Genel Konular : Geri Olmak

Geri Olmak
cizgi123ruzgar

Ülkemizde 3D nin tüm alanlarında bilgi eksikliğinin sebebi nedir?


2014-08-07 12:31:03
  • Offline
  • Erkek
bana göre tüm sanat
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

bana göre tüm sanat dallarında genel manada ki gerilik(!) sosyal ve kültürel tabularımızdan ve tembellikten kaynaklanıyor.


MODO, rhino
2014-08-07 13:23:43
  • Offline
  • Erkek
Erkanın dediği gibi tembellikten..
erenselcuklarEren SELÇUKLAR

Erkanın dediği gibi tembellikten.. araştırma yapmadığımızdan.. az para çok iş diyen müşterilerimizden.. en kolay ve hızlı nasıl yaparım derken kaliteyi ve özeni unuttuğumuzdan... toplumu değiştirmek geekiyor sen benle olacak iş değil dün playstation 4 aldım watch dogs ve call of duty oyunlarını oynadım yok böyle birşey ya bizim ülkemizden neden çıkmıyor böyle şeyler diye üzüldüm aklıma gelen ilk şey bu oldu biz anca adamlar yapmış abi der oynamaya devam ederiz bu kafayla


2014-08-07 14:05:58
  • Offline
  • Erkek
arkadaslarin dediklerine sonuna kadar
Peter SalvatorePeter SalvatoreAvatar

arkadaslarin dediklerine sonuna kadar katiliyorum,biz marka olamadigimiz surece yani kendimize ait bir sey olamadigi surece dunyada soz sahibi olman cok zor sadece bakarsin alirsin kullanirsin. 3d olayindada biri bir sey bilir aan soylemez gizlidir der, adamlar saatlerce tutoriallar hazirlamislar acik acik anlatiyor bu adamlar gerzekte bizmi akilliyiz yani kendimize sakliyoruz bildiklerimizi, biz daha emekleme safhasindayiz, bizim garak kulturumuz yo, hadi diyelim 3-5 arkadas bir sey yapalim ne oldugu cok onemli degil ama bir sey oda yok, tenkite gelince sayfalar dolusu yazilar yazilir durur onu yazana gece gec saatlere kadar bunlarla ugrasacagimiza icraat yapmak lazim, yoksada zaten konusmamak lazim bence sadece oturur seyreder oynariz, yapmis deriz


p.s
2014-08-07 14:31:09
  • Offline
  • Erkek
Eksikligin ilk sebebi Yatirim,
AlikesmeciAli Kesmeci

Eksikligin ilk sebebi Yatirim, ikinci sebep ise tembellik ve kendini ustun gormek.

Kimse uzerine alinmasin fakat Turkiyede dogru duzgun 3D animasyon yada Hollywood`daki gorsel efektler derecesinde uzman 3D yada Gorsel efekt tecrubesi olan hic bir turk yok.

Olanlar zaten yurt disinda ve onlarda yadirganiyor malesef bizim bilgili uzman arkadaslarimiz tarafindan.


2014-08-10 16:47:53
  • Offline
  • Erkek
yadırganıyor cunku kıskanclıktan malesef.
Peter SalvatorePeter SalvatoreAvatar

yadırganıyor cunku kıskanclıktan malesef. Bakıyorsun mesela 1453 fılmıne efektler bombok baslanmıs sonra sankı bılıp bırakılmıs gıbı adam zamanında 405themovie kısa filmi bile daha basarılı efektlere sahıp. Aslında o parayıda bıze verseler yıne o tatta ıs cıkaramayız cunku ogrenmeye gelıseme acık degılız. Daha ılk okul yılllarından baslıyan bır sey sen kısıyı dusunmeye yoneltmessen neden nıcını arastırmassa gelısmesı cok zor olur. Basma kalıp kuf tutmuc bılgılerı halen ogretılen bır egıtım sıstemınde kısı zaten uyusmus bır sekılde buyuyor. Tabı ıkıncı olayda bana gore sektorun zaten ıstedıgı ıs. Bır kutu yap onu cevır zıplat patlat ıcınden yazı cıksın yeter dıyor. Ama ne olursa olsun ben yıne guruplasmanın ve bu guruplasma ıle kucukte olsa ne oldugu onemlı degıl projeler uretebılmek ancak bu sekılde kısılerde kendını ılerletır cunku guruplasma ıllakıde 50-100 kısı olmasına gerek yok 2-3 kısıde olur ılgınc seyler yapabılmek bu sadece anımasyonda degıl hıc bır IT teknolojısınde malesef yapılamıyor burda. Bu cok eksık bır sey bana gore. Bugun herkezın elınde ıyı kotu bır bılgısayarı var her turlude programa verıye ulasabılıyorsun paraya ıhtıyacın yok. Sadece oturup bır seyler uretmeye ve ılgınc olması artık satan sey fıkırdır ılgınclıkır yenılıktır bunu yapabıldıgımız zaman ozaman yerımız endustırıde yer bulabılır yoksa yukardada dedıgım gıbı Call of, Battlefield oynar durur vay be adamlar e yapmıs derız. Tabıkı bunlar byuk para ve produsksıyonlar ama baslangıc yapmak ıcınde adım atmak lazım. Once yuruyucen hatta emeklıycen sonra kosucan bunları yapmadan kosarsan zaten tokezler dusersın.


p.s
2014-08-10 18:20:55
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!