Genel Konular : hazır model renderciliği

hazır model renderciliği

Arkadaşlar bu sitede özellikle çok görüyorum modellerin çoğunu hazır model kullanıp, sadece render tuşuna basarak bunu yaptım 20 dakika sürdü yok 15 dakikada koca film bitiririm gibi yakarışmalar beni hem şaşırtıyor hemde ciddi anlamda kızdırıyor. Başta burda emek veren her modeli ve tasarımı kendi sahnesini komple ,model,materyal,kaplama,presets,effects,post procces render işlemlerini yapan arkadaşlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum. 2 saatte yaptım diyor, ama yerdeki dergiler ingilizce ne hikmetse plugin olduğu belli ,bari texture yap türkçe otohaber falan koy ne bileyim, yani geçin bu işleri...3d`den çok iyi anlarım 1996 yılında 3ds4 Dos versiyonu ile başladım. Doğru düzgün uw açamaz adamın kendi modelleri çok kötü ama meyveler sebzeler harika görünüyor. düzgün uw açarsan düzgün modellersin, modellemede bir sürü hata var.

burda hazır model kullananların haksız rekabet yaptığına inanıyorum sitede bu tarz girişimleri engelleyen bir denetmeleme mekanizması olmalı.
Fikri olan buyursun ben bu konudan çok rahatsızım ...


2013-12-02 10:27:34
  • Offline
  • Erkek
acemi köşesi açılmalı belli

acemi köşesi açılmalı belli bir rate gelen tasarım ordan çıkmalı birde high expert köşesi olmalı neyin ne olduğu belli olsun, elit yerler yani sitenin vitrini olmalı "editörün köşesi o kadar kötü bir tasarımki inanın 6 ay sonra farkettim böyle bir yer olduğunu, sitede bir tezatlık var acilen site yönetimi.

Site yönetimi acilen bu konu üzerinde durmalıdır. yoksa her önüne gelen buraya post atacak ve diğer hakkıyla emek veren arkadaşlarımıza haksızlık olacak.


2013-12-02 10:34:14
  • Offline
  • Erkek
http://www.tr3d.com/forum/oku/genel/hazir-sahne-hirsizlari-d/
rocker_trTuran BabacanAvatar

http://www.tr3d.com/forum/oku/genel/hazir-sahne-hirsizlari-d/


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-12-02 11:41:13
  • Offline
  • Erkek
Hazir model kullanilmayacaksa evermotionlar
sercandszsercan dilsizAvatar

Hazir model kullanilmayacaksa evermotionlar niye var bu soruyu da sormak lazim kendimize hazir sahnelere kessinlikle bende karsiyim kendi sahneni olusturursun gerekli materiali ayarlari kendin yaparsin ama hazir objelere sandalye agac masa koltuk vs gibi objelere ihtiyac duyuldugunda bunu hazir objelerle cozersin.Hazır model ve hazır sahneler deyince ıkısını aynı kefeye koymamak lazım.


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2013-12-02 11:55:40
  • Offline
  • Erkek
çok karısık bir konu;Mesela

çok karısık bir konu;Mesela Bu konudan rahatsız olan arkadas bir iş alsa ic ve dıs mekan projesi.
Kısa surede ve zamanda,Zarar etmeden tum herseyi modelleyerek yapabilirmi? yapabilir ancak zarar eder,Hazır bir agac veya saksıya koyacagın cicek varsa
Bu kendin modellesen cok uzun vakit alır.Modellemekte yetmıyor,Dokuda onemli Herhalde model hırsızlıgına karsı olup gooogle`den cıcek,agac yapraklarını fotograflarınıda almamak gerekir.

Kısaca Bu piyasaya iş verenler zaten ortalıkta gezen modelleri artık cok iyi tanıyorlar,Kim daha cok kullanırsa onları tercih etmezler.

Ben mutfak dolaplar,gardrop vb seyleri modellerim.Ancak gidip bir buzdolabı modellemiyorum.

Bunun adı hırsızlıkta degildir.İnsanlar gidip bircok para verip model satın alıyor?Mesela ben bir beton santrali modeli satın aldım 90 dolardi galiba.
İş mi yetiştirecegim yoksa beton santralimi modelleyecegim.

Karısık bir konuda arkadasıda anlıyorum. Tartısmaya bile gerek yok,Sadece hazır model kullanarak piyasada bir yer edilinemez zaten.


2013-12-02 12:18:09
  • Offline
  • Erkek
Hazır modelsiz iş yapmak
sonix28Seyfettin BulutAvatar

Hazır modelsiz iş yapmak ve yetiştirmek şu zamanda zor ama hazır sahneye karşıyım.Hazır model derken mesela bir mutfağın ana hattını yapacaksın ışık,render ayarı,kamera,materyal atamalarını sen yapacaksın ki özgün olsun.Mutfakta kullanılan çok zaman gerektiren çatal,kaşık vb.mutfak malzemeleri hazır olabilir.
Ama herşey hazır ağzıma düşe karşıyım.


https://www.facebook.com/bltasarim2014?ref=hl
2013-12-02 12:43:52
  • Offline
  • Erkek
Herkes piyasaya ilk başladığın
sercandszsercan dilsizAvatar

Herkes piyasaya ilk başladığın da hazır model kullanır neden; ıhtıyac duyarsın çünkü bu sure zarfında hırsızlıkla alakalı ses çıkmazken aradan uzun bır sure geçtikten sonra artık çok iyi render almaya başlayınca yada model yapmaya başlayınca nedense bır anda hazır model kullananlara karşı ıcınde bır sinir birikiyor bu böyle olmamalı hırsızlık ağır bir kelime bu konu hakkında konusurken genelleme yapmamaya dıkkat edilmeli.o yuzden bu konunun hazır modelcilik veya obje değilde hazır sahne hırsızları diye açılmalıydı.


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2013-12-02 12:44:22
  • Offline
  • Erkek
bir müteahhit`e inşaatta hazır
KediEti7ümit ülkerAvatar

bir müteahhit`e inşaatta hazır beton, hazır döşemeler, hazır lavabo, banyo, parke, hazır koltuk, mobilya, bitki, mobilya, tv... kullanılıyorsa ve o inşaatı yapana "sen birşey yapmadın ki hazır kullandın" denmiyorsa görselleştirme aşamasında olana da denmeyecek.

ya da çok isteyen ortalığı doldursun diye koyduğu arabaları, insanları tek tek modelleyebilir. biz de aşmış bir tiridiciymişsin be abi diye övgülerimizi eksik etmeyiz.

görselleştirme aşaması en son aşamadır. herkes kendi aşamasında işi sallar, en son aşama olan 3d aşamasına birikir bu sallamalar ve 3d ciye sallama gibi bir şansı geçtim taş çatlasın 3-4 gün gibi insan üstü bir süre kalır. tabi isteyen 5+1 li tv ünitesi modelleyebilir bu süre içinde. kimseyi tutan yok.


2013-12-02 12:47:12
  • Offline
  • Erkek
Bu çok geniş bir
sercandszsercan dilsizAvatar

Bu çok geniş bir konu özellikle bu site deyip de bu siteyi kötülemek yanlış olur.Hazır sahne kullanan olduysa bunu örneğiyle açıklarsınız site yöneticisi de gerekeni yapar ki daha önce hatırlıyorum bir arkadaşın üyeliği silinmişti.


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2013-12-02 13:15:29 Edit:2013-12-02 13:19:39
  • Offline
  • Erkek
hazır sahneleri elbette herkes

hazır sahneleri elbette herkes kullanabilir sadece bunun avantajını kullanılmasını ve ben yaptım gibi sunulması beni rahatsız eder, Gerçek emekçilerin önüne geçilmesi + averaj yakalaması


2013-12-02 13:32:48
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!