Genel Konular : Kiralık EV Arıyorum!

Kiralık EV Arıyorum!
rotfireCemil T.Avatar

Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık 2 (iki) aydır halen oturmakta olduğum yer ve çevresi olmak üzere kiralık ev bakıyorum. Lakin Suriye`deki olaylar nedeniyle ülkemize gelen Suriye` li sığınmacılar yüzünden ev bulmakta sıkıntı yaşıyorum.
Gerçi 3-5 emlakçıya telefonumu bıraktım beni arayacaklar uygun bir ev bulduklarında ama;

Sizlerin de çevrenizde bir eş, dost, ahbabınızın yada sokağınızda gördüğünüz kiralık bir daire var ise bana haber verebilir misiniz?

Şu an Bahçelievler`de oturmakta olup işyerim Merter`dedir.
Yine işyerime yakın mevkilerde (Merter, Bahçelievler, Yenibosna, Şirinevler, Zeytinburnu ...... vs. vs.) gibi yerlerde;

en az 2+1,içerisi full yapılı (bunu neden yazıyorum adam ilan vermiş full yapılı demiş eve bir giriyorum tavan çöküyor, duvarlara su vurmuş, kapılar leş gibi, banyo fayanslar kırık dökük. O nedenle temiz yapılı bir bina gerek.) en az 1 balkonu ve katta olmak koşuluyla, 600-650 TL civarı maksimum fiyatla, ana caddede olmayan, oturulası nezih yerler tercihimdir. Böyle kahvehane, kavganın gürültünün yada hırsızlık gibi vakaların çok olduğu mekanlar olmasın lütfen.


Şimdiden teşekkür ederim.


Rotfire
2013-08-29 16:55:29
  • Offline
  • Erkek
"Böyle kahvehane, kavganın gürültünün
AR6AHMET ÖZKANTARAvatar

"Böyle kahvehane, kavganın gürültünün yada hırsızlık gibi vakaların çok olduğu mekanlar olmasın lütfen." saydığınız semtlerde bundan kurtulmanız ne kadar mümkün bilmiyorum... 24 sene Yenibosna`da oturdum, Beylikdüzü`ne taşındığımdan beri eve dönerken tatile gidiyormuş gibi bir ruh haline düşüyorum... Davutpaşa taraflarındaki sitelere de bakabilirsiniz ruh sıkıcı bir yer olsa da (bence) sakindir ve iş yerinize daha yakın hem.


2013-08-29 17:31:57
  • Offline
  • Erkek
Aslında Beylikdüzü taraflarında hemde
rotfireCemil T.Avatar

Aslında Beylikdüzü taraflarında hemde E5 üzeri yeni binalarda yer var. Ama oralar nasıldır özellikle kışın işe geç kalırmıyım bilemiyorum. Bulamazsam mecbur o taraftan bakacağım.

Mertere yaklaştıkça ev fiyatları artıyor.

Beylikdüzü, Yenibosna tarafını bilmiyorum ama ben şu an Bahçelievler`de kalıyorum ne deyim benim sokakta kahvehane,çayhane ne ararsan var. Her hafta mutlaka küçük yada büyük 1 olay mutlaka olur. Benim evin olduğu binaya kaç kere hırsız dadanmış Allah`tan denk gelmiyoruz yoksa ne olur bilemiyorum ya o beni yada ben onu keserim.


Rotfire
2013-08-29 20:44:38
  • Offline
  • Erkek
bende ekliyim
selamm25

evi 2 kattan fazla olan binada tutmayın 2013 deprem riski fazla İstanbul da en fazla 2 kat


2013-08-29 21:40:46
  • Offline
en fazla 2 katlı
rotfireCemil T.Avatar

en fazla 2 katlı olan binalar ua ATaköy de :D yada 30-40 yıllık binalarda deprem onları vurur asıl, Ataköydekine gelince kirası binlerce lira :D


Rotfire
2013-08-29 22:08:45
  • Offline
  • Erkek
Metrobüse çok yakın oturuyorum.
AR6AHMET ÖZKANTARAvatar

Metrobüse çok yakın oturuyorum. Yenibosna`ya 25 dakikada gidiyor Merter en fazla yarım saat sürse bu kadar mesafe için bence fena değil süre. Ben ocakta taşındım motosikletim vardı evden işe gitmem (ikitelli organize) 20-25 dakika sürüyordu (tam 29 km 400m :D) Bu taraflar için kış önce buraya geliyor diyorlar yalan bence.. :D Ocağın 7`sinde kar uyarısına rağmen hava güneşliydi. Motosikletle çıkıp çıkmamak konusunda kararsızdım. Şansımı deneyeyim dedim yakalanmam kara diye. Beylikdüzü`nden Basın ekspres yoluna bağlanana kadar 120-150 hızla yapıştırmıştım. Fakat basın ekspres yolunda dünya değişti... :D Kalan 8km yolu kardan adam olarak gittim ve spor motosiklet olduğu için sürekli kaydığından bir kenarda bırakıp otobüse pişmiş kelle gibi sırıtan yolcuların bakışları arasında binmiştim.. Yani 4 tekerlekli araç kullanmayacaksanız trafikte sorun yaşarsınız Avcılar`dan Sefaköy`e kadar sabahları. İş dönüşü tam tersi haliyle..

Muhit olarak çok şey farkediyor... İnsanları kalite sınıfına sokarak ayrım yapmak tabi ki yanlış birşey ama inanın "Keşke daha önce taşınsaymışım" diyeceksiniz..


2013-08-29 22:49:41 Edit:2013-08-29 22:52:45
  • Offline
  • Erkek
Teşekkürler Ahmet uyarılarını dikkate
rotfireCemil T.Avatar

Teşekkürler Ahmet uyarılarını dikkate alacağım. Bu arada Sefaköy bana en son 3-3,5 saat trafiğinde kaldığım yer olarak hep aklımda kalacak :D bir kaza ne hale getiriyor trafiği...


Rotfire
2013-08-30 09:09:04
  • Offline
  • Erkek
kiralık ev
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Cemil kolay gelsin, kiralık ev bulmak cidden zor. bende ev bakınıyorum, ama bulamadığım için eski evde idare ediyorum.


Game maker
2013-08-30 09:42:30
  • Offline
  • Erkek
Necmi hocam şu an
rotfireCemil T.Avatar

Necmi hocam şu an kaldığım evin çok sıkıntısı var inan bir çalışma masası bile atıp rahat rahat çalışamıyorum. Çatı katı olması ve içerisinin tavan yapısının düz olmaması sık sık kafamı vurmamı yada evin içerisin de kambur kambur gezmeme neden oluyor ki fena can sıkıntısı. Eşyalı diye yerleşmiştim zaman kaybetmemek ama artık fazlası olmuyor.

Hocam baktın kiralık ev yok ama fiyat olarak 800-1000 civarı ödersen residans ta düşünebilirsin. Gerçi onun da aidat olayı felan nasıldır bilmiyorum. Yada naçar kalırsan benim düşündüğüm gibi biraz uzak mesafeden de düşünebilirsin.

Dün akşam iş çıkışı 3-3,5 saat ev bakındım sokak sokak vaktin varsa sende gezin denk gelirsin belki en azından emlakçı komisyonu vermezsin.


Rotfire
2013-08-30 09:56:51
  • Offline
  • Erkek
Kolay Gelsin
gorunmeyen_issizburak çiçenAvatar

Adanalıyım. Adana`da ikamet etmekteyim. Cemil abi öncelikle kolaylıklar dilerim inşaalllah kısa zamanda ev bulursun. yorumlarınızı okudum. ne kadar zormuş İstanbul`da yaşamak.

evin iyi olması, çevrenin kavgasız gürültüsüz olması, fiyatın aylık 600-700 civarı olması, rezidans olursa aidatı, trafigi falan ooo oooo. valla varya okurken üzerime bir yük bindi.

İstanbul`a hiç gitmemiş fakat çok çok görmek isteyen biri olarak şu yazdıklarınızdan sonra nasıl soğudum birden.

bizim buralarda trafik denilen olay yok gibi bişey. merkezlerde kiralar AYLIK 400-500 gibi tabii lükse kaçarsan fiyatta kaçıyo biraz. ilçelerden şehir merkezine yaklaşık 15-25 dk. civarında ulaşılıyor tabii toplu ulaşımla. araba, motosiklet vs. 5 en fazla 10 dk falan. kavga gürültü bi kaç MAHALLE hariç genelde sakindir. merkez dışındaki ilçelerde oturmak istersen ortalama kira YILLIK 2500-3500 tl civarı.

şuan adana`da oturduğuma sevindiğim bir bakış açısı oluştu.

tekrar tekrar kolaylıklar dilerim.


burakcicenba
2013-08-30 21:31:39
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!