Genel Konular : proboolean objeye kaplama atama

proboolean objeye kaplama atama
demir-dMerve demirAvatar

Herkese Merhabalar İyi çalışamalar..

benim ufak bi sorum olacak.

Mesela bir kutu cizdik sonra onu bir proboolean objesi yaptık bu objeyi tekrar edit poly objesi yapmadan ıd atamanın bir yolu varmıdır?


2014-02-01 11:51:59
  • Offline
  • Bayan
merhabalar; bir objeyi proboolen
erkanberkerkan berkAvatar

merhabalar;
bir objeyi proboolen yaptıktan sonra neden edit poly e dönmek istemediğini anlamadım.
muhtemelen proboolen animasyonun vardır objede diye düşünüyorum.
neyse proboolen nesnesine id ataman için objeyi düzenlenebilir moda sokman şart. aksi takdirde id atayamazsın bildiğim kadarıyla.
ama id atamayı kaplama atamak için istiyorsan unwrap uvw kullanabilirsin.
bu şekilde hem obje proboolen özelliğinden çıkmamış olur hem de istediğin bölgeye istediğin kaplamayı giydirmiş olursun.


http://erkanberk.com.tr/
2014-02-01 12:18:54
  • Offline
  • Erkek
nesneyi edit
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

nesneyi edit poly`e çevirmeden ve edit poly modifieri atmadan id atılabilir. Poly selct modifieri ile seçim yapıp material modifier`i ile de id ataması yapabilirsin. Poly select komutu edit poly gibi seçim yapmamıza olanak tanıyan bir modifierdir. Eğer yazdıklarımdan bir şey anlamadıysanız belirtin resimli bir anlatım yapabilirim.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2014-02-01 12:32:53
  • Offline
  • Erkek
hayır benim demek istediğim
demir-dMerve demirAvatar

hayır benim demek istediğim mesela mutfak dolabı yapıyorum evye için bi oyuk lazım ama oymadan önce dolabı modeliyorum ıd atıyorum sonra probl.. uygulayınca kaplamalar karısıyor bunun sebebi yeni yüzeyler oluştugu için.işte demek istediğim de tam olarak bu prob..uyguladıktan sonra polygon secemıyorum line edge gibi alt komutlarına inemiyorum.o yuzden tekrar edit poly yapmam gerekıyor bunu yapmadan probl.. alt objelerine inebilirmuyum?


2014-02-04 17:38:10
  • Offline
  • Bayan
proboolean`da bir kesim yaptığınızda
KediEti7ümit ülkerAvatar

proboolean`da bir kesim yaptığınızda hem kesen objenin hem de kesilen objenin mataryali ve uv`si yeni oluşan objeye aktarılır. kesen objenin mataryali ve uv`si olduğu gibi kalır, kesen objeninki kesilen bölgeye, monte edilir. hem mataryali hem de uv`si. oluşan obje tek obje olduğu için sırasıyla id verir ve multi mataryal oluşturur. id atamanıza gerek yok. tek tek verin mataryalleri o halleder. her zaman da operands larına girerek hem kesen hem de kesilene proboolean işleminden sonra da müdahale edilebilir. sorunu tam anlayamadım açıkçası.


2014-02-04 20:30:11 Edit:2014-02-04 20:31:44
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!