Genel Konular : Sitede yapılan paylaşımlar hakkında

Sitede yapılan paylaşımlar hakkında
cagyalmançağdaş yalman

Merhaba arkadaşlar kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ama sitede çok komik durumda olan arkadaşlar bile gururla render paylaşıyor, Siteye daha düzgün ve daha fazla emek verdiğimiz çalışmalarımız koysak daha doğru olma mı? Ronenbakerman.comda veya Behance.com da yapılan işlere biraz bakalım lütfen. Ben bu işe yeni başladığımda render paylaşmaya utandığım ve paylaşım yapabilecek seviyede olmadığım için çok paylaşımlarda bulunmadım. Adam boxtan bir ev çizmiş, sayısız görsel hataları var ama gururla paylaşmış :D

Sizlerinde bu konu hakkında fikirlerinizi almak isterim doğrusu, Sizler ne düşünüyorsunuz?


2013-10-20 17:01:48
  • Offline
  • Erkek
O kişiler burada paylaşmazsa
vkanvolcy123Avatar

O kişiler burada paylaşmazsa o çalışmaları nerede hata yaptığını nelere dikkat etmesi gerektiğini vs gibi eleştirici ve yapıcı yorumları alamazlar ve bence kendisini geliştirmesini engeller, tabi bu benim kişisel düşüncem.


2013-10-20 17:05:22
  • Offline
  • Erkek
paylaşım
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Galeri kurallarına göz atarsanız size fikir verecektir:

http://www.tr3d.com/kurallar/galeri/

Kurallara uyduğu sürece herkes her seviye çalışmasını paylaşabilir.


Game maker
2013-10-20 17:23:02
  • Offline
  • Erkek
Bu işe Yeni balayıp
cagyalmançağdaş yalman

Bu işe Yeni balayıp da kendini geliştirmek isteyenlere ayrı bölüm yapsak, insanlar orada birbirlerine hatalarını söylese daha iyi değil mi?


2013-10-20 17:49:34
  • Offline
  • Erkek
necmi hocayı yine kızdıracak

necmi hocayı yine kızdıracak bir konu daha :) , adamın başına yeni icatlar çıkartıyorsunuz ve necmi hoca da her seferinde sitenin değiştirilmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez "anayasa" sını gösteriyor. smiley 6


2013-10-20 18:35:23
  • Offline
  • Erkek
acemi köşesi
alic3dAlicanAvatar

bu işe yeni başlayanlar için acemi köşesi adında bir bölüm var zaten hazır durumda insanlar orada paylaşabilir


2013-10-20 19:14:45
  • Offline
  • Erkek
herkesin ilk yaptığı çalışmalar
rakunnerrakunner

herkesin ilk yaptığı çalışmalar yapanın gözüne güzel gözükebilir, bunu heyecanla paylaşmak isteye bilir. yorum bekleyebilir. bunlar normal şeyler. sitede acemi köşesi var orada paylaşmak isteyen paylaşır. bu kategori dışında bir paylaşım yapmışsada amatör çalışmasını genede kızmamak lazım çünkü ona çok çok güzel görünüyordur büüyk ihtimal.


2013-10-20 20:02:09
  • Offline
  • Erkek
hehe
drekonNecmi DemirkeserAvatar

ilhan-m < Artık öyle herşeye kızmıyorum, öfke geçirmez bir adam olup çıktım. referanslı üyelik başvurusuna gelen ergen yorumlarına bile gülüp geçiyorum. smiley 32 zaten bunda kızacak birşey de yok. çok prof olanlar yabancı forumlara gidiyor. Üst sınıf artizleri burada tutamıyoruz.

bakınız: http://www.cgsociety.org/  kendine güvenen ve ingilizcesine güvenen deneyebilir. Pro üyelik ücretli tabii, o ayrı konu.


Game maker
2013-10-21 08:46:59
  • Offline
  • Erkek
işte amaç da o

işte amaç da o Necmi hocam, üst sınıf artistleri elden kaçırmamak, bunun için yenilik, reform söylemleri yükseliyor en az ayda bir bu forumdan. bunları değerlendirmek gerekiyor. aslında çok şey varda bu konuyla ilgili şunu söylemek istiyorum.

yüklenen resimlerin anasayfada gösterilmesi yükleyen için bir ödül olmalı. yoksa şimdi derinlemesine düşündümde çok ciddi kelebek etkileri doğuruyor.hatta türkiyedeki bu kalitesiz tasarımların, yarım yamalak iş anlayışının sebebi bile bu kalitesiz resimler olabilir. düşünsenize adam siteye ilk kez giriyor bir bakıyor anasayfada uyduruk deneme renderlar var sonra max de birkaç araç öğreniyor kendini oldu sanıyor atılıyor piyasaya sonuç olarak da "halimizin tablosu(!)" çıkıyor ortaya.

yada şöyle bir etki de olabilir, gencecik zehir gibi beyinler 3d dünyasını keşfediyor, neler yapılabileceğini öğreniyorlar, sırf hayallerini gerçekleştirmek için herşeyi didikliyor öğreniyor, belkide kimsenin bilmediği yöntemleri öğreniyor, sonra tr3d formuna bir giriyor aha anasayfada uyduruk renderlar, hevesi biraz düşüyor en önemliside var olan potansiyelini, kalite çıtasını düşürüyor, valla çok şey var necmi hocam bilemiyorum belkide tüm bunların sorumlusu sizsiniz  :D  şaka şaka, ama olabilirsiniz de :)

yazıyı bağlayayım-> elinizde böyle bir imkan varken neden güçlere yön vermiyorsunuz.


2013-10-21 18:44:08
  • Offline
  • Erkek
yanlış hatırlamıyorsam 7,8 yıl
sitemaltug tezerAvatar

yanlış hatırlamıyorsam 7,8 yıl evvel galeri sistemi daha düzgün işliyordu

herkesin yine şahsi galerisi vardı fakat ana galeriye beğeni adedine göre
resimler seçiliyordu.

dolayısı ile üyelerin hazır bulmadığı veya yetersiz gördüğü çalışmalar
ana galeride gözükmüyordu.

Şunuda gözardı etmemek lazım.

bundan 8,9 sene evvel realistik render e ulaşmak ciddi bilgi ve yetenek
işiydi

şimdi ise zaten 3,4 kişi dışında ki onlar zaten eskiden de aynı kaliteyi tutturabiliyorlardı bakın diğer tüm kaliteli dediğiniz renderlere
hepsi birbirinin aynı 2 aylık eğitim ve çalışmanın ürünü.

onun için hiç merak etmeyelim 2 ay sonra o yetersiz bulduğumuz arkadaşlar
herkes ile aynı standart kaliteye otururlar.







http://maltugtezer.carbonmade.com/
2013-10-21 20:18:29 Edit:2013-10-21 20:18:49
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!