Genel Konular : Karakter modelleme için harcanılan zaman ortalama nekadardır.

Karakter modelleme için harcanılan zaman ortalama nekadardır.
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Merhaba arkadaşlar orta derece detaylı bir karakter modellemek için nekadar zaman harcarsınız.

Aşağıdaki işlemleri dikkate alarak cevaplayın:

1 Modelleme
2 Model üzerinde detay oluşturma ( Sclupting )
3 UV haritası oluşturma.
4 Kaplamalarını hazırlama.



http://deman3d.blogspot.com/
2014-06-04 17:50:54
  • Offline
  • Erkek
Kişiye ve yapacağı şeye
3ddesigner3d designer

Kişiye ve yapacağı şeye göre değişir.1-2 . madde ortalama bişey için en az 1 gün bence . bir kaç saate yapanda vardır prolar :D

3 . madde başlı başına bir iş ve bir günden kesin fazla sürer.
4.madde en zorlarından biri 2 gün. 4-5 gün diyelim toplamda.


2014-06-04 21:41:21
  • Offline
  • Erkek
İşte tam da benim
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

İşte tam da benim beklediğim cevap. Bende merak ediyorum 4-5 gün sürecek bir iş için insanlar nasıl 50$ fiyat verebiliyor hakikaten biri bana bunu izah etsin. Ya ben işi öğrenirken biryerde eksik bıraktığım bir şey var ki adamlar boyacı küpü gibi karakter çıkartıyorlar ortaya yada bu adamlar tam ( dilim varmıyor söğlemeye ) 50$ gibi bir rakama çalışmaya razı.


http://deman3d.blogspot.com/
2014-06-04 21:54:04
  • Offline
  • Erkek
ben bir cartoon karakteri

ben bir cartoon karakteri 1 günde bitirmiştim sculpt olayına dalmadan, o zamanlarda da acemiydim gerçi daha da öyleyim, ama sanıyorumki cartoon bir karakterse ve çizimleri hazırsa 1 günde biter hadi maks 2 günde biter, gerçekçi bir karakterse en az 2, ortalama 3 günde biter gibi geliyor bana.

3ddesigner ın dediği gibi uv map hazırlamak abartılacak bişey değil, youtube da bile standart kullanıcılar yarım saatte yapabiliyor canlı canlı, ben cinema 4d kullanıyorum onun bodypaint inde hazırlamak bile çok kolay. uv map i yaptıktan sonra kaplamalar zaten daha da kolay olacaktır.


2014-06-04 22:00:00
  • Offline
  • Erkek
50$ karaktermi yapıyolarmıs seyhan
3ddesigner3d designer

50$ karaktermi yapıyolarmıs seyhan


2014-06-05 09:23:38
  • Offline
  • Erkek
bence karekteri yaparken videoya
cosmosiiievren yıldırım

bence karekteri yaparken videoya alsın , tutorialını digitaltutors sitesi üzerinde satışa çıkarsın, daha çok kazanır :)


2014-06-05 18:47:41
  • Offline
  • Erkek
şu forumda senelerdir aynı

şu forumda senelerdir aynı muhabbet,
10 liraya katalog
20 liraya model
30 liraya animasyon
40 liraya bina

ben de diyorum ki, yapılan işlerde zaten o fiyata göre olacaktır, işi talep edenin kalitesi de zaten ona göredir, ya merdiven altı ya 5. sınıf bir işletmedir. sonuç olarak alan memnun satan memnun siz niye yırtınıyorsunuz burda.

bu olay şuna benziyor.

ya bi araba firması çıkmış 1000 liraya araba satıyor, hayır satamaz arabalar 20 bin liradan başlamalı en az.

ya arkadaşım adam 1000 liraya satıyor ama senin ihtiyaçlarını askeri düzeyde karşılamak için üretip satıyor belkide, sadece ayağını yerden kesmek için, sen onun içinde hava yastığı, klima,dijital gösterge,rahat koltuklar bekleme.


2014-06-05 21:43:37
  • Offline
  • Erkek
Kimin ne fiyat verdiği
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Kimin ne fiyat verdiği hiç önemli değil hatta bedava yapsın bana ne neticede işi yaptıran sonucuna katlanıcak yapan adam da uğraştığı ile kalır. Benim kast ettiğim şu, nitelikli bir iş yapıyorsanız azıcık kendinize saygı duyun. Bizim burda apartmanın merdivenlerini nerdeyse bu fiyata yıkatırlar tam gün birkaç apartman temizlese bundan fazla kazanır ki sadece bedenen yorulur. Yani ben merak ediyorum bu insanlar sadece mesleki sıfatım iyi olsun çevremde itibarım olur para kazanmasam da olur diye mi düşünüyorlar. Bir zaman 3d görselleştirme yapayım diye bir piyasa araştırması yaptım gittiğim her yerde yapılan işe verdikleri parayı duyunca hemen vazgeçtim. Yazık yani hani yapılan işler de okadar şahane değil. Hani uğraşıyorsan bali işi yapmak için harcadığın zamana değsin.


http://deman3d.blogspot.com/
2014-06-05 22:48:43
  • Offline
  • Erkek
şu da var, işi

şu da var, işi yapan üniversite öğrencisi belkide, paraya ihtiyacı var, yada ev geçindirmeye çalışan bir baba.

hatta ülkemizin gerçeği şunlar da var, yöneticilerin çoğu ilkokul ortaokul mezunu, zamanında köyden göçmüş sonradan görme iş adamları, en ucuz malzemeyle en çok iş yaptırmaya çalışan açık gözlüler, böyle bir insan profilide var ülkede

bunlar da var bizde, komşunun ayağını kaydırma, dedikodu yapma. bir yakınımız başarı sağladığında üzülmemiz, çekemememiz, çocuklarımızı kendimizi hep başkalarıyla kıyaslamamız...

bu da var, bulgarsitanda bile ilkokul çocukları ingilizceyi çok iyi konuşurken bizde üni öğrencileri konuşamaz e programlar ve tutorialler ingilizce dolayısıyla bunların %10 unu anlar ona göre tasarım iş yapar, dünyadaki yenilikleri ona göre takip eder

yani sadece ucuz tasarımcılara bok atmakla bitmiyor, suçu onlarda aramakla bitmiyor, çok sebep var


2014-06-06 09:43:41
  • Offline
  • Erkek
İlhan-M
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

İlhan-M ucuz tasarımcılara bir laf ettiğim yok, işi ucuza yapan zaten ona göre iş yapar sonra biryere varamadan piyasadan kaybolup gider. Sen o sonradan görme iş adamlarını küçümseğeceğine önce bir bak bu adam ne yaptı da bu duruma geldi. Benim için adamın tahsili hiç önemli değil hatta yaptığı iş de, adam olsun yeter adam olmayanla zaten muhatap olmam.

Ben ne yapıldığına değil ne yapılmadığına bakarım ki eksikleri net görebileğim.

Üzüldüğüm şey şu işi yaptıranlar ne satın aldıklarının farkında değil. Birkeresinde bir mimarlık ofisi ile görüşüyorum adam bana bir başkasına yaptırdığı işleri gösterdi. Birkaç sayfadan oluşan kitapçık, dış cephe görüntüleri ile iç mekan görüntüleri arasında nenem ile Angelina JOLIE kadar fark vardı. Adam resmen internetten bulduğu iç mekan görüntüsünü kendisinin işi gibi gösterip satmış. Yani buna benzer bir çok örnek vardır hepimizde, bunları yapıyorlar diye kimseye de suçlamıyorum tüketicinin bilinçli olması lazım önce ki verdiği paranın ne için olduğunu bilsin. Böğle bir piyasada olucaksam hiç olmayayım daha iyi en azından başım ağrımaz. Bu konuyu da açmamın sebebi fiyat ile alakalı değil, TR3D Türkiye`de ki en bilinen 3D web sayfası hani olurda biri çıkar bahsettiğim işlerin sıralamasına göre birkaç tiyo verir de işi nasıl yaptıklarını öğrenmiş olurum, iş sonradan fiyat mevzusuna geldiği için istemeden polemiğe girilmiş oldu.


http://deman3d.blogspot.com/
2014-06-06 11:01:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!