Genel Konular : 3ds max staj

3ds max staj
sleepselma kaplan

merhaba arkadaşlar, ben Uludağ Üniversitesi` nde mimarlık okuyorum. Bayramdan sonrası için, Bursa da 3ds max vray programının aktif olarak kullanıldığı bir yerde staj yapmak istiyorum. Referans olabilecek, herhangi bir yere yönlendirebilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...


2014-07-14 09:40:44 Edit:2014-07-14 09:54:23
  • Offline
  • Bayan
Kursa Gitmeni Öneririm Staj
FrhtshnFerhat Avatar

Kursa Gitmeni Öneririm Staj Yaptığın yerde Anlatacaklarını Pek zannetmiyorum.


2014-07-14 14:25:12
  • Offline
  • Erkek
kursa kesinlikle gitmenizi tavsiye
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

kursa kesinlikle gitmenizi tavsiye etmiyorum. Bursada en kral kurs Bilge adam ama oraya gitmiş biri olarak söylüyorum hiç birşey verilmiyor .sektörel anlamda.


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2014-07-14 16:14:38 Edit:2014-07-14 17:09:06
  • Offline
  • Erkek
merhaba. öncelikli hedefin 3ds
rakunnerrakunner

merhaba. öncelikli hedefin 3ds max ve vray öğrenmek ise kurs veya varsa imkanı özel ders almanı tavsiye ederim. ama ilk hedefin mimarlık ve dalları üzerine tecrübe kazanmak. iş süreci, proje planlama vb. şeyler ise staj görmen daha iyi olur.

amaç sadece max öğrenmek ise stajda emin ol bir şey öğrenmen zor olacaktır . gideceğin ofislerin genelinde iş yetiştirmeye çalışan kişilerden tut gecelerce uyku yüzü görmemiş ofis çalışanlarına kadar bin bir türlü dertli insan varken emin ol sana o arada max gösterecek birileri çıkması zor olur. tabii bazı istisnalar olur ama genel bu şekilde. amacın tamamen mimarlık ve tasarım ise. proje süreclerini görmen açısından iyi bir deneyim sağlar.


2014-07-14 20:13:30
  • Offline
  • Erkek
peki çok teşekkürler herkese.
sleepselma kaplan

peki çok teşekkürler herkese. önerilerinizi dikkate alacam.


2014-07-15 09:51:21
  • Offline
  • Bayan
kursa GİTMEMENİ kesinlikle ama
azimliazim dağdelen

kursa GİTMEMENİ kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü sadece paranı emerler ve karşılığında hiç birşey vermezler tecbrübelerle sabittir...


2014-07-16 09:11:02
  • Offline
  • Erkek
ilkersezen
ilkersezen

Arkadaşlar,
3D Studio Max kursu almanız ve sonucunda hiç bir şey yapamıyorum şeklinde hayıflanmanız çok normal, kursa başlarken neye para ödediğinizi bilmiyorsunuz çünkü bu sizin hatanız. mimarlık bölümü mezunuysanız ve 3D Studio Max eğitimi alırsanız size D Studio max`in araçlarını nasıl kullanılıdğını arayüzünü ışıkları ve ayarların nasıl kullanıldığını ne işe yaradığını anlatırlar. Öğrendiklerinizden içinden hangi bilgileri mesleğiniz ile ilgili kullanacağınız kısmına doğal olarak karışmazlar.

Herhangi bir yerde staj yaparsanız da kimse size özel vakit ayırıp, kolay kolay 3D Studio Max öğretmez maalesef, takdir edersiniz herkesin işi gücü var, sizinle uğraşmazlar yani ayak işi yaparsınız, bak öğren derler.
3D Studio Max eğitimi, dersi, kursu, özel dersi aldığınızda başınıza gelecekler her zaman bu veya buna benzer şeyler olacaktır.Çünkü size öğretilen 3D Studio Max eğitimi. Mesleki eğitim değil. 3D studio Max`ı mesleğiniz ile ilgili nasıl kullanacağınız değil. Bunu iyi anlamanız gerekiyor.Yani hiç bir kurs sizi dolandırmaz veya boş vaadde bulunmaz, müfredatları bellidir, konularıda sizde bunları görür, okur kabul eder ve buna para ödersiniz.

Gelelim o zaman biz bu 3D ile ilgili sorunumuzu nasıl çözeceğiz kısmına,

İhtiyacınız olan şey işiniz ile ilgili 3D görselleri/animasyonları nasıl, ne şekilde ve hangi proğramları kullanarak üretebileceğiniz konusunda size danışmanlık / Koçluk yapabilecek birisini bulmakta. İşte o zaman kısa sürede sorununuzu çözersiniz ve problem yaşamazsınız.

Ben Mersinde ücreti kabilinde bu konuda ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı oluyorum.Hiç 3D görseller üretmemiş arkadaşlar, 1 veya 2 ay gibi kısa bir sürede kendi işleri ile ilgili 3D sunumları kimseye ihtiyaçları olmadan üretebiliyorlar.Yani bu konu ayrı bir uzmanlık alanı ve branştır.M Bana ulaşmak isteyen arkadaşlar www.ilkersezen.com veya www.tiridixanimation.com adreslerinden iletişim bilgilerimi kullanabilirler. Bu mantık ile bakarsanız olaya zamanınızı ve paranızı doğru değerlendirmiş olursunuz. Bulunduğunuz şehirlerde araştırınız. Mersin dışında bu şekilde danışmanlık/Koç luk hizmeti veren kim vardır bilmiyorum.

iyi çalışmalar dilerim.

Halil ilker SEZEN
Tiridix Animation Studio


2014-07-21 17:06:27
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!