Genel Konular : Universite ve Pixar...

Universite ve Pixar...
dr_unknown

Fen Lisesi`nde okuyorum. Son sinif okuyorum. Tam gax YGS-LYS calisiyorum. Tek bir sey icin. PIXAR.

Simdi konuya girdigime gore sorularima gecebilirim.
Bogazici veya İTU`de (bilg. müh.) okumak istiyorum. Cogu yerde arastirdim. Beni bilgisayar muhendisliginin Pixar`a goturmeyecegini soylediler. Sadece Pixar degil hedefim. Genrl olarak Hollywood`da VFX sanatcisi olmak (mesela Industrial Lights and Magic) veya Pixar ve DreamWorks gibi sirketlerde Art departmaninda calismak. Yani modeling ve animator olmak istiyorum. Teknik kisimda calismak istemiyorum. RenderMan Developing departmaninda calismak istemiyorum.

Bilgisayar muhendisligi okuduktan sonra ne yapmam gerekir? Maddi imkanim var. Amerika`da master yapacagim. Bu master`i hangi universitelerde ve hangi bolumlerde yapmam gerekir?

Umarim aciklayabilmisimdir, karisik oldu kusura bakmayin.


2013-10-23 10:51:06
  • Offline
inşallah bu hayallerin gerçek
volkan civekvolkancivekAvatar

inşallah bu hayallerin gerçek olur ilk başta ilk düşünmen gereken şey yurt dışında yaşamak olsun ilk hedefin gnomonun 4-5 yıllık eğitimlerini araştır derim mesela üniversiteye harcayacağın parayı oralara harca derim ben yolun açık olsun


2013-10-23 11:23:25
  • Offline
  • Erkek
Üniversite okuyan arkadaşlara önerim
rocker_trTuran BabacanAvatar

Üniversite okuyan arkadaşlara önerim hep. Bölümünle ilgili üniversitede verilen kurslara gitmesi ve bölümüyle ilgili bir yerde boş zamanlarında çalışması. Turizm okuyor ise bir otelde rezervasyonda ve benzeri bir yerde. Bu iş tecrübesi yaratacaktır. Üniversiteden sonra sıfır tecrübeyle bir şeyler yapmak zor. O anda 2-3 yıllık bir süreci direk sıfıra çekiyorsun. Arkadaş tarım makineleri bölümünden mezun oldu. 4 yıllık üniversite bitti. Herkes hocanın başına ekşidi ne iş yapacaz biz diye. Hoca sordu. Şu programları biliyormusunuz. Şu dili biliyormusunuz diye. Herkes hayır demiş. Hoca o kadar size duyurduk şu kurs açılıyor ücretsiz bu yapılıyor ücretsiz niye katılmadınız. Şimdi kendi bölümleri dışında işler de çalışıyorlar. Üniversite diploması cv de üniversite okudu diye duruyor.

İlk başta yabancı dil ile başla gerekli programları şimdiden öğrenmeye başla. Türkçe kaynaklar yetersiz olması nedeniyle ingilizce kaynaklara yönel. Hangi yerlerde okuman bakımında bilgim yok o konuda bir şey diyemem.


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-10-23 12:44:43
  • Offline
  • Erkek
Sanat Okulu
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Eğer bir sanat/film şirketinde, deyiminizle; "art departmanlarda" çalışmak istiyorsanız öncelikli olarak hangi bölümde okuduğunuz önemli olacaktır.

Bilgisayar mühendisliği "sanatsal" bir yetenek gerektirmediğinden yapmak istediğiniz işler için bir katkısı olmayacaktır.

Bunun yanında; sanatsal yeteneği çok kuvvetli olan ama herhangi bir akademik sanat eğitimi olmayanlar da mevcuttur. Ancak bu yaklaşımı benimsemek bence kötü örnek olacaktır.

Program bilgisi yaratıcılığı destekleyen bir unsurdur, yaratıcılığın kendisi değildir. Çok program bilmek çok iyi iş yapılacağı anlamına gelmez.

O nedenle; maddi imkanlarınız madem iyi, ABD de paralı sanat okullarını tercih ederseniz hem Hollywood hayallerinize daha yakın olursunuz hem de eğtiminiz, yapmak istediğiniz işi destekler.

Başarılar...


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2013-10-23 15:23:09
  • Offline
  • Erkek
Hangi universitenin hangi bolumune
dr_unknown

Hangi universitenin hangi bolumune giderdem Pixar`da calisma sansim %100`e yakin olur?


2013-10-23 16:13:02
  • Offline
Bu işi yapmak istiyorsan
cagyalmançağdaş yalman

Bu işi yapmak istiyorsan neden Bilg. Müh. okuyacaksın ki :D çok saçma bence. Burada çok güzel Endüstriyel Tasarım Bölümleri var onu okuman daha faydalı. Maddi imkanım var demişsin birde;


http://www.gnomonschool.com/

http://www.fengzhudesign.com/school.htm

http://www.fzdschool.com/

Bu iki okul seni manyak biri yapacaktır özellikle de Gnomon. :D

Benden sana bir abi nasihati benim durumum iyi olsa burda 5dk. durmaz bu okullara yönelirdim. Türkiyede okuma bence..


2013-10-23 16:19:27
  • Offline
  • Erkek
Burayı inceleyebilirsiniz
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Ben bir zamanlar burayı incelemiştim.

http://www.academyart.edu/animation-school/index.html

Araştırıp size daha uygun olanları bulabilirsiniz.


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2013-10-23 17:48:37
  • Offline
  • Erkek
Cagdaş abi; Fen
dr_unknown

Cagdaş abi;

Fen Lisesi`ndeyim, Tip okumak istemiyorum bilgisayara da cok fazla ilgim var. Bu yuzden PC muhendisligi istiyorum. Ve kendi kafamda bazi projelerim var. Verdiginiz linklere bakiyorum simdi.


2013-10-23 20:28:04
  • Offline
hedefin pixar ise o
rakunnerrakunner

hedefin pixar ise o zaman ayrı ayrı uzmanlık dalları var. Animasyon işi 2 ana unsurun birleşiminden olur. birincisi işin sanatsal kısmı, ikincisi teknik kısmı.

sanat kısımda; hikaye, tasarım, hikayenin seneryolaştırılması, karakter animasyonları, ışıklandırma, modelleme vb işler içine girmekte. bu kısım için donanımlı sanat bilgisine, renk bilgiisine, çizim bilgisine, estetik anlayışlarına sahip olmak gerekli.

teknik kısmı; kullanılan ana program altında projenin "pipeline" diye tabir edilen ve iş akışını hızlandıran kullanıcı dostu eklentiler ve spesifik durumlar için hazırlanan script ve bunun gibi şeyler. buda sağlam bir programlama dilini gerektiri. 3d de kullanılan diller genellikle kullanılan ana programın kendine has dilleri olmakla birlikte (misal 3ds max in MaxScript, maya için ise MELscript) 3dde evrensel kabul görülen temel diller ise genellikle Python ve C++ dır her program kendi dili haricinde bu iki dili destekler. bir diğer teknik olay ise shader yazmak gibi zor bir bilgi isteyen ayrı bir programlama olayı ile birlikte. karakterin hareketini sağlayan düzenekler oluşturmaya yarayan "rigging" diye tabir edilen anatomi yaratıcılık ve ciddi bir script bilgisi isteyen bir alan daha var.

tercih senin dostum.


2013-10-23 20:58:43
  • Offline
  • Erkek
Ben animator mu olmak
dr_unknown

Ben animator mu olmak istiyorum. O kadar.


2013-10-23 22:48:04
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!