Genel Konular : After Effects Kamera Hareketi

After Effects Kamera Hareketi
3Drx8Talha BıyıklıAvatar

Arkadaşlar sizlere bir sorum olucaktı. Şimdi çekmiş olduğum bir sahnem var. Ben bu sahneye 3ds max ile yapmış olduğum bir araba sahnesini eklemek istiyorum. Ancak çekmiş olduğum sahnede kamera sağa, sola, yukarı, aşağı vs. şekilde hareket ediyor ve titriyor. Peki benim yapmış olduğum araba sahnesi nasıl sahnede sabit bir şekilde duracak ? Yani kamera sağa hareket edince araba da sağa gidiyor. CS 6 ile gelen bir 3d kamera yöntemi varmış. Acaba onla ilgili bir şey mi?
After effectsde yeniyim de acaba bir yöntemi varsa sizlere zahmet biraz ayrıntılı anlatabilir misiniz? Veya da bunla ilgili bir ders var mı?
Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler


2013-05-07 21:25:54
  • Offline
  • Erkek
"Camera Tracking" diye aratırsan
aresblusAbdullah AslanoğluAvatar

"Camera Tracking" diye aratırsan işine yarar bir çok şey bulabilirsin.


2013-05-07 22:02:13
  • Offline
  • Erkek
Kameranın hareketine göre after
murataksay

Kameranın hareketine göre after effects`in mocha eki ile basit 3d track yapabilirsin. CS6 ile Mocha V3 ile gelen bir özellik. Eskilerinde yok..
Bu iş burda anlatılarak yaptıralacak bişey değil. Mocha`nın youtube sayfasından bakabilirsin detaylar için..


2013-05-07 23:44:41
  • Offline
3d camera tracking
arpkserkan odemisAvatar

Çekilmiş bir planın kamera hareketlerini yakalayıp, lens vs. gibi bilgilerini çıkarmaya yarayan işleme camera tracking denir.

Bu işin hollywood standardı programları syntheyes ve PfTrack tir. Adobe After Effects üzerindeki baskılara dayanamayarak son sürümüne 3d camera tracking özelliği eklemiştir. Basit de olsa çok işe yaradığını bizzat söyleyebilirim. Ancak motion blur u çok olan sahnelerde, karanlık sahnelerde pek işe yaramadığını da söyleyebilirim.

Bu iş aslında çok detaylı ve zor bir iş ayrıca yüksek sabır gerektiriyor.
Yine aslında bir iş kolunun içeriğidir.(Bkz. matchmove artist )

Animation menüsünden Track camera yı tıkla eğer işler yolunda giderse yani şanslıysan ae camerayı çıkarır ikinci adımda otomatik olarak camera solv eder. Buda başarılı olursa ekranda bisürü renkli nokta çıkar(tracker) üzerinde mouse u gezdirirsen bazı yerlerde yuvarlak bi şekil çıkar sence açısı/perspektifi doğru olan bi yerde sağ tıkla ve sonra create solid and camera yı tıkla senin için bir solid oluşturacak bi başa alıp izle o nesnede titreme oluyormu diye titreme vs. yoksa kendi objeni sahneye yerleştir solidi sil kendi objende de kontrol et olduysa mükemmel çünkü bu iş bu kadar basit değil.

(Objeyi yerleştirmek için 3d element kullanabilirsin eğer bu eklentin yoksa ve bir şekilde objeyi 3d olarak ae ye atamıyorsan tersine bir işlem ve bir script aracılığı ile camera datasını 3ds max veya hangi 3d programını kullanıyorsan o programa aktarman ve bu camera ile render alman gerekir.)

Olmama sebepleri çok fazla birde planda hareketli bir nesne varsa mesela otomobil geçiyorsa track pointler arabanın üzerine gelirse camera çıkmaz, hareketli gölgeye gelirse camera çıkmaz,kontrastı yüksek nokta yoksa kamera çıkmaz yani zor çıkar :) ve bunun gibi çok fazla nedenden çıkması zor olur.

O kadar detaylı bir konu ki anlata anlata bitmez burda. Eğer after e. camerayı çıkaramazsa bence sahneni değiştir :)

Kolay Gelsin.


2013-05-07 23:54:12 Edit:2013-05-08 00:28:20
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!