çalışma esnasında UE4 de dikkat etmeniz gereken şey çizerken lazım olur diye gereksiz texture ve material oluşturmayın zira editöre import ettiğiniz her şley kullansanız da kullanmasanızda oyunu export ettiğinizde dosyaya ekleniyor ve dosya boyutunun gereksiz yere şişmesine sebep oluyor, Unity de böyle bir sorun yok.


İnsanların ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. ontec.blogspot.com
2014-10-27 10:08:22
  • Offline
  • Erkek
unreal engine 4
ibitemYaşar Ş.Avatar

unreal engine 4 marifetleri ,ders, örnek ve yeni blueprint sistemi ile rakipsiz. ingilizce şart.


2014-10-27 16:06:42
  • Offline
  • Erkek
UE4`te normal map ve
JackyMehmet GüvenAvatar

UE4`te normal map ve yansımalar mobil platformlarda da var. Ayrıca sadece 20 dolarlık abonelikle oyununuzu yapıp satışa çıkartabilirsiniz istediğiniz zaman. Tekrar abonelik yenilemenize gerek yok.

Sadeddin bey; hiç programlama bilginiz yoksa UE4 Blueprintleri işinizi çok kolaylaştıracak. Başlangıç seviyesinde kaynak da yeterince var. Tabi İngilizce şart.


www.mehmetgvn.com
2014-10-27 16:42:16
  • Offline
  • Erkek
Jacky aylık aboneliğin sürmesi
OnTEC2Onur UNLUAvatar

Jacky aylık aboneliğin sürmesi gerekiyor UE4 de eğer abonelik durduruldu ise tekrar başlatılması gerekiyor. Yansıma da keşke olsa script ile yapılıyor diye biliyorum ama ben alamadım... siz kullanıp yaptıysanız onu bilemeyeceğim... ;)


İnsanların ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. ontec.blogspot.com
2014-10-27 16:45:05
  • Offline
  • Erkek
Bence
turkertTürker TunalıAvatar

Öncelikle hedef platformunu seçip ona uygun olanı bulman gerekli ama mutlaka basit olandan başla. Unity sana çok daha uygun. Motorun yetersiz kaldığı yerleri görene kadar zaten 2 yıl gerekli.

Neden senin için uygun diyorum, çünkü AssetStore gibi gelişmiş kütüphanesi, İngilizce derslerin çokluğu (Türkçe derslerde var ama bildiğimizi öğretmekte de başarısızız) ve özellikle oyun sektörüne yeni adım atmış insanları hedeflemesi, mobil platformlardaki gücü bence önemli.


Türker TUNALI
2014-10-27 17:08:24
  • Offline
  • Erkek
https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Platforms/Mobile/Lighting/index.html https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Platforms/Mobile/Materials/ind
JackyMehmet GüvenAvatar

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Platforms/Mobile/Lighting/index.html
https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Platforms/Mobile/Materials/index.html

Olmayanlar SSS, tessellation, ve refraction. Roughness girişi açık, o açıksa yansımalar da var demektir. Ayrıca sphere reflection capture kullanmayı unutmayın. İnternette de mobil görüntü örneklerini görebilirsiniz.

Abonelikte ise, eğer sürekli sürüm updatelerini almak istiyorsanız elbette yenilemeniz gerekiyor. Ama şu anda 4.5.1`i indirirseniz o sürümü istediğiniz kadar kullanıp tekrar abonelik yenilemeden oyun çıkartabilirsiniz.


www.mehmetgvn.com
2014-10-27 17:41:53
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!