Genel Konular : Hazır Sahne Hırsızları :D

Hazır Sahne Hırsızları :D
cagyalmançağdaş yalman

Merhaba arkadaşlar son dönemlerde gerek Tr3D de gerekse birçok başa sitelerde Işık deniyorum metoduyla hazır sahneleri kendileri yapmış gibi paylaşımda bulunan bir çok arkadaşımız türemeye başladı. Adam aldığı hazır sahnenin bari sandalyesinin yerini değiştirir be arkadaşım. :D

Başka konu ise bu arkadaşlar çok ucuza iş yapmaktalar, çünkü aldıkları işe benzeyen Japon hazır sahnelerini müşteriye gösterip 5.dk emek harcamadan hepimizin emeğini çalmaktalar. Ne yani biz boşuna mı okuduk? Biz boşuna mı komodin en x boy x Yüksekliği kaç olur, Lavobo tezgah yüksekliği kaç olur, Renk uyumu ne olmalıdır? Konsept ne olmalıdır? Kurguyu nasıl yapmalıyım? gibi çalşırken bu HIRSIZLIK DA NEDİR?


2013-11-07 13:58:37
  • Offline
  • Erkek
Bir sosyal medya grubunda
AR6AHMET ÖZKANTARAvatar

Bir sosyal medya grubunda "İşte buna model diyoruz" diye kasılan antonyus gördüm. 3DMax eğitimi alıp çizdiği evlerle kendini mimar sanan yakın arkadaşımın kendini öven cümlelerini çaresizce dinlerken, viski şişesinin kendisine yakışıp yakışmayacağını hayal etmekten öteye gidemedim... Buna benzer çok örnek görmek mümkün. Genel olarak baktığımda onlardaki özgüvenin yarısı bende yok. Zira buraya veya başka bir yerde yayınladığım çalışmalarımdan pişmanlık duyabiliyorum. Ben "Becerebiliyor muyum?" kendime savaş açıp sorgularken bu insanların ezbere yaptıkları işlerle para kazanabiliyor olmaları beni bırakın, sektörde emek harcayan tonla insana hakaret gibi geliyor. Kafamda deli sorular.


2013-11-07 14:17:25 Edit:2013-11-07 14:20:55
  • Offline
  • Erkek
İmam osurursa cemaat sıçarmış.
rocker_trTuran BabacanAvatar

İmam osurursa cemaat sıçarmış. Herşey patronlarda bitiyor. Patron hem bedavaya hemde çabuk iş isteyince haliyle cemaatta bu şekilde anlamayan patrona kazığı takıyor. ^^

Bir sürü üniversitede tasarım okuyan öğrenci 2. sınıf oldumu tasarım yapan yerde part time işe girip mezun olmuş kişilerin yerini almıyormu? Herşey patronda bitiyor.


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-11-07 15:42:30
  • Offline
  • Erkek
Çağdaş selamlar; O
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

Çağdaş selamlar;

O kadar haklı bir konuya parmak bastın ki. Teşekkürler bunun için.

Ama bir de tersinden bakıyoruz konuya.
Adam diyor ki alıcısı var yaparım. Ne kadar para aldığım seni ilgilendirmez. Bu durumda verecek cevabımız da yok bence.

Ben mimar/iç-mimar/tekniker değilim. Hatta iktisat mezunuyum. Ben şunu söylüyorum: Her işin alıcısı var piyasada. Kimisi senin mimari yeteneklerine hayran oluyor. Kimisi aldığın realistik render a para ödüyor. Yani demem o ki hocalar; Bu işi yapabilmek için mimar/iç-mimar olmak gerekmediğinde hemfikiriz bence. E bundan dolayı da bunu yapanlara suç bulamayız gibi geliyor.

Bundan şikayet etmektense mimari yeteneklerinizin diğerlerinin üstünde olduğunu ispatlamak zorundasınız. Yani bu bir "Hadi bakalım daha iyisini sen yap" durumudur.

Siz tabi ki boşuna okumadınız. Şantiyede sizler arı gibi işlerken diğerlerinin sadece izlemekle kalacağını çok iyi biliyoruz. Keza ben de uygulama işlerinde işinin ehli/mesleği olan çalışanıma teslim ediyorum projeyi.

Fakat şu da acı bir gerçek internette ücretsiz binlerce sahne var. Onlar kullanıyor para kazanıyor biz kazanamıyoruz diye şikayet etmektense. Aynı sahnelerden sizlerin de para kazanma potansiyeliniz olduğunu unutmayın:)

Ticari zekayla, mimari zekanın içice girdiği mimari görselleştirme sektöründe ne tarafa ağırlık vereceğiniz tamamen size kalmış.

Ezcümle; yazdıklarınızda haklısınız ama şikayet edeceğimize oyunu kurallarına göre oynayalım. Ne yazık ki durum bu.


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2013-11-07 15:48:01
  • Offline
  • Erkek
Serkan çok güzel demişsin
cagyalmançağdaş yalman

Serkan çok güzel demişsin aslında, felsefede şikayet etmek kendinde olmak değildir demişler. :D

Diğer arkadaşlarımında haklılık payları yüksek patronlar hakkında.

Ben şuna dikkati çekmek istedim ben bu işe okadar gönülden emek verdimki, okadar çok saat harcadım ki bu arada kendimi üstün görmüyorum hala çırak seviyesindeyim, bazı insanların çabalamadan, alınteri dökmeden, sağdan soldan çalarak bu işi yapmasından duyduğum rahatsızlığı beirtmek istedim aslında..


2013-11-07 16:02:06
  • Offline
  • Erkek
Merhaba, Herkes haklı
photonAkın TÜMENAvatar

Merhaba,

Herkes haklı olmasına haklı da, bende bir anımı paylaşmak istiyorum; Bir şirkete 1 hafta süren çalışma ile autocad ve 3d cephesini reviz ettim. Bu bir hafta da çok az uyudum. Hemen akabinde ödemem de yapıldı ve Danışman açıklama yaptı, toplantıda olan bir Mimar bundan sonrasını ben halledebilirim demiş ve dolayısıyle bizim iş güme gitti. Üzülmekten ziyede çok sinirlenmiştim.

Herkesin rahatsız olduğu konular başına geliyor.
Selamlar


2013-11-07 16:02:22
  • Offline
  • Erkek
Hazır sahnelerde ışık denemeleri
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Hazır sahnelerde ışık denemeleri yapmanın neresi yanlış?Eğer çalışmayı ben yaptım edasıyla atıyorsa o ayrı mesela.Yanlız o çalışmanın kaplamasından ışığına kadar herşeyi kendi yapıyorsa sorun yok bence.

Çalışmada hazır sahnede kullansa,evermotion ilede doldursa.Hakkını alabildiği sürce çok yanlış birşey yok.(işin temeline inersek o kadar büyük yanlış var ki,fakat bu konuda yapacak fazla birşey yok.İçmimar olmayan kişilerde bu işten para kazanıyor.Tamam kazansın ama hakkını alsınki,diğer tarafta 5 sene okumuş adamın emeğine yazık olmasın) Fakat türkiyede 100 liraya iş yapan adamlar var.İSter hazır kullansın,ister kendi modellesin ne yaparsa yapsın 100 tl o işin hakkı değildir.Resmen emek hırsızlığıdır.Hakkımız yeniyor.

Her işin bir alıcısı vardır.Bazı adam çıkar 100 tl`lik işi alır.Bazısıda 2000 tl lik işi alır.sen işin fiyatını komik rakamlara indirdiğin sürece işin alıcısı olacaktır.Müşteri ile alakalı bir durum yok.Müşteri nerede ucuz iş varsa orada olacaktır.Eğer sen hakkını ararsan ve herkes hakkını isterse.Müşteride otomatikman bizim istediğimiz fiyata yaptırmak zorunda kalacaktır.Çünkü bizim yapacağımız şeye ihtiyacı var.


2013-11-07 16:25:48
  • Offline
  • Erkek
100 TL ye mi
rocker_trTuran BabacanAvatar

100 TL ye mi :D

Bostanlıda bir yer Adeco ile mutfak tasarımını 15 TL ye yapıyor. 3-4 bilgisayar koymuş programı kullanacak adam başına sürekli iş yağıyor.


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-11-07 16:35:49
  • Offline
  • Erkek
bostanlı hangi şehirde?
photonAkın TÜMENAvatar

bostanlı hangi şehirde?


2013-11-07 16:39:11
  • Offline
  • Erkek
Bostanlı İzmir Karşıyaka`da. Orda
mardulakOgan BİRANAvatar

Bostanlı İzmir Karşıyaka`da. Orda da yapılıyorsa `yuh` diyebiliyorum sadece.


www.birantasarim.com
2013-11-07 16:43:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!