Genel Konular : Yeni kariyer planı

Yeni kariyer planı
RebellionTolga Demir

Merhaba Arkadaşlar


Başlıkta belirttiğim gibi yeni bir kariyer planlıyorum. Bu yeni kariyer planımın benim için karmaşık ve zor olduğunu söylemek istiyorum. Yeni planımın zor olduğunu bildiğim için tecrübeli insanlardan bir kaç yöntem almam gerektiğini düşündüğüm için böyle bir başlık açma gereği duydum.

Öncelikle kendim ile ilgili bilgiler verirsem bu konu daha net anlaşılır diye düşünüyorum. İstanbul üniversitesi Radyo-Tv-Sinema mezunuyum ve yaşım 29. Daha önce basın sektöründe çalıştım ama bu işim 3d ile ilgili değildi. Sektörün zorluklarını anlatıp işte bu nedenle yeni kariyer planladığımı söylemeyeceğim çünkü yıllardır istediğim 3d işine atılmaya karar verdiğim için işimden ayrıldım.

Bu sektöre girmek için geç kaldığımın farkındayım elbette ama kariyerimi bu minvalde yürütmeye kararlıyım. Aldığım bu karar nedeniyle eğitim sürecimi yaklaşık 1 ay önce başlattım. 3ds Max Eğitim setleri aldım ve bir kursa yazıldım. İnternet üzerinden İngilizce ve Türkçe eğitim videolarını izliyorum. Kısaca hem dışarıdan bir eğitim hemde kendi içimde bir eğitim sürecine başlamış durumdayım.

Burada sizlerden isteyeceğim tavsiye ve yöntemler benim için çok önemli. Mezun olduğum bölüm itibariyle Sinema-Tv sektöründe 3d ile ilgili bir alanda çalışmak istiyorum. Modelleme, animasyon ve görsel efektlere ilgim çok fazla-elbette diğer alanları öğrenmemezlik yapmayacağım ama temel ilgi alanım bunlar.

Sizce sektöre geç girmeye karar veren biri olarak ne gibi bir yol izlemeliyim?

-Sektöre geç giriyorum farkındayım ama sinema eğitimim var ve bana bunun katkısı olacağını düşünüyorum.

Herkese şimdiden Teşekkür Ederim.


2013-09-23 18:17:08
  • Offline
  • Erkek
Hiç bir şey için
3ddesigner3d designer

Hiç bir şey için geç değildir. Geç kalma göreceli bir kavramdır. erken başlayandan daha kısa sürede iyi duruma gelebilirsin.bunlar görecedir. o yüzden bence geç kaldım diye olaya bakmamak lazım. bence en güzel şeyi pantural söylüyor röportajında.onu kpyalıyım.

Eğer doğrudan istediğinize ulaşmak istiyorsanız yaptığınız işe aşık olmalısınız.

-Allah’ın bize bahşettiği güzel nimetlerden (dostlarla gezmekten, tatil yapmaktan,televizyon izlemekten,bayramlaşmaktan, doğum günü kutlamaktan ,geceleri uyumaktan ,kızlarla eğlenmekten, yemek yemekten su içmekten uzak olmalısınız ) Bu bir şaka…..ama ben öyleyim

-Eğer hele 3d ye başlamamışsanız o zaman hiç başlamayın ve gidin kendinize başka bir iş seçin. 3d insana bir iyilik on kötülük eder.

Hepinize iyi günler çok sağolun.


2013-09-23 23:24:57
  • Offline
  • Erkek
Tolga kişisel görüşüm şu,

Tolga kişisel görüşüm şu, Türkiyede sağlam karakter oluşturup onu hareketlendiren, canlandıran görmedim doğrudüzgün, ona karakteristik özellikler, kişilik kazandıran görmedim, yani başlıbaşına bir yaşayan 3d karakter yapan görmedim, tavsiyem bu olabilir, karakter modelleme ve animasyonuna yönelip bunları gerekli yerlerde sergilersen iş seni otomatikman bulacaktır.


2013-09-24 11:10:44
  • Offline
  • Erkek
`` 3ddesigner `` evet
RebellionTolga Demir

`` 3ddesigner `` evet geç kalmak görecelidir bunun elbette farkındayım ama insan ister istemez bu duygulara kapılıyor. 3d dünyasına girmeyi çook uzun zamandır istiyordum ama bir türlü adım atamamıştım ama artık bu alana adım atmış bulundum. Diğer insanlara yetişebilmek için çok daha hızlı hareket etmem daha fazla emek göstermem gerek.

`` ilhan-m `` önerilerin için teşekkür ederim. Bende bu alanda ilerlemek istiyorum. Sinema eğitimimden dolayı sinema-tv alanında 3d işine girmek istiyorum. Bütün 3d alanına hakim olamayacağımın farkındayım çünkü bunun için çoook uzun yıllar gerekir. Bu nedenle bir alan seçip bütün enerjimi zamanımı buna ayırmak istiyorum. Anismasyon kolay gözüksede çok zor bir alan ama içimden geçen bir alan. Animasyonda tek bir parça değil elbette. İstediğim karakter animasyon, anlatamıyorum ama misal araç-uçak vb animasyonları ve görsel efektler alanı. 3d ile birlikte iyi bir after effects kullanıcısı olmak gerek ki AE de 0 noktasında değilim.

Örnek olarak vermek gerekirse mimari modelleme vb alanların üzerinede düşmelimiyim? Bunları soruyorum çünkü zamanı iyi değerlendirmek ve istediğim alanda ``can alıcı `` olmayan noktaları öğrenerek zaman kaybı yaşamak istemiyorum.


2013-09-24 15:27:34 Edit:2013-09-24 15:28:58
  • Offline
  • Erkek
Mimari modelleme ayrı bir
3ddesigner3d designer

Mimari modelleme ayrı bir kol.karakter modelleme ayrı. organik mekanik ayrı vs.vs. birisine girdiğinde diğerine zaman ayırman zor. tek yoldan gidince anca yol kat eder ve o yönde uzmanlaşırsın. mimari için mimar gibi proje okuman lazım. detaydan anlaman lazım. projeyi şıp diye çözmen lazım.bunu yapabilmen için çok tecrübeli olman lazım her işte olduğu gibi. karakter modellemen için anatomiden anlaman lazım. görsel yeteneğin cok üst düzeyde olması lazım. baktıgını iyi görebilmen lazım. mekanik de baya sabır ister incelikleri vardır. animasyon desen bambaşka kol. renderinge hiç girmiyorum o bir dünya. 3dsmaxi 2 haftada öğrenirsin . komutları vs . diğerlerine yıllarca kasman lazım. öünkü her zaman dediğimiz gibi önemli olan 3dsmax bilmek değil 3dsmax de ne yaptığın. makas kullanmayı bilen terzide olur kuaförde :)makas kullanmak marifet değil yani. kolay gelsin. saygılar


2013-09-25 20:45:21
  • Offline
  • Erkek
İşe başlamadan önce hangi
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

İşe başlamadan önce hangi dalda ilerleyeceğinize çok iyi karar vermelisiniz.Türkiyede daha az olan sektörlere yönelmeyi deneyin.Hangi alana karar vrediyseniz.İnternette youtube ve firmaların sitelerinden kullanılan programların hepsini inceleyin.(google ile tüm yazılımları bulabilirsiniz.)Bu işte hangi yazılımı kullanacağınız çok önemlidir.

Mimari alana kesinlikle girme.Elbette yazılımların bazılarını öğrenme sürecinde mimari modellemeler yapman gerekecek belki ama ileri götürme.Vfx veya karakter animasyonu alanına girebilirsin.

Hızlı ilerlemek için , yazılımları tek tek öğrenin.Yazılımların en temel derslerinden başlayıp,gittikçe zorluluğu artırın.Ne kadar farklı temel(giriş-introduction) dersi izlerseniz yazılıma o kadar iyi hakim olursunuz.Karakter modelleme,rig ve render üzerine gideceksiniz diyelim, ilk önce modellemeyi çok iyi çözmeniz lazım.Modellemede belirli bir seviyeye gelince riglemeye geçmelisiniz ve daha sonra render diye gider.Herşeyi bir anda öğrenmeye kesinlikle çalışmayın.



2013-09-26 00:21:38
  • Offline
  • Erkek
yas sorun degil.ben de
3ddesenmustafaAvatar

yas sorun degil.ben de 39 yasindayim.mesele karnini doyuracak bir isin olmali.cepte para olmali,en iyi sistemi satin alabilmelisin.Isin olduktan sonra disardan bu ise gonul vermek daha eglenceli.turkiyede oyun tasarimi ve 3d emekliyor.Ama ilerisi guzel olacak.


2013-09-26 10:19:45
  • Offline
  • Erkek
50nden sonra basit bir
3ddesenmustafaAvatar

50nden sonra basit bir studyo kurup trtye animasyon yapan cok emekli abimiz var.Ben mobil cihazlara oyun ve karakter modelleme diyorum


2013-09-26 10:23:00
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!