Genel Konular : ufak bir yarışmaya varmısınız.

ufak bir yarışmaya varmısınız.
acemi777ferhad musayev Avatar

merhaba arkadaşlar. Öncelikle site kurallarına felan aykırı bir konu aştımsa özür dilerim site yöneticilerinden. düşündüyüm hem birazcık siteyi canlandırmak hemide kendimizi sınamak.

Burda ortak bir proje ve ya sahne konusunda anlaşalım. İsteyen itediyi program veya itediyi render motorunda anlaşdığımız sahneyi hazırlasın. Sahneye görede süre koyalım. İşleri çok olan arkadaşlarda yorumlarıile katkıda bulunurlar. Böylece hem biraz heyecan olur, hemide hangi seviyede olduğumuzu görürüz.
Varsanız bir sahne konusunda anlaşalım. Ustalarda (tabi aceliyimizi göz önünde bulundurarak) süreyi belirlerler.


Fenerbahçe Büyüklüğü Bir Başka Büyüklüktür İşte Adı Konamaz
2014-02-26 02:08:49
  • Offline
  • Erkek
sa
fastblackman

ii olur kanısındayım eğlence amaçlı yapılabilir ben şahsım adına bu tip organizasyonlara katılırım.


2014-02-26 08:49:41
  • Offline
bence iyi olmaz !!!
cfttfcdursun ÜMİTAvatar

bence iyi olmaz !!!

çok iyi olur :)


25524
2014-02-26 09:03:45
  • Offline
  • Erkek
O zaman yarışma konusu
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

O zaman yarışma konusu belirlensin acemi777 konuyu sen açtığın için bir konu yada sahne seç ya da ilk öneriyi senden alalım :)


www.yunusdayfun.com
2014-02-26 09:35:19
  • Offline
  • Erkek
bence de çok keyifli
koftemustafa duyarAvatar

bence de çok keyifli olabilir


maya+zbrush
2014-02-26 13:07:46
  • Offline
  • Erkek
evet keyifli olur gerçekten.
acemi777ferhad musayev Avatar

evet keyifli olur gerçekten. Kimin elinde proje varsa önere bilir. hatta netden bir resmi bile baz ala biliriz. Ama yarışmacılar dışından biri bişey sunursa daha iyi olur bence.
Ustalar daha önceden yapmış oldukları projelerdende ola bilir ve süre açısındanda önceden yapılmış olması yardımcı olacaktır.


Fenerbahçe Büyüklüğü Bir Başka Büyüklüktür İşte Adı Konamaz
2014-02-27 06:18:06
  • Offline
  • Erkek
Gerek yok bence. Daha
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

Gerek yok bence. Daha önce bende bu tür şeylerin olmasından yanaydım. Ama zamanla anlıyorum neden bu sitede böyle bir şeyin olmaması gerektiğini. Uzun mesele anlatması. Şahsi görüşüm gerek yok. Bunun yerine daha orijinal şeylerle uğraşılmalı yarışma fikri çok basit.


2014-02-27 10:17:03
  • Offline
  • Erkek
iyi madem yarışmak isteyenler
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

iyi madem yarışmak isteyenler

iyi madem yarışmak isteyenler var aha size iki öneri hangisini beğenirseniz artık

MODO, rhino
2014-02-27 16:07:01
  • Offline
  • Erkek
bu da ikincisi
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

bu da ikincisi

bu da ikincisi ikiside hem basit hem etkili

MODO, rhino
2014-02-27 16:07:53 Edit:2014-02-27 16:08:23
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle sitenin çok eskilerinden
Problem

Öncelikle sitenin çok eskilerinden ve yaşça da büyüklerinden olduğumu düşünerek bir öneri yapmak ve fikir vermek istiyorum, Barret Fox`un 3dsmax animation fundamental kitabında güzel bir cümlesi vardı, "çok iyi render fakat kötü konu sizi rezil edebilir, ama kötü model ve render alsanız da elinizde iyi bir konu var ise pek çok yerde ses getirebilirsiniz" bununla birlikte kullanacağınız hazır sahneye mükemmel bir render ortamı hazırlamak için az çok elinizin altında pek çok kaynak vardır, örneğin çok iyi render adilmiş bir sahnenin tutorialleri bir bakmışsınız ki en az 8-10 bin kişi tarafından farklı sahnelerde kullanılmış, sonuç olarak 3dsmax ya da başka bir programa başlayan biri 2-3 yıl sonra iyi bir render teknikeri olabilir, esas sorun bu noktada başlıyor, esas olay fikri nasıl sunduğun değil asıl fikrin ne olduğudur,sizin iyi bir render teknikeri olmanızla aranızda 3-5 tutorial ve hazır sahne etüdü varken , iyi bir cg sanatçısı olmanız için aşmanız gereken dağlar vardır, bundan 7-8 yıl önce yönetimdeki arkadaşlar ile bir yarışma konusu belirlemeye çalışıyorduk, ödüllü bir yarışmaydı, konu teklifi olarak ben " lunaparkta gece tek başına kalan bir çocuğun korkuları " diye bir konu teklif ettim, aslında sonuçlar mükemmel olabilirdi, fakat yönetimdeki bazı arkadaşlar bunun zorlayıcı olabileceğini düşünerek konuyu sadeleştirip sadece "Lunapark" olmasını teklif ettiler ve yarışma lunapark olarak ilan edildi, "Lunapark" konulu bir yarışma ile "lunapark da kapalı kalmış bir çocuğun korkuları" konulu yarışma arasında ortaya çıkabilecek konu farklılıklarını siz tasavvur edebilirsiniz, o nedenle benim önerim soyut hisleri çalışmalarınıza ya da etitlerinize bir şekilde bulaştırabilirsiniz, böylece ortaya çıkan sahnenin bir de etkili bir alt metni olabilir, saygılarımla kolay gelsin.


2014-03-15 02:31:59
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!